Nyheder og SamfundMænds spørgsmål

Vladimir Myasischev: overlydsfly tung

For nylig offentliggjorde medierne den lakoniske meddelelse havde fundet sted i rapporten, Vladimir Denisov, en ansat i den russiske forskning og produktion Space Center. Det gav udtryk tanken om at bygge et rumfartøj tæt koblede design, i stand til at foretage ture til Månen eller Mars, Venus flyve rundt.

Rumfartøjet, på en plan, vil udføre bevægelsen af planeterne i tyngdefelt ved hjælp af den kombinerede fremdrift af et nukleart anlæg. Orbital flyvning er planlagt til at være på grund af "elektrisk fremdrift", næret atomkraftværk, placeret om bord.

Taleren nævnte også, at grundlaget for et sådant projekt allerede er blevet udviklet af russiske forskere, især Myasishchev Vladimir Mikhailovich. Samtidig taler taktfuldt tavse om den militære rang af den person, der kaldes.
Han var en generalmajor ingeniør.

Det haster med spørgsmålet rejst i rapporten

Vladimir Denisov, afslører en mulig forskningsemne er klart hentydet til bragt til den fase af arbejdet tegninger planet Myasishcheva MG-19, som er udviklet i 70'erne i sidste århundrede.

Det var en lovende model. I tilfælde af sin skabelse, som er planlagt i slutningen af 80'erne, ville USSR have været meget i foran USA, betydeligt rum, "slå" den amerikanske program "rumfærge". "M-19" blev ikke afsluttet, men for to generationer, sovjetiske rum ingeniører, han blev en legende.

Med den nuværende dag holdning til forslaget Myasishcheva programmet har været i 80 år lukket ned med magt. Det bør anerkendes: flyet af den sovjetiske fly designer Vladimir Myasishcheva MG-19 var ikke det eneste offer. Vikar-ledere derefter trukket ned hele militær videnskab, der kræver finansiering og giver resultatet kun gennem årene, mens gemmer sig bag demagogi.

Ifølge de nuværende skøn, tiere Myasishcheva fly ville med overskydende sikre omsætning på Jorden - Space for perioden frem til udgangen af det XXI århundrede. Ved hjælp af disse fly er meget billigere og større ville blive skabt et system af satellitter og rumstationer. Combat kapaciteter af rumsystemer forbedrer betydeligt.

Universelt design - plane Myasishcheva MG-19 - samtidig op til fire videnskabelige mål, at skabe:

 • atomare overlydsfly;
 • hypersonisk fly kryogen brændstof;
 • aerospaceplane;
 • rumskib, drevet af en atomreaktor.

På samme tid i stedet for MG-19 sovjetisk projekt "Buran-2" forfulgt kun én af disse opgaver: at designe rumfart flyet. Kort sagt, han var kun passende svar på den amerikanske program "rumfærge", intet mere.

Vladimir, før du tager op rumprogrammet, herliggjort sit navn inden for teknologi luftfart, hvilket skaber en supersonisk tung bombefly. Hans biografi og teknologisk forskning dedikeret til denne artikel.

Myasischev Vladimir Mikhailovich. Tidlig karriere

Denne mands liv var intens. Myasischev haft prestige blandt kolleger. Hans respekterede Korolev, to fremtrædende ingeniører af fly en nær ven. Hans idé blev overhalet tid og udvikling har altid været sverhaktualnymi. Det er tilstrækkeligt at nævne, at flyet Myasishcheva etableret 19 verdensrekorder.

Fødestedet for den OKB-23 generelle designer i 1902, som søn af en rig købmand i provinsen Tula. Interessen for luftfart er opstået som et barn, da hans hjemby Efremov landes af de røde piloter. Drengen rørt hænderne på deres fly og "syg" dem for livet.

Myasischev uddannet fra Moskva Højere Teknisk Skole. Bauman i 25 år, og på samme tid og gift - Spendiarova til Elena, datter af en armensk komponist.

Efter endt uddannelse arbejdede han i tolv år i Tupolev. Han studerede nuancerne i design i hovedet Petlyakova VM Vladimir Myasischev. Aircraft "Maxim Gorky" ANT-20, TB-3 er frugten af arbejdet i ingeniører og teknikere, der tjente opleve helten i denne artikel.

Vladimir stod blandt jævnaldrende grundlæggende fysiske og matematiske viden. I 1934 førte tilsyn han oprettelsen af torpedofly ANT-41, opholder sig som leder af TsAGI hold.

