Nyheder og SamfundKultur

8. februar: tegn, helligdage og begivenheder i historien på denne dag

Det gennemsnitlige russiske liv er en serie af grå hverdag med sparsomme interspersioner af ferien. Men det viser sig, at der er mange vigtige datoer. Meget rig på alle slags historiske, mindeværdige og simpelthen underholdende begivenheder er 8. februar.

Denne dato i Ruslands historie

Februar, på trods af at den er den korteste i året, er meget "produktiv" på datoer. Over hele verden fejre Valentinsdag, den beskyttende helgen af alle elskere, den 14. februar. I Rusland fejres Fædrelandets forsvarer højt den 23. februar. Og den 8. februar i Ruslands historie i forskellige år var der vigtigt for staten og bare interessante arrangementer.

På denne dag i 1054 døde Yaroslav den vise, der var i stand til væsentligt at styrke autoriteten i den gamle russiske stat. Under hans ledelse blev bygget Golden Gate og St. Sophia Cathedral, blev der skabt et stort bibliotek af russiske og græske bøger.

I 1106 oprettede den store Vladimir Monomakh den første otte februar februar det første didaktiske og kunstneriske værk "Instruction".

På denne dag i 1837 fandt der en ulykkelig duel sted mellem den store russiske digter Alexander Pushkin og cavalier d'Anthes, der var mistænkt for at have et ondskabsforhold til digterens kone. Udfaldet af duellen er kendt for alle. Pushkin døde to dage senere af peritonitis. Samme dag hundrede år senere blev der opført et monument i stedet for en duel i Leningrad.

1904 af denne februar blev markeret ved begyndelsen af den russisk-japanske krig, hvor for første gang i hele den tidligere historie af krige blev pansrede og ødelæggere brugt. Som et resultat af denne årlige slagtning opnåede Japan rettigheder til Kwantung-provinsen, filialen af den kinesiske østlige jernbane, sydlige Sakhalin og Korea under dens indflydelsessfære.

På denne dag i 1919 blev tiden introduceret. I 1921 blev der udstedt et dekret om reserven Askania-Nova. I 1929 blev det store og mægtige russiske sprog genopfyldt med et andet interessant ord - "helikopter", der hedde opfindelsen af Kamov. I 1943 blev Kursk befriet. I 1945 flygtede den russiske pilot Devyataev fra en tysk koncentrationslejr på et fjendtligt fly. I 1949 blev skuespilleren af teatret og biografen Irina Muravieva født , som i 2009 blev lykønsket af præsident Dmitry Medvedev på hans jubilæum.

Dag i verdenshistorien

8. februar 1575 i Holland på grundlag af det tidligere kloster blev et universitet åbnet. På den allerede nævnte dag i 1587 blev den skotske dronning Mary Stewart, en meget smuk kvinde med en stor politisk ambition, henrettet efter at have anklaget ham for at plotte mod dronningen af England.

I 1600, den dag blev Giordano Bruno brændt på inkvisitionens stav.

Og efter 72 år, sagde Isaac Newton, at overtræde alle normerne for moral og anstændighed, at hvidt lys er andet end en blanding af alle kendte farver.

I februar, den 8., i 1816, i færd med at tilbageholde en kriminel gruppe deltog en hund. Folk har værdsat skønheden og mulighederne for disse dyr i lang tid, men denne erfaring var den første og meget succesrige, men for regelmæssigt arbejde i politiet blev hundene først vedtaget i 1899.

På denne dag i 1838 introducerede en amerikansk Samuel Morse sin forfatters system for signaloverførsel ved hjælp af en særlig kode.

I 1879, med udgivelsen af Sanford Fleming, blev Globen opdelt i 24 tidszoner.

På denne dag i 1885 offentliggjorde George Bernard Shaw sit første arbejde.

I 1915, den 8. februar i Los Angeles blev præmieren af filmen "The Nation of Birth" afholdt, som senere blev optaget på listen over 100 bedste malerier af all tid.

I 1919 havde Dr. J. Heric på dagen under undersøgelse udgivet et kardiogram af hjertesvigt.

I 1924 blev i Nevada i en by fængsel en deltager i en kriminel gruppe, Guy John, dømt til døden, brugt et gaskammer som et humant alternativ til at skyde og hænge. Men hun levede ikke op til forventningerne, det var faktisk dyrt, usikkert og fuldstændig ikke humant.

Vinterdagen 1928 var præget af transmissionen af et tv-signal fra London til New York.

På denne februar 1931 blev den nye hovedstad i Indien, New Delhi, åbnet højtideligt.

8. februar er den officielle åbningsdag for vinter olympiske lege. På denne dag, åbningen af spil i Sarajevo i 1984; I 1992 åbnede de 16. vinter-olympiske lege samme dag i Frankrig i Albertville; De 19. Winter Games i Salt Lake City i 2002 åbnede også den 8..

Dag for russisk videnskab

8. februar er Science Day. RAS, eller det russiske videnskabsakademi, består af 470 institutioner og 55.000 forskere, der arbejder i dem. Det blev skabt af Peter I i februar 1724. Siden 1991 er akademiet kendt som det russiske videnskabsakademi. Og siden 1999, efter præsidentdekret nr. 717, anses ovennævnte dato for den russiske videnskabs officielle fødselsdag.

