Mad og drikkevarerKaffe

Arabica og Robusta: skelnen kvaliteter. Hvilket er bedre?

For første gang smagte jeg de mange forskellige kaffe eller i fremtiden, når de vælger at fokusere på deres intuition.

Folk som forskellige typer. Nogen nærmere mild smag uden skarp eftersmag, og nogle sætter pris på en sur smag i dem.

Først i de sorter af kaffe næsten ingen forstår. Men prøv forskellige former for denne drik, mange forsøger at finde ud af, hvad der er hvad.

De mest foretrukne sorter af kaffe - Arabica og Robusta det. Deres forskelle, vi overveje nærmere.

De har mange underarter. Og alle af dem er forskellige fra hinanden i farve, smag, lugt.

Arter og sorter af kaffe

Det samlede antal sorter af kaffe træer - omkring 80 stykker. Blandt dem er forkrøblede og jætter.

Vokse dem foretrækkes af forbrugerne.

Enhver, der vælger, hvad han kan lide, i henhold til deres egne smagspræferencer.

Der er en forskel mellem ordene "look" og "klasse" kaffe. Forkert at antage Arabica og Robusta kaffe. Siden denne art, som hver især har mange underkategorier.

Kaffe til forståelse opnås ved at blande forskellige slags det i visse proportioner. Dette resulterer i en forskel på lugt, farve og smag. Forskere er involveret i avl, forsøger at bringe den perfekte type kaffe til spiring og smag. Men dette, desværre, mislykkedes. Da smagen kvaliteten er ikke meget.

Lad os flere detaljer om de typer af kaffe Arabica og Robusta. Forskelle, især overveje vokser yderligere.

Arabica

Denne arabian kaffe træ. Homeland - Etiopien.

Det anses for den mest almindelige form for kaffe.

Det er dyrket i mange varme lande. Forbrugt 72% arabica kaffe er smag.

Varm den slags ikke kan lide, han foretrækker at vokse i skyggen og med tilstrækkelig fugt, føles godt i en højde af 1500 m over havets overflade.

Træer kræver god pleje som ekstremt humørsyg. Det er nødvendigt at gøde jorden, at de normalt vokse.

Kan ikke tåle frost, foretrækker temperaturer +15.

Med forbehold for alle de ovennævnte betingelser kan en god høst. Blooming hvide blomster, som er indsamlet i blomsterstand.

På modning det tager op til 8,5 måneder. Struktur føtal kompleks har flere skaller, som pålideligt beskytter majs mod skader.

Begynd at bære frugt i den tredje eller fjerde år. De første par år af frugtsætning få den mest lækre kaffe.

Faktorer, der påvirker smagen af kaffe:

1. jordens surhedsgrad.

2. Antallet af varme dage for en vegetation og korrekt vanding.

3. Højden af træet vækst.

4. Tilstedeværelsen af skadedyr på planter.

5. Hvordan kommer frøene til at vokse.

At bemærke: alle tilfældighed faktorer af voksende træ giver en indtil 5 kg frugt, som er fremstillet af 1 kg kaffebønner. Typer af kaffe - Arabica og Robusta. Forskelle sorter manifesteret i form af kerner, Arabica har en mere aflang form og en større størrelse. Duften af kaffe er tynd, smagen er foreliggende surhed. Koffein i arabica lidt mindre end robusta.

De mest almindelige typer af kaffe - er Arabica og Robusta. Forskelle i smag ganske mærkbar. Enhver form for Arabica har en sød smag og surhed.

typer Arabica

1. Tipika.

2. Bourbon.

3. Catur.

4. Maragogype.

5. Aramosa.

6. Bali.

7. Shinzan.

Denne kvalitet indeholder følgende stoffer: aroma oil - 19%; Koffein - 1,6%; næsten i samme forhold, indeholder proteiner, fedtstoffer, kulhydrater. Den ristede majs vitamin PP vises.

Hvor vokse arabica arter?

Folk, der elsker kaffe, altid interesseret i, hvor han er.

Bedste Bourbon vokser i Brasilien.

Bourbon Santos - det er slags ikke billigt. Den er lavet kun af kornene er ikke mere end tre år.

Grade Maragogype Maragogype vokser i Sydamerika.

Bali Shinzan bruges aktivt i de indiske lande. Denne kaffe har lugten af fed, sød som en persimmon, har et notat af allehånde.

Tipiku vokser kun i højlandet. Der er plantager i Etiopien og Latinamerika. Høsten af denne sort er lille, så det koster meget dyrt.

Catur - en hybrid, der dyrkes ved foden af Brasilien. Det har citrus i smagen.

Venezuelanske Caracas har en rig aroma. Det foretrækkes af mange forbrugere.

Indiske række Plantage A har smagen af bitter chokolade. Det lugter som et sæt af eksotiske krydderier.

Robusta

Latin lyder som kanefora billede af congolesisk kaffe, som regel henvist til i fælles - Robusta, oversat til russisk - stærk.

Anlægget er ikke rigtig uartig, i modsætning til hans kolleger Arabica.

Snarere roligt bærer mindre udsving i temperatur, ikke kan underkastes sygdomme, giver høje udbytter, sikkert stigende hvor arabica ikke i stand til at overleve.

Lav pris, men det solgte kun 21% af den samlede verdenshandel. Dette er den væsentligste forskel mellem de typer, der er beskrevet kaffe fra hinanden. Congolesiske kaffe træer vokse op til 10 meters højde. Nogle typer af det er buske. Disse træer vokser i lavlandet og i foden, men på sletterne til at dyrke dem lettere.

