Mad og drikkevarerHovedret

Yoghurt er forskellig fra sur mælk: kalorieindhold, nyttige egenskaber og karakteristika

Mejeriprodukter er en af de vigtigste komponenter i russiske køkken, og den mest almindelige af dem - yoghurt og fermenteret bagt mælk. I de senere år er yoghurt blevet mere populære i andre lande, men normalt er det sker i udlandet med frugt tilsætningsstoffer. I Rusland og andre tidligere Sovjet-lande, er det solgt som en naturlig mælkeprodukter, uden at tilføje aroma. Faktisk "alle naturlige" er et vigtigt aspekt for mange russere, når de køber produkter, især i forbindelse med udvælgelsen af mælk, selvom yoghurt med frugtsmag er også meget populære. På grund af det faktum, at begge ovenstående drik er især populær, er spørgsmålet uundgåeligt opstår: Hvordan yoghurt fra sur mælk? Hvad er forskellen?

Hvad er disse drikkevarer?

Kefir ligner en krydsning mellem mælk og yoghurt. Det har en tæt tekstur og lidt skarp smag. Fremstillet ved anvendelse af bakteriekulturer til fermenteret mælk. Historisk set har folk gjort det hjemme, men i dag de fleste forbrugere køber kommercielt gjort yoghurt i købmandsforretninger.

Kefir smager som yoghurt, men det er blødere. Smagen af dette produkt er mindre akut, men stadig skarpere end konventionel yoghurt. Hertil kommer, fermenteret bagt mælk har en glat, ensartet konsistens. Som du kan se på billedet, yoghurt er ren hvid, og fermenteret bagt mælk har en brun nuance. Dette skyldes det faktum, at fermenteret bagt mælk - en fermenteret bagt mælk. Dette produkt har historisk fremstillet ved ristning den fermenterede mælk i ovnen eller dens gulning ved en lav temperatur i en ovn i adskillige timer. Igen i dag, som regel, forbrugerne simpelthen købe færdige fermenteret bagt mælk i købmandsforretninger.

, Både produktet Således - det er en fermenteret mælk på mange måder. For at forstå forskellen mellem fermenteret bagt mælk, yoghurt og kefir, er det nødvendigt at undersøge egenskaberne af hvert produkt i detaljer.

Hvad er yoghurt?

Kefir er rig på næringsstoffer og probiotika og utrolig god for fordøjelsen og tarm sundhed. Mange forskere mener, at det er sundere og bedre fungerende alternativ til yoghurt. Der er flere nyttige funktioner i kefir, som er understøttet af forskning. For at forstå, hvad kefir er forskellig fra sur mælk, er det nødvendigt at studere dens sammensætning. Hvordan har han lavet?

Den første kefir - en gæret drik traditionelt lavet med komælk eller gedemælk. Den er lavet ved at tilføje en særlig debat til mælk. Dette er imidlertid ikke kontroversielt i den traditionelle forstand, men en kultur af gær og mælkesyrebakterier, der ligner blomkål. Inden for 24 timer eller så mikroorganismerne formere sig og fermenterer sukker i mælk, gør det en yoghurt. Derefter sporer fjernes fra væsken og kan bruges igen.

Dairy yoghurt-version kan være fremstillet af kokos, valnød sød mælk eller andre væsker. Dog vil de ikke have den samme næringsværdi som mælkedrik, som er en rig kilde til calcium, protein og vitaminer af gruppe B.

Den probiotiske virkning

Kefir - en kraftfuld probiotisk end yoghurt. Nogle mikroorganismer, der er indeholdt i den, kan have en gavnlig effekt på helbredet, når de indtages regelmæssigt. Den væsentligste effekt af dette - det forbedret fordøjelse, vægtkontrol og mentale sundhed. Yoghurt er forskellig fra sur mælk og "Snowball", hvis vi betragter den fordelene fordøjelsen?