Siden 1937 Myasischev som afregning masseproduktion af Li-2 som chefdesigner af anlægget nummer 84 (Khimki). Dette var anerkendelse det productionist praktiserende læge.

saving anholdt

Det er ikke let for hæren var tidspunkter, hvor undertrykt hele sin top. Til ære for de enkelte medarbejdere i NKVD, blev de "hjerner af de væbnede styrker" forsøger at beskytte. Måske er det derfor i 1938, der handler på en fremrykkende Kostolomov Beria førende aeronautiske ingeniør blev anholdt og tvunget til at underskrive en tilståelse af sabotage, forsøgte, og sendt til afsone sin straf i et fængsel designbureau nummer 23.

Når der, Myasischev overrasket over at se et velkendt ansigt: fangen før hans mentor Petlyakova, Tupolev, dronning og mere end et fagfolk dusin luftfart. De er ikke blot arbejder sammen, men også boede i samme rum.

Men NKVD var aldrig en velgørende organisation. I passiv Vladimir Mikhailovich herunder en 10 års fængsel og konfiskation af ejendom. På kreditsiden - bevarelsen af livet, hårdt arbejde, talent, så i fremtiden skal rehabiliteres.

Konstruktøren var en god familiefar. Overlevende testen hjalp ham håber igen at vende tilbage til familien. Som han mindede om, kun gennem breve kone det er ikke brød.

Luftfart industri. undervisning arbejde

Aircraft indså, at han var forpligtet til at kreativitet og originalitet. Projektet er et innovativt langtrækkende bombefly i 1939 udviklet Myasischev. Aircraft af sovjetisk produktion, sine forgængere en generation bag ham. Vladimir indført en lang række innovationer: fjernstyret maskingevær udstyr, tynde vinge og bygget tanke, chassis med et drivhjul. I 1940 blev flyet frigivet tidligt.

Siden 1943 efter dødsfaldet af hans forgænger Vladimir Mikhailovich førte Kazan KB Petlyakova. Under hans ledelse produceret bombefly Pe-2I, overgår tyske kolleger i egenskaber.

I 1945 sit projekt for at skabe chetyrehdvigatelnogo bombefly anerkendt lovende udvikling og lukket. Fra 1946 til 1951. Myasischev arbejder dekan for fakultetet til opførelse af fly TsAGI. Han målrettet uddybe deres viden. Han, generalmajor ingeniør, blev tildelt den akademiske titel af professor.

Fra strategiske bombefly til rumfartøjer

Myasischev var fundamentalt uenige med det faktum, at i 1946 han "smidt ud af anvendelsen af luftfarten" på grund af håbløshed af udviklingen. Som professor, var han i stand til at bevise loyalitet sin grundforskning, der er fastsat i 1950 i et personligt brev til Stalin. Han troede. I 1951 udnævnte generalmajor chefdesigner for udvikling af strategiske bombefly M-4.

Projektet viste sig at være mere end vellykket. Vladimir Mikhailovich skabte sovjetiske bombefly, som blev rodonachalnikdm hele familien af disse maskiner (M-50, M-52, M-53, M-54).

I 1956, før konstruktøren for første gang konfronteret med den opgave at skabe en nuklear motor. Generel Engineer perfektioneret deres tidligere model af interkontinentale bombefly M-50. Med gode bekæmpe maskinens muligheder har imidlertid trukket kritik Brændstofforbrug: 500 tons pr flyvning i den ene retning til det amerikanske kontinent. For at ære helten i denne artikel, motorfabrikanten var ikke hans størrelse.

Denne ulempe for start af fly i serieproduktion var kritisk. Designer besluttede at fjerne det i den næste model.

Flyet M-60 Myasishcheva - strategisk bombefly, drevet atomreaktor - skulle være mere avancerede interkontinentale våben. Imidlertid blev projektet stoppet. Det er ikke engang det faktum, at problemet med stråling videnskab dette niveau kunne ikke tillade. Bare generalsekretær Khrusjtjov besluttet at mange lovende interkontinentale ballistiske missiler til angreb.

Senere fly besluttet at udvikle flyet til rummet. Siden 1956, hans OKB nummer 23, den første i Sovjetunionen arbejdet på oprettelsen af raket fly, lander på et fly. Betydelig forskningserfaring havde Myasischev. plads er han klar fly blev udviklet med en "nul", fordi de kun i de mest generelle vendinger, beskrevet af teoretikere. Parallelt med de nationale forskere, har amerikanerne udviklet et lignende program "rumfærge". Sovjetiske version af rumfærge kaldet "Buran-1."

