FormationUngdomsuddannelse og skoler

Hvad er Eros? Meningen og fortolkning af ordet

Der er ikke noget enkelt svar på spørgsmålet om, hvad eros. Nogen ser i dette ord delikat sanselige kærlighed, andre kigger på ham vulgære konnotationer, andre ser til den antikke græske mytologi. Og faktisk okay. Lad os prøve sammen at forstå definitionerne af ordet i, hvordan historiens skiftede mening og hvad der i dag betragtes som eros.

Betydning af ordet "eros"

Som alle ved, i den græske mytologi, det var en stor Pantheon af forskellige guder. Nogle var ansvarlig for krigen, den anden for frugtbarhed, og andre for en vellykket jagt. Samtidig var der et par stykker i det gamle Grækenland guderne elsker. En af dem var den Eros. Vi kan sige, at dette er den første definition af ordet.

Senere, da stål såkaldt kropslig og sanselig kærlighed og den kærlighed til viden og for alt smukt.

Generelt næsten altid synonymt med kærlighed var Eros. Meningen og fortolkning af ordet har ændret sig over tid, samt at ændre holdninger til mest mening. Nogle filosoffer og historikere indsnævret definition, mens andre forsøger at udvide den. Til dato er der mange fortolkninger af ordet "kærlighed", hvilket betyder, at de ikke er mindre og ordet "eros".

I mytologien

Med henvisning til den mytologi og se, hvordan Gud var Eros. Oldtidens Grækenland, ifølge mytologien, blev tildelt hans karakter hård karakter. Man troede, at indbyggerne i Olympen ikke altid bragt en lykkelig kærlighed, jo oftere det gav folk "bittersød" følelse.

Ifølge én version det menes, at Eros - søn af Ares, gud for krig, og Afrodite, gudinden for kærlighed. På den anden - det er simpelthen den evige følgesvend af Afrodite. Men ikke en gud og en dæmon.

Men ifølge én myte, Eros optrådte længe før Afrodite, og selv Zeus. Han var, som vi ville sige i dag, en nutidig of Chaos, der skabte alle levende ting, Geei, der er Jorden, og Tartaros, gud helvede. Og det var takket være Eros dukkede alle de andre guder. Kærlighed lavet af Chaos at forbinde sit liv med Gaia.

At dømme efter de beskrivelser, det var oprindeligt ikke en smuk ung mand fra Olympus. Gud var biseksuel og havde fire hoveder: løve, slange, får og kvæg. Er det gyldne vinger bag det udstedte den velkendte af kærlighedens gud.

Hvad er forskellig fra Amor?

Senere i Eros dukkede romerske modstykke - Amor. Begge guder har afleveret i hænderne på en gylden bue og pil. Oftest blev det Eros afbilledet som en buttet blond dreng. Han begyndte at bringe folk til at elske, og endda lykke. Men helt at "god" Gud gjorde det ikke. Snarere er det blevet et forkælet, uartig dreng.

Hvad adskiller Amor fra Eros:

 1. Eros er i stand til ikke kun at give, men også til at tage væk kærlighed.
 2. Amor er altid afbildet som en dreng, kan den græske gud ligne en dreng og som voksen mand.
 3. I modsætning til Amor, Eros giver ikke kun kærlighed, men også seksuel lyst.

Det interessante er den yndlingsblomst var en rose på Amor. Ved denne lejlighed, der er endda en myte. Drengen beundrede rosen, og lagde ikke mærke til i opløbet bi. Insekt bider mindre gud. Han begyndte at græde og fløj til Venus (Afrodite). For at fjerne hævelse, moderen satte stilkene rosen til såret. Og smerten er væk. Voksen Eros også ofte afbildet med denne delikate blomst.

elsket af Gud

I lang tid, er ægte kærlighed ikke kender sig selv Eros. Oldgræsk mytologi fortæller, at han mødte sin elskede et uheld. I ét rige levede en smuk ung pige - Psyche. Hun var så smuk, som begyndte at sige, at Afrodite selv ned til ham Olympus.

Stolt gudinde, hørelse denne tale, besluttede at straffe pigen. Hun kaldte sin søn Eros, beordrede ham til at kidnappe den smukke. Så kærlighedens gud var at finde Psyche mest forfærdelige og afskyelige mand. Men den unge mand ikke holde sit ord givet til moderen, faldt han forelsket i pigen og begyndte at komme til hende i form af monstre.

Psyche vidste, at hendes elsker skulle være nogen forfærdelig. En dag kom hun til at dræbe sin mand om natten, men efter at have set den smukke Eros - ændret mening. Men han spildt på sin fod dråbe varm olie fra stearinlys. Gud i forskrækkelse fløj til himlen. Og Psyche besluttede at dræbe sig selv.

Så elskere venter prøvelser. Psyche nedstammer ind i dødsriget, og det næsten døde. At se deres kærlighed, Zeus gav dem sit samtykke til ægteskabet og gøre pigen udødelig.

Eros i Platons filosofi

Svaret på spørgsmålet om, hvad der er eros, forsøgt at finde mange vismænd i den antikke verden. Herunder Platon. Filosof maksimere denne definition. Han mente, at begrebet eros refererer til Cosmos. Det er dette ønske bånd:

 • mandlige og kvindelige;
 • forfatteren og læseren;
 • læge og patient.

Kort sagt, eros under alle områder af livet. I religion, magi, eksakte videnskaber. Han som inspiration. Når denne følelse er født og bor i skønhed. Eros Platons - udøvelse af den ideelle.

filosof teori blev dannet på grundlag af læren af hans forgængere: Homer og Hesiod. Og i første omgang er det en lys, koncentreret kærlighed, og den anden - blinde kaotisk kraft.

