Kunst og underholdningTeater

Adolf Shapiro: kreativitet og personlige liv direktør

Shapiro Adolf Yakovlevich - direktøren, hvis navn rungede i alle hjørner af det tidligere Sovjetunionen og Europa, takket være en fed teaterproduktioner, bryder alle stereotyper. Hans arbejde og biografi af emnet for denne artikel.

barndom

Adolf Yakovlevich Shapiro blev født i 1939 i Kharkov. Om hans barndom instrueret af den brede offentlighed ikke er kendt, men det er usandsynligt i krigen i nogen af sovjetiske børn var glade, og det er ikke overskygget af vanskeligheder og tab. Shapiro havde især svært på grund af navnet Adolf, som forårsagede ubehagelige foreninger og endda had til andre.

Efterfølgende har instruktøren gentagne gange sagt, at han var taknemmelig for skæbne, som tillod ham at blive født i det samme hus på ul. Chernyshevskogo, 15, hvor han boede, mens stadig ganske ung, og senere blev en berømt litteraturkritiker Lev Vladimirovich Lifshits.

I 1949 blev den videnskabsmand sendt til "lejre" på anklager om kosmopolitisme. Adolf Shapiro, hvis familie har gjort alt for at redde resten af den tidligere luksus i efterkommere af den berømte Riga tømmer, kunne i lang tid ikke komme sig. Hvad det var hans glæde, når, efter rehabiliteringen Lifshitz tog til "stramme" nabo dreng-Tabere og indpodet i ham en kærlighed til litteratur. Han rådede ham også til at komme ind i teatret Institute.

læring

I slutningen af 50-erne A. Ya. Shapiro kom ind i teatret Institute i Kharkov. Der etablerede han sig som ikke er den mest disciplinerede studerende. Især har det gentagne gange set vandre i den fulde teatralske kostume og makeup V. I. Lenina i en park nær spejl jet, før han på indstudering kendt Pogodin spiller. Sideløbende med sine studier besluttede han at engagere sig i at lede praksis. Til dette formål har Shapiro skabt sit eget teater studie, hvor han iscenesatte "Gleb Kosmachev" Shatrova og "At se tiden" Zorin.

De første skridt i Riga

I 1962, efter eksamen fra Kharkov Theatre Institute A. Ya. Shapiro flyttede til Riga. På det tidspunkt, en spirende filmskaber næppe mistanke om, at han er de næste 30 år vil forbinde deres skæbne med byen.

I den lettiske hovedstad, Adolf Shapiro begyndte at arbejde på Riga Theatre of Young Spectators. Siden sin ankomst teatret erhvervet den helt union omdømme og i forgrunden ikke kun i alle dele af Sovjetunionen, men også i Jugoslavien, Italien, Frankrig, Tyskland, Canada og USA.

I 1964, Adolf Yakovlevich ledes Theater for Young People og iscenesat "20 år senere" og "Mand, ligesom sig selv," som er baseret på værker Mihaila Svetlova. Disse to produktioner bestemt hans fremtidige karriere som direktør i stand til at skabe alvorlige teater for et publikum af børn og unge-orienterede og deres forældre.

Yderligere arbejde i Riga Youth Theater

Vigtig teatralske Shapiro, mens du arbejder i Letland er det muligt at konstatere "Chukokkala" (i proizedeniyu K. I. Chukovskogo), "Prince of Homburg" (G. Kleist) og "I morgen Var War" (B. L. Vasilev).

Hertil kommer, at publikum mindeværdige præstationer RTYuZa 1960-1980-erne på skuespil af A. Arbuzov ( "City ved daggry" og "vinder"), samt en storslået produktion af "Peer Gynt" på lettisk af G. Ibsen. I den oprindelige sprog præsenterede Shapiro publikum og "Golden Horse" Raina, "Snow Mountain" Gunars Priede, "levende vand" Mary Zālīte og andre.

Sammen med sit arbejde i teatret Adolph Shapiro undervist på den lettiske konservatoriet. I dette universitet, han udgivet 3 skuespillere og en instruktør kursus.

Den seneste anmelderroste arbejde på Riga scenen Shapiro var stykket "Domokratiya", skabt på grundlag af værker af I. Brodsky.

I Rusland

I 1992, et velkendt og elsket komponist Raimonds Pauls, der var dengang som leder af Kulturministeriet Letlands, underskrev et dekret om reorganisering af den unge tilskuer. Således Riga Theater for Young People, der blev betragtet som en af de bedste i det tidligere Sovjetunionen ophørte med at eksistere, og Adolf Shapiro, der pludselig mistede sin elskede skabelse og muligheden for at skabe, har besluttet at forlade landet.

I Moskva Vakhtangov Teater i 1994, blev han betroet til at udføre produktion af "Søde Liar" af George. Kilt. Det blev godt modtaget af offentlig kapital. Selv efter 4 år af sin ydeevne "Bumbarash", leveret i Samara Youth Theater, nomineret til den prestigefyldte pris "Golden Mask". Vellykket var sit samarbejde med teatret. Majakovskij. Der, instruktøren iscenesat "Baren Tokyo hotel" (Tennessee Williams).

andre værker

I 2000 har Adolf Shapiro udført banebrydende mellemstationer Maksima Gorkogo "The Lower Depths" på scenen i Studio Theatre Oleg Tabakov. I 2001 Samara publikum oplevede premieren på stykket "Mutter Courage" af Bertold Brecht produkt. Hertil kommer, at i 2004, det havde stor succes iscenesat Adolfa Shapiro "Kirsebærhaven" på Moskva Kunst Teater med uforlignelige Renata Litvinova som Ranevskayas.

I 2007 direktør blev leder af kunstneriske projekter Tilskuere A. A. Bryantseva og præsenterede publikum stykket "Fahrenheit 451", Bradbury.

Adolf Shapiro: kærlighedsliv

Direktøren har været gift to gange. Fra sit første ægteskab havde han en datter Rosa, og i 2001, det år den nuværende kone som direktør fødte ham en søn Arseny. Forskellen alder mellem bror og søster, der har boet i Canada er 38 år.

Anden ægteskab med instruktøren pustet nyt styrke og han mener, at han fik en ny chance for at starte et nyt liv.

Nu hvor du kender nogle interessante arbejde i mere end halvtreds år af hans kunstneriske karriere at præsentere beskueren Adolph Shapiro (direktør). I dag, han fortsætter med at glæde fans af teatret nye forestillinger, som overrasker nyhed af læsning, synes det, i lang tid kendt af alle litterære materiale.

Selv Adolf Shapiro aldrig oplevet mangel på tilbud fra de førende teatre i Rusland, mener han, at hans eneste kærlighed - Riga Theater for Young People. Imidlertid er direktør for den lettiske hovedstad ikke vil komme tilbage. Selvom han deltog engang premieren på hans foretrukne TYuZe. Det var en one-man show, hvor en eksil Mikhail Baryshnikov læste digte rogue digter Brodsky, og for alle dem, der ser fra publikum Adolf Shapiro, en gang udelukket af en elsket teater.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.