Vladimir iscenesætter planlagt arbejde på flyet, har analoger af hvilke ikke været. Til at begynde med, hans CB har udviklet fire mulige varianter af dens design:

 • længet med små angrebsvinkler for optagelsen og bremseklapper hypersonisk;
 • længet med stor indgang angrebsvinkler og landing planlægning;
 • wingless med nedstigningen af rotoren;
 • konisk landing faldskærm.

Ved udviklingen af godkendt opførelsen af den trekantede form med en flad bund. Trin-for-trin udvikling værker udført vanskelig, men skæbnen forberedt til et slag begavet videnskabsmand. Tråd lukket. Denne subjektive intervention i videnskaben kunne ikke engang forudse Myasischev: Space Planes blev skubbet tilbage i USSR missiler. Generalsekretær Khrusjtjov, inspireret af den succes, S. P. Koroleva besluttede: "Vi har to programmer ikke trække!" Dekret af Ministerrådet er udgået arbejde på oprettelsen af den første "Buran".

Det seneste projekt videnskabsmand

Vladimir Mikhailovich var en hård nød at knække: det undertrykt, og han blev en af de førende forskere inden for plads i verden. Temaerne for hans forskning med magt lukket to gange, men han gav ikke op. Kun én videnskabsmand opsummerede - alder. Myasischev vidste, begyndelsen af den globale arbejde, han behøvede ikke at afslutte. Således han engang sagde hans første stedfortræder: "Dette projekt vil være min svanesang. Resultatet af det, kan jeg ikke finde dig. Dog kan jeg starte det i den rigtige retning. "

Shestidesyatichetyrehletny designer som droppe fyrre år, entusiastisk tog udviklingen af det globale tema "Chill-2", hvilket resulterede i projektet "suborbitale planet Myasishcheva MG-19." Jeg har oprettet en helt nye fly.

Den nødvendige grundforskning, design, test, og endelig fuldføre projektet blev lagt ud for omkring tyve år. Oprindeligt planlagt til at udvikle teknologi forbrug kryogene brændstof, så den resterende design arbejde.

Vladimir skabt og forenet professionelt og kreativt team til at løse videnskabelige og tekniske arbejde. Leder af design kompleks blev associerede Myasishcheva AD Tohunts, chefdesigner - IZ Plyusnin, førende eksperter inden for områder, der er udpeget A. A. Bruk og N. D. Baryshov.

Myasishcheva suborbitale flyvning. motor

Unikt fremdriftssystem er kendetegnende for det 19. model. Det viste sig at være en anstødssten for mange forskere. Nogle af dem betragtes fundamentalt uopnåelige tekniske elementer i projektet. Andre mente, at det er umuligt at skabe en nuklear motor, ikke truende stråling astronauter selv.

Men hold-drevne designer, beregner de nødvendige tekniske parametre for motoren, således at flyet Vladimir Myasishcheva MG-19 ikke længere synes en fantasi. Kombineret fremdriftssystem, der bruger energien af en kernereaktion, gav ham mulighed for ikke blot at udvikle nær-Jorden rum, men også i nærheden af Månen. Nuklear facilitet gjort det muligt at bruge avancerede typer rum våben: Beam, stråle, klimatiske.

Projektet har også fået tilladelse eksponering besætning problem. Radioaktiv kredsløb blev isoleret ved anvendelse af en speciel varmeveksler. På dette punkt, Vladimir afholdt en regelmæssig konsultation med formanden for den sovjetiske videnskabsakademi Aleksandrovym A. P. Han roste flyet skabt af Vladimir Myasishcheva MG-19, hvilket gør en stærk erklæring om, at den serielle motor kombineret med et nukleart anlæg vil blive etableret i ti år.

Yderligere oplysninger om motoren

Overvej ordningen for nuklear motor Myasishcheva. Brint brændstof arbejder for ham, som leveres til motoren. At bruge denne væske system, der anvender atomreaktor oxidant er ikke nødvendig. Brændstof forbrændes i en kontrolleret kædereaktion opvarmer hydrogen, der omdannes til plasma udstødes gennem en dyse under betydeligt tryk og kraft "Space Shuttle" flytte.