Af den måde, selv i det gamle Grækenland, vismændene har identificeret to slags kærlighed :

 1. Eros. Kærlighed er altopslugende. Denne længsel efter den elskede, og en anden mands besættelse.
 2. Agape. Elsker partner. Hengivenhed til hinanden, søge fælles interesser og værdier.

Så selv inden for videnskab Eros - er en egoistisk følelse, brændende alt på sin vej til at elske.

Hvad Freud sagde?

Sigmund Freud dog allerede i det 20. århundrede, har også besluttet at undersøge ordet "eros". Visse fænomener fundet psykoanalytiker på én gang. I første omgang har det indsnævret konceptet til en utro lidenskab, helt afviser teorien om Platon. Freud erklærede, at alle resultater af kultur og kunst er ikke andet end en sublimering af eros.

I det videre arbejde analytikeren fandt, at Eros - er seksuel lyst og instinkt bevare menneskeliv. Videnskabsmanden kaldet seksuel lyst sand kærlighed i bredeste forstand. Samtidig Eros har sin egen energi, som Freud kaldte "libido".

I denne søgen efter definitionen af ordene ikke ende der. Russisk filosof Semyon Frank Eros kaldes seksuel materialisme. Boris Vysheslavtsev uenig med sin kollega og hævdede, at "eros går ud over den legemlige tiltrækning," renser og forvandler den person.

Eros og Thanatos

Det ser ud til, at vi allerede har fundet en tilstrækkelig svar på spørgsmålet om, hvad eros. Men for at virkelig forstå dette ord er muligt gennem sin modsætning - Thanatos. Faktisk er det nødvendigt at gå tilbage til Freud.

Analytikeren mener, at når Eros - er det instinkt i livet, skal der være en død instinkt. Død drev, og aggression - det er Thanatos. Og vores liv er lige mellem de to begreber. Enhver person fra tid til anden føle tiltrækning til en af dem, så en anden.

Men den videnskabsmand prognose var trist: uanset hvor vi forsøgte at elske, uanset hvor værdsat liv, vinde i sidste ende alt på sin vej ødelægger Thanatos. I dette tilfælde vil de hurtigere folk nå deres højder i livet, jo mere sandsynligt vil det starte trang til døden.

Bekymret ifølge Freud, er ikke kun forholdet af livet, men alle dens sfærer. Herunder forholdet mellem en mand og en kvinde. Og alt det arbejde af "svingende" mellem kærlighed og død.

Reflekteret i kulturen

Kulturen og kunsten også "stjal" eros. Værdien af dette begreb i værker er svært at overvurdere.

Først, selvfølgelig, folk har fået bekendtskab med billedet af guden fra Olympus. Hans billede kunne ses på frisen i Pompeji, på de berømte mosaikker af Piazza Armerina, Sicilien. Gud herliggjort digteren og dramatikeren. Men den gamle græske digterinde Sappho ofte viste sin grusomme.

I den tid af Euripides Eros gav en bue og pil. Skulptur af guddom skulpturelle Tizian, Lysippos og mange andre kunstnere.

I 1915 blev balletmusik til Tjajkovskij Serenade Orchestra lavet i Rusland. Koreograf var Mikhail Fokine. Ballet sat et par år, han overlevede endda revolutionen. Men det var ikke længere om Gud, men om den sanselige kærlighed. var et eventyr, "The Angel af Fiesole" Plottet.

Filosofisk film "Eros og Civilisation" tog fart i 1955, den tyske filosof Herbert Marcuse. Grundlaget for båndet omfatter studiet af Sigmund Freud.

Allerede i 2004, Hong Kong instruktøren Wong Kar-wai gjort hans spillefilm "Eros". Billedet består af tre korte film, fortæller publikum om sex og kærlighed.

Navn Betydning Eros

Som nævnt ovenfor, navnet på den græske gud Eros bar. Vores samtidige ved fødslen er også nogle gange få et navn. Som du kan gætte, jeg mener det - kærlighed.

Hvis du adskille bogstaverne, ser vi følgende billede:

 • E - betegner karakterskabende.
 • F - en aktiv, selvcentreret.
 • Om - følelsesmæssige.
 • C - afbalanceret.

Numerologi har tilegnet navnet på det nummer 3. Det betyder, at Eros - er en person munter, talentfuld, i stand til at lære. På samme utålmodig, tilbøjelig til at droppe alt. Det antages, at hans heldige farver - sort og grå. Ugedag - lørdag. En metal - bly. Totemdyr for Eros kan blive en kamel, en skildpadde, en muldvarp, et æsel eller en ant.

Hvilke berømte mennesker, der bærer dette navn, kan du vælge den italienske sanger og komponist - Eros Luchano Ramazotti.

Planet i solsystemet

Hvad er overraskende, hver astronom ved, hvad Eros. Det viser sig, at dette er en mindre planet i solsystemet. Dens diameter er kun 20 km. Jeg fandt det i slutningen af det 19. århundrede amatør astronom Carl Witt.

Eros blev de første åbne nær-Jorden asteroider. Denne unikke lille planet er ikke slut. I 1996 amerikanere sendt et rumfartøj til at studere himmellegemer. Næsten et år robot fløj rundt i kredsløb, og i februar 14, 2001 dagen for kærester, landede på asteroiden. En par uger apparat studeret planetens overflade, sender data tilbage til Jorden.

Og det er, hvad vi nu ved om den mindste planet i solsystemet:

 1. Der er en lille tyngdekraft.
 2. Eros krydser Mars 'bane, men ikke forstyrrer den gigantiske.
 3. Hvis en eller anden grund asteroiden bane skift, kan Eros støde med vores planet. Imidlertid har forskere bemærket, at panik er ikke nødvendigt på dette tidspunkt. Efter deres mening, vil i de næste få hundrede tusinde år, ikke ske.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.