Blomsterne har en lys duft.

Frugterne modnes lidt længere end Arabica, og udbytter er højere.

Kornene har en afrundet form, samlet i par, deres diameter - 5,6 mm.

Kaffe elskere hævder, at kvaliteten af Robusta-bønner er lidt dårligere end Arabica. Alligevel aroma og smag af kaffe hun er meget rigere. Ejendommen er højt værdsat i det italienske køkken.

Robusta normalt sættes i instant kaffe.

Former af denne sort

De mest kendte typer:

1. Ambri. Grown i Angola. Vejret her er perfekt til at kaffe. De dyreste sorter af Robusta herfra.

2. Konilon du Brasil vokser i Brasilien. Det har smag af jordbær.

3. Kouilou. Det er dyrket i Congo. Det er ikke ofte fundet på salg, men kaffen er fremragende. Anvendes i sammensætningen af elite sorter. Korn har 9% af aromatiske olier, koffein indhold - 4%. Alkaloid giver en bitter smag. Efter ristningen bitterhed bliver mindre. Kaffe blandet med god korn Robusta kaffe giver en frodig, stærk skum. Korn af Arabica og Robusta er af forskellig størrelse.

Arabica og Robusta. Forskelle. Hvilket er bedre?

Så prøv at kort beskrive forskellene:

1. Når vokser Robusta og Arabica? Forskelle i vækst er: Arabica dyrkes i Etiopien for første gang, oplysninger om det dukkede op i XIV århundrede. Robusta - i Centralafrika, som en selvstændig art fremhævet i det XIX århundrede.

2. På højden af træerne af de sorter af kaffe er også anderledes. Robusta er ikke over 5,5 m, plantet på kuperet terræn. Arabica vokser op til 12 m. Det er hovedsageligt dyrkes på fladt terræn.

3. Hvad er den kemiske sammensætning af robusta og arabica. Forskelle have følgende: arabica har op til 1,5% alkaloid robusta - 3.

4. gran af arabica er ret store - 8,5 mm aflange; y robusta er afrundet og ikke afviger i størrelse (lille).

5. Hvad skal smage robusta og arabica. Forskellene mellem sorter er meget synlige. Gourmet valgt arabica. Hun har en blød, behagelig, let syrlig smag. Robusta, derimod, er stærke og små strik. Ikke desto mindre er mange af dine foretrukne skum holder det kun.

6. Hvor stor en del af verdens produktion er Robusta og Arabica? Forskellene er mærkbar nok. Efter Arabica - er indiskutabel mester. 70% af den producerede på vores Jord kaffe, det har smagen. Men uden Robusta kaffepriser er steget til meget høje tal.

7. Omkostninger - Dette er en anden forskel mellem sorter (Arabica og Robusta). Forskelle i pris ganske mærkbar. Udstedelse Arabica kaffe koster en rund sum. Det er den dyreste form. Robusta er meget billigere på grund af det faktum, at det ikke er lunefuld og giver et højere udbytte af pleje.

Prisen på kaffe er inkluderet og mere behandling. Våd meget dyrere end tørt. Arabica behandles af vådbehandling. Den tørre metode bruges til Robusta.

Arabica og Robusta. forskelle anmeldelser

Mennesker, der er velbevandret i kaffe, nemt at skelne eventuelle kerner fra hinanden efter farve, form, lugt, alt efter hvor den vokser kaffe. Men vi går ind i sådanne detaljer er ikke det værd, fordi vi for det meste bare elskere af fine drink. At have nok information om, hvad kombinationen af flere slags kaffebønner i en blanding giver os en unik smag drink.

Nogle mennesker er mere glade for Robusta. Andre siger, at er vild med Arabica smag. Fordi alle har deres egne præferencer, ikke kun i valget af kaffe.

Flere af anbefalingerne i slutningen

1. Om det er værd at bruge Robusta? Du kan drikke denne kaffe, hvis blot han af de dyre sorter. Da billige sorter er ikke meget velsmagende og slet ikke nyttigt. Uanset nogen siger, men stadig kaffe kendere siger, at blandet Arabica og Robusta kun at gemme. Da salget af kaffe - det er en lukrativ forretning, og penge at miste noget ingen ønsker.

2. Det anbefales at blande af Arabica og Robusta? Hvis du har prøvet flere typer af Arabica og kombinationer heraf, og de vil ikke meget godt lide, kan du prøve en blanding af disse korn. Hvis du har prøvet kun én type, mens det er bedre at afstå fra sådanne eksperimenter. Prøv at starte ponaslazhdatsya Arabica og en kombination af det. Og først derefter gå videre til kombinationen af Arabica og Robusta.

3. I hvilket forhold er bedre at kombinere disse to typer af bønner? Klassisk variant: 18% og 82% Robusta - Arabica. Hvis et eller andet sted du se de forhold, hvori mere end Robusta, du ved, det er et forsøg på at spare på hvilket ødelægger smagen af kaffe. Desuden 20% Robusta tilstrækkelig til skum var stærk, hvilket resulterer i særlig god espressomaskine.

Endelig en lille

Nu hvor du ved, hvad er det Arabica og Robusta. Hvad er forskellen, har vi allerede fundet. Hvis du er en elsker af kaffe med skum, så er det bedre at kombinere disse to typer af kaffebønner sammen. De er meget godt supplerer hinanden. Ved at kombinere dem, vil du være i stand til at opleve den fulde smag af kaffe. Den væsentligste forskel fra Arabica Robusta - er prisen. Kaffe forskellige i smag og sammensætning af kemiske grundstoffer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.