Projektet offer schemers

Computational undersøgelser har bekræftet de imponerende tekniske kapacitet en rumfart flyet. Men projektet kræver yderligere fem-årig undersøgelse, pludselig damoklessværd hængende tæt,. Forsvarsminister Ustinov støttet projektet udføres hurtigt akademiker Glushko VP "Energia-Buran". På baggrund af placeringen af den fjerde-rated person i stillingen af USSR flyindustri minister Dementeva P. V. støtter nuklear Myasishcheva fly, det var ikke afgørende. Peter V., efter at have studeret de dokumenter, forstå, at MG-19 i tilfælde af oprettelsen vil markere en kvalitativ adskillelse af det sovjetiske rumprogram, og projektet "Buran" - en symmetrisk svar på Pentagon.

Minister for industri i nogen tid luftfart forsøgte at forsinke gennemførelsen af programmet akademiker Glushko. Men der deltager i skabelsen af rummet planes, underordnet virksomheder blev overført ved kendelse af Minaviaproma i General Engineering ministeriet.

Så magt schemers stoppe projektet, hvilket skaber en sub-orbital flyvning fly Vladimir Myasishcheva MG-19. Vladimir blev en underordnet chefdesigner Lozino-Lozinski VG Arbejde på rumfart flyet blev gradvist udfaset, og efter døden Myasishcheva i 1978, blev dets udvikling lukket.

Sådan at forstå opgørelsen af Khrunichev centrum?

Læsere, der allerede har en generel idé om, hvad der udgør et fly Myasishcheva VM MG-19, kan nu tydeligt forestille sig, hvad var ment i den seneste opgørelse af repræsentanten for den russiske rumfartsorganisation.

Den indeholder en vis mængde af svig. Langt fra at være pacifist var generalmajor Myasischev. Erklæret i hrunichevskom rapport studere det ydre rum faktisk for Rusland i dag er ikke en prioritet nummer 1. nødvendige betingelser skal ske først.

Her er det punkt gjort i det forløbne år, institutleder for Institut for Rumforskning RAS Igor Mitrofanov. Han bemærkede, at forskning rumflyvninger bliver en realitet i 25 år, da problemet med beskyttelse af skibet vil blive løst, og besætningen fra kosmisk stråling.

Alt for stor en fristelse til at bruge ubegrænsede militære rumkapacitet. Suborbitale fly sovjetiske fly Vladimir Myasishcheva reducerer omkostningerne til levering og installation af komponenterne i rumsystemer betydeligt. De kan være et våben, der påvirker det elektriske fjende elektromagnetiske impulser, opfanger en raket kraftfuld laser, fjernstyrede missilstyr lunar baser. Nutidens designere er ved at udvikle og temmelig eksotiske våben:

 • klima;
 • fældefangst asteroider og retarget dem på jorden mål.

Så hvis det var muligt at skabe en planet Myasishcheva M-19 i dag, så ville det kun betyde én ting - en ny runde af våbenkapløbet i forvejen undersøgt nær rum. Efter alt, målrettet udforskning af dyb kompleks projiceret af forskere kun i to årtier.

Det ville være naivt at tro, at Khrunichev Centret vil modtage tildeling for dette projekt ikke er fra militæret.

konklusion

Når ministeren for Aviation Industry af USSR Dementyev havde uforsigtighed at sige på mødet i fly, Myasishcheva projekter vil blive gennemført, når gravene af alle de tilstedeværende, vil deres efterkommere blive glemt.

Det ser ud til, at han ikke tog fejl. I dag igen får relevans i det XXI århundrede, udvikling af halvfjerdserne, en suborbitale flyvning Vladimir Myasishcheva MG-19.

Ifølge sine videnskabeligt baserede fly kapaciteter, som generalmajor overstiger funktionaliteten af rumfærge på mange grundlæggende indikatorer:

 • enhver azimut;
 • uafhængig tilbagevenden til startstedet og muligheden for selv-flytning;
 • øget økonomisk effektivitet;
 • anvendelse af en bredere vifte typer af baner;
 • mulig plads flyet bliver skiftevis luften i en højde på 50-60 thous. km, og derefter igen tilbage i rummet.

Men når alle de "professionelle" af MiG-19 Myasishcheva vinde betydning i studiet af komplekset ikke langt nu. Før du lader ham modige mennesker har brug for at videnskabeligt og teknisk løse deres problem af stråling sikkerhed.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.