Probiotika kan bidrage til at genoprette balancen af gavnlige bakterier i tarmen. Det er derfor, de er meget effektive til behandling af mange former for diarré. Der er også masser af beviser på, at probiotika og probiotiske produkter kan hjælpe i alle fordøjelsesproblemer. Dette omfatter irritabelt tarmsyndrom, mavesår forårsaget af Helicobacter-infektion, og andre. Af denne grund, kan yoghurt være nyttigt, hvis du har problemer med fordøjelsen.

Yoghurt - de mest berømte probiotiske fødevarer i verden, men yoghurt er en langt mere kraftfuld kilde. Dens sporer indeholder omkring 30 stammer af bakterier og gær, hvilket gør det en meget kraftfuld probiotiske. Andre gærede mejeriprodukter er lavet af et meget mindre antal stammer, og indeholder ingen gær, herunder "Snow" er en sovjetisk og russisk analog af yoghurt.

Andre nyttige egenskaber yoghurt

Hertil kommer, yoghurt har stærke antibakterielle egenskaber - det menes, at nogle probiotika heri at beskytte mod infektioner. For eksempel unikke mikroorganismer Lactobacillus kefiri, er indeholdt kun i denne drik. Undersøgelser viser, at den probiotiske kan hæmme væksten af forskellige skadelige bakterier, herunder Salmonella, Helicobacter pylori og E.coli. Dette er en af de karakteristiske træk end yoghurt adskiller sig fra sur mælk.

Kefiran - typen af carbohydrat til stede i yoghurten - har også antibakterielle egenskaber.

En anden faktum er, at yoghurt kan forbedre knogle sundhed og mindske risikoen for knogleskørhed. Denne sygdom er særlig udbredt blandt ældre kvinder, og det øger risikoen for knoglebrud. Sikre tilstrækkelig calciumindtagelse er en af de mest effektive måder at forbedre knoglestyrke og bremse udviklingen af osteoporose.

Kefir fremstilles ud fra fedtholdige mælk er ikke kun en fremragende kilde til calcium, men også vitamin K2. Dette næringsstof spiller en central rolle i metabolismen af calcium, og dets anvendelse reducerer risikoen for frakturer med 81%.

Kefir bidrager også til forebyggelse af kræft. Det er kendt, at kræft er en førende dødsårsag i verden. Denne sygdom opstår, når der er ukontrolleret vækst af unormale celler i kroppen og der er en tumor. Det menes, at probiotika der er indeholdt i fermenterede mejeriprodukter, der hæmmer tumorvækst ved at reducere dannelsen af carcinogene forbindelser, og også stimulere immunsystemet.

Hvad er Kefir?

Kefir - et fermenteret mælkeprodukt fremstillet på grundlag af bagt mælk fermenteret med Streptococcus thermophilus mælkesyre. Da det er lavet af varmebehandlet mælk, som normalt opvarmes i lang tid, det har en tan eller creme farve og smag af klassiske fermenteret. Denne drik indeholder ikke kunstige farvestoffer eller stabilisatorer er helt naturligt mejeriprodukt.

Dette ryazhenka ensartet. Hvad er forskellig fra fermenteret bagt mælk kefir? I modsætning til ham, skal hun ikke have nogen blodpropper og gasformige, og bør have en blid og behagelig smag. Men på overfladen af mælken filmen tilladt. Næringsindholdet i sur mælk er faktisk svarer til indholdet heraf i mælken, men de er bedre absorberes.

Nyttige kvalitet surmælk

Det antages, at ryazhenka også forskellige terapeutiske egenskaber: et glas drik indeholder en fjerdedel af kroppens daglige behov for calcium og 20 procent - fosfor. Surmælk protein fordøjet lettere end mælk.

Det vigtigste kriterium for at bestemme, hvad der er forskellig fra den sur mælk yoghurt - det er en del af et gærende middel. Mælkesyre indeholdt i sidstnævnte, giver appetit, forbedre mavetarmkanalen og nyrer. Ryazhenka letter genvinding funktion af maven, tarme, pancreas, også anvendes til behandling af gastritis. Det indeholder et kompleks af biologisk aktive stoffer (enzymer, frie aminosyrer, antibiotiske stoffer), der akkumuleres som et resultat af aktiviteten af mælkesyrebakterier. Kefir er sundt for dem, der lider med inflammatoriske sygdomme i lever, bugspytkirtel, galdeblære, tarme.