Militær topograf og hans dag i året

Den 8. februar markerer ikke kun forskernes tanker deres professionelle ferie, men også militære topografer, det vil sige folk, der beskæftiger sig med oprettelsen af militære geografiske og topografiske kort, som ikke kun er nødvendige til militære formål, men også til civile formål. Det første manuskript topografiske kort var det sibiriske kort, udarbejdet af geologen Remezov. Den første specialiserede institution i verdenshistorien, som forberedte kartografer og landmænd, blev grundlagt i Rusland.

Denne tjeneste er hemmelig. Efter alt begynder hver væbnet konflikt eller kamp med et kort. Og det er dog paradoksalt, det lyder, men nogle gange afhænger folks skæbne af et sådant papirskrot.

Slovensk kultur har sin dag i kalenderen

Franz Prešern er en slovensk advokat med dikterens kald. Han var grundlæggeren af det litterære slovensk sprog. Han oplevede mange dødsfald blandt kære, uberørt kærlighed, alkoholisme, op- og nedture. Han blæste ud sin lykke i lang tid. Han giftede sig ved 46, havde to sønner, rigdom, respekt for medborgere, men alt dette kom til digter for sent. Den ottende i februar 1849 stod en fremragende figur i Slovenien, som viste sig at hans sprog ikke er mindre smukt end et hvilket som helst sprog i Vesteuropa, døde af levercirrhose. Det var hans "Zdravitsa", der dannede grundlaget for den nationale slovenske hymne.

Siden 1944 er den 8. februar en festival med slovensk kultur og sprog, kaldet Presherna-dagen.

Ortodokse kirke kalender og den 8 februar

8. februar er en kirkesemester, hvor St. Xenophon, hans kone Maria og to sønner - Arkady og John, martyren Ananias presbyteren, Peter's mørkestyrke og syv krigere med dem, er herliggjort. De husker Monk Semion of the Old, Ammons hellige, Joseph, Solun biskop, den trofaste David, III Renewer, Averias konge og Abkhasien.

8. februar - en kirkeferie i forbindelse med overførslen af relikvierne Theodore the Studite. Med hans navn i de mennesker, der er forbundet med mange tegn. For eksempel blev det antaget, at hvad der ville være i dag, vil dette og foråret være. Sangfugle på denne dag forudsagde tilbagevenden af frost, især hvis titmussen sang om morgenen. Drikke ærter og lytte til lyden af ærterne, forsøgte de at forudsige kraften i fremtidige snevindvind.

Så den 8. februar. Navne markeret med denne dato er: Peter, Semyon, Joseph, Mary, Ivan, David, Fedor, Arkady.

Fødselsdagsfest

Denne dag er meget frugtbar til fødslen af mange talentfulde, kunstneriske og berømte mennesker. 8. februar er fødselsdagen for sådanne russiske stjerner som Vyacheslav Tikhonov, berømt for filmene "White Bim Black Ear", "War and Peace", for den flerdobbelt film "17 Moments of Spring"; Irina Muraveva huskede hele landet for sit spil i filmene "Carnival", "The most charming and attractive" og andre; Ærret kunstner af Rusland Viktor Proskurin; Den olympiske guldmester i skøjteløb Roman Kostomarov.

Denne dato blev memoriseret i 1834 ved fødslen af den store russiske kemiker og fysiker Dmitry Ivanovich Mendeleyev, hvis periodiske bord er kendt for alle, fra små til store.

På denne dag er Sergei Sivoho, tv-præsentator, showman, Irina Merleni, ukrainsk sportsvogter engageret i freestyle wrestling, den russiske skuespiller Maria Shekunova, berømt for komedieserien "Real Boys", skuespiller Philip Kotov ("Zaitsev +1"), amerikansk Skuespillere James Dean og Seth Green, samt den verdensberømte franske forfatter Jules Verne.

Horoskop af mennesker født på denne dag

Humane, opfindsomme, drømmende workaholics kan kaldes folk født på den allerede nævnte dag. Stjernetegn - Aquarius - giver sine afdelinger en iværksætterven og et ønske om at lette og forbedre andres liv.

Folk, der blev født den 8. februar, er meget venlige for deres helbred. Horoskop vidner om sårbarheden af immunitet, lymfatiske og kardiovaskulære system. For at beskytte dem bør man vælge en sparsom kost, minimere virkningen af alkoholholdige drikkevarer og cigaretter. Disse mennesker kan ikke lide at tale om deres sundhedsmæssige problemer for nogen, ikke engang til læger. Derfor vil den bedste mulighed for dem være valget af en læge, der vil lede dem igennem hele livet.

Et par mere interessante fakta

I USA på denne dag er der flere festligheder. I landet den 8. februar - en ferie dedikeret til oprettelsen af organisationen af spejdere, drager og tærter af sorte melasse. I Congo fejres denne dag ungdomsdagen. Og denne dato er opført som World Marriage Day.

I Zoroastrianismen fejres denne dag Sraosha-ferien, når solen går ind i den 18. klasse vandmand. Sraosi betragtes som vogter af drømme, det køretøj, der forbinder idéens verden og den legemliggjorte verden. Ferieen er munter, lys, ledsaget af at spise nødder og halva.

I hinduismen er denne dag forbundet med forherligelsen af videnskabens og Saraswati-uddannelsens gudinde. Dette er ikke en national fest, men skolerne er lukket på denne dag. På tærsklen til eleverne deltager i musikalske konkurrencer, sportskonkurrencer, diskussioner.

Væsentlige begivenheder, helligdage - er en mulighed for at levere nære mennesker glæde, sjov. Og den 8. februar - en dag der indeholder mange sådanne grunde.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.