FormationVidenskab

Allotrop materiale: diamant og grafit. Formlen af grafit og diamant.

Alle er bekendt med stoffer som grafit og diamant. Grafit findes overalt. For eksempel er det lavet stænger til simpel blyant. Grafit - stoffet er ganske overkommelige og billige. Men et sådant stof, som en diamant, det er forskelligt fra grafit. Diamant - den dyreste sten, en meget sjælden og gennemsigtig, i modsætning til grafit. Det er svært at tro, men den kemiske formel grafit falder sammen med diamant fordringer. I denne artikel vil vi diskutere, hvordan dette er muligt.

Grafit: historie og egenskaber af mineralet

Historie af grafit går tusinder af år tilbage, så den nøjagtige år i begyndelsen af sin ansøgning sæt er yderst vanskeligt. Grafit er kendt for at være en god leder af elektricitet. Hertil kommer, dette mineral er meget skrøbelig. Derfor er det lavet stænger til blyanter.

De kemiske egenskaber af mineralet kan indbefatte dannelsen af inklusionsforbindelser med mange stoffer, såsom salte og alkalimetaller. Mineralsk ikke opløses i syre.

Formel grafit - C, dvs. det er en af de allotrope modifikationer nærheden sjette element i det periodiske system - carbon.

Diamond: historie og egenskaber af mineralet

Historien om diamanten er meget usædvanligt. Det menes, at den første diamant blev fundet i Indien. På det tidspunkt har menneskeheden ikke forstå kraften i denne sten. Geologer havde kun kendt, at denne sten er meget hårdt og slidstærkt. Indtil det 15. århundrede, diamanter var værd langt mindre end smaragder og rubiner. Og så et ukendt guldsmed når man arbejder med sten gav det en smuk facet, der senere blev kendt som diamant. Det var dengang, at stenen og viste sig i al sin pragt.

Hovedsageligt diamanter anvendes i industrien. Dette mineral er den stærkeste i hele verden, hvilket er hvorfor det er lavet slibemidler, fræsere til bearbejdning solidt metal og mere.

Som vi allerede ved, at grafit i den kemiske formel - C, den samme formel har en diamant.

Forskellene mellem diamant og grafit

På trods af at mineralerne har lignende kemiske formler, de er meget forskellige fra hinanden som udseende, og fra et kemisk synspunkt.

Først og fremmest, diamant og grafit er helt forskellige strukturer fra hinanden. Fordi grafit består af et gitter af sekskanter, hvorimod diamant har en kubisk krystalstruktur. Skrøbelighed grafitten skyldes, at forbindelsen mellem sine lag meget let at overtræde, er dens atomer let adskilles fra hinanden. På grund af dette, grafit er let at absorbere lys, han er meget mørk, i modsætning til diamant.

diamant struktur er kendetegnet ved, at et carbonatom er omgivet af fire andre atomer i en tetraedrisk pyramide eller en trekant. Hvert atom er placeret i samme afstand fra hinanden. Meddelelse fra atomerne er meget stærk, hvilket er grunden til diamant er så hårdt og slidstærkt. En anden diamant ejendom - er, at det kan lede lys, i modsætning til grafit.

Mærkeligt, at formlen er den samme som grafit diamant formel, men mineralerne er helt anderledes? Nej! Fordi diamant er skabt af naturen med et enormt tryk og derefter en meget hurtig afkøling, medens grafitten sker ved lavt tryk, men en meget høj temperatur.

Hvad er en allotrope stof?

Allotropic materiale - dette er et meget vigtigt begreb i kemi. Dette er hjørnestenen der gør det muligt at skelne stoffet fra hinanden.

Skolen allotropic stoffer studeret på eksemplet med grafit og diamant, samt deres forskelle. Så, efter at have studeret forskellene i diamant og grafit, kan det konkluderes, at allotropi - er eksistensen i naturen af to eller flere stoffer, der afviger i deres struktur og egenskaber, men har et lignende kemisk formel eller tilhører samme grundstof.

Kom grafit diamant

Grafit formlen - C - tilladt forskerne at producere en lang række eksperimenter, hvilket resulterer i grafit allotrope stoffer blev fundet.

Lærere fortælle og skoleelever og studerende om, hvordan forskerne har forsøgt at skabe diamanter fra grafit. Denne historie er meget interessant og spændende, men også gør det muligt at huske eksistensen af allotropic stoffer som grafit og diamant, og deres forskelligheder.

For nogen tid siden, har forskerne forsøgt at skabe diamanter fra grafit. De troede, at hvis formlen af diamant og grafit er den samme, vil de være i stand til at skabe en diamant, fordi stenen er meget dyrt og sjældne. Nu ved vi, at mineralet diamant vises i naturen ved højt tryk og øjeblikkelig afkøling. Derfor besluttede forskerne at blæse ѓrafit, således at der skabes de nødvendige betingelser for diamant formation. Og i virkeligheden, et mirakel skete, eksplosionen i grafit dannet en meget lille diamant krystaller.

Anvendelsen af grafit og diamant

Til dato, og grafit og diamant anvendes hovedsageligt i industrien. Men omkring 10% af den samlede diamant produktion går til smykker business. Oftest lavet af grafit blyanter, da det er meget skrøbelig og skør, og de efterlader spor.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.