Drikke kefir og sur mælk

De fleste mennesker bare drikke kefir, gæret bagt mælk i sin rene form, men du kan bruge dem på andre måder. De blandes godt med frisk eller tørret frugt og nødder, og er ideelle i stedet for mælk med müsli og granola og havregryn. Hvad skal man vælge - yoghurt eller fermenteret bagt mælk - afhænger af personlige præferencer.

Nogle hævder, at den fermenterede bagt mælk kan anvendes som en erstatning for kærnemælk når madlavning pandekager, men denne kombination er ikke en amatør. I dette tilfælde, pandekager og hash browns på kefir test er et fælles fad.

Kefir er også anvendes til kosmetiske formål. For eksempel for at gøre huden blødere, er det nødvendigt at tilføje en liter syrnet mælk i badevandet. Huden vil tage sig godt efter at have taget et bad i 15 minutter. Hvis denne behandling gentages regelmæssigt for en måned, vil du nyde en langvarig effekt. Når du bruger dette produkt, skal du huske, at hvad der er frisk fermenteret bagt mælk, så det er helbredende. Dette forklares ved det faktum, at det var en frisk drik indeholder de maksimale anvendelige levende mælkesyrebakterier.

Fermenteret bagt mælk og yoghurt: kalorier

Yoghurt er forskellig fra sur mælk? Hvis du sammenligner kalorieindhold fødevarer, kan man se, at i Ryazhenka 66,00 kcal, mens det i yoghurt - kun 41.00 kalorier per 100 gram. Således for Watchers follower valget er indlysende. Men ud over det kaloriefattige indhold af produkter, er det vigtigt at kende og deres andre egenskaber. For at gøre en reel sammenligning, skal du være opmærksom på indholdet af protein, mængden af kulhydrater, og vigtigst af alt, tilstedeværelsen af fedt i begge mejeriprodukter.

Fedt surmælk og yoghurt

Forskellen mellem yoghurt og fermenteret bagt mælk i relation til deres kalorieindhold måske ikke altid er den afgørende faktor. Det er nødvendigt at se på andre dele. Så der er mange misforståelser om fedtstoffer og deres virkninger på kroppen. Kefir indeholder 3,60 gram fedt, mens yoghurt - 0,93 gram. Af disse er nogle mættede fedtstoffer og trans-fedtstoffer (som er sundhedsskadelige), og resten af beløbet - mono- og polyumættet (nyttigt eller endog nødvendigt).

I betragtning af denne adskillelse, ryazhenka indeholder 2,40 gram mættet fedt, yoghurt - 0,66 gram. Mængden af transfedt yoghurt er 0,04 gram. Både mættede og transfedtsyrer er usundt og bør undgås, da de øger risikoen for hjerte-kar-sygdom. Apropos nyttige komponenter af denne type, kefir indeholder 0,31 gram monoumættet fedt og polyumættede 0,05 g.

Mængden af kulhydrater

Kulhydrater betragtes som den vigtigste kilde til energi i kroppen. Som i tilfældet med den kalorieindhold ryazhenka indeholder flere kulhydrater - 4,80 gram, yoghurt - 4,48 gram. Disse stoffer hjælper med at opretholde et sundt fordøjelsessystem. Kulhydrater i surmælk og yoghurt kan opdeles i to typer, fiber og sukker. I begge mælkeprodukter har kun et sekund. Typisk postprandial kroppen nedbryder på fødevarer fiber, sukker og stivelse, men fiberen i sur mælk og yoghurt fuldstændig fraværende.

På baggrund af ovenstående, er det vanskeligt at drage en konklusion, at det nyttige - yoghurt eller fermenteret bagt mælk, og hvorfor. På den ene side, yoghurt indeholder færre kalorier og fedt, så det er at foretrække for dem, der ser deres vægt. På den anden - gæret bagt mælk har en unik kemisk sammensætning, hvis anvendelse er indlysende for sundheden.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.