FormationVidenskab

Akademiker Glushko Valentin Petrovich - chefdesigner af raketsystemer: biografi, familie, ærer mindet

Den vigtigste og mest berømte produktion af missiler i Sovjetunionen kom til live med den generelle designer, hvis navn står i historien, sammen med de vigtigste for landet. Det akademiker Glushko, der skabte dusinvis af kraftige jetmotorer. Valentin Petrovich, på trods af hans mange hobbyer, det vigtigste i hans liv er defineret som et barn.

begynder

Født fremtidig akademiker Glushko i Odessa i 1908, og i 1924 han dimitterede fra erhvervsskole "Metal" Trotskijs navn. På femten, han allerede var i en travl, som varede otte år, korrespondance med Tsiolkovsky selv, som sendes til drengen alle hans nye værker. Denne geniale unge mand stadig langt fra hans alder allerede offentliggjorte artikler om udforskning af rummet og entusiastisk skrev en bog om problemerne med udnyttelse af planeterne. I tyverne af det tyvende århundrede, hvor fly og et flertal af befolkningen ikke har set! I 1925 gik den unge Glushko til Leningrad for at studere der på universitetet, for den viden, det var nødvendigt for at realisere alle drømmene.

Kompleks undersøgelse af fysik og matematik fakultet! Ja, og landet havde en vanskelig tid - genopretning frygtelige ødelæggelser. Men fremtiden akademiker Glushko ikke klaget over manglen på penge, var han ikke en studerende biler losses, og var engageret i videnskabeligt arbejde. Sult, kulde, og resten af afsavn på denne baggrund, bekymrede ham lidt. Og det helt sikkert båret frugt: i 1933 Glushko Valentin Petrovich blev leder af afdelingen for raket forskningsinstitut, og yderligere tre år senere - den chefdesigner af jetmotorer.

Væk fra nysgerrige øjne

Siden 1933 Væskestrålerne skabt af en genial designer, vokser antallet af ændringer. Derefter blev jeg født den berømte OPM-65 motor, som er planlagt til at blive installeret på aerotorpedy som fly våben samt prototypen på moderne missiler - og raket fly. I 1938 har fremtiden akademiker Glushko blevet anslået til sit sande værd.

Hans skjulte, fordømte "for sabotage," som alle de ledende ingeniører og designere i landet. Dømt til otte år i lejrene og sendt "i sharashka", der er lukket CB til at gennemføre yderligere forskning. Første, i Tushino på planternes luftfart № 82, hvor Valentin Petrovich blev designet raketkastere monteret på flyvemaskiner. Faktisk raketvidenskab, i sin rene form, er endnu ikke ses som en nyttig ting, men snart alt forandret.

før sejr

Glushko Valentin Petrovich blev udgivet i 1944. Han tog straks ansvaret for den erfarne, eller, bedre at sige - specielle design bureau i Kazan, hvor særlige motorer blev udviklet. I 1946 var han blandt dem, der har studeret i Tyskland, den tyske udvikling i missil-området.

Vender tilbage derfra med nye ideer, er Glushko arbejdet i den konverterede OKB-456 på flyet fabrikken i Khimki, hvor i 1948 der var den første af RD-100 motor til raketten, og derefter mere og et utal af dem for en bred vifte af flyvende objekter. Glushko Valentin Petrovich, hvis biografi er helt forbundet med jetmotorer, så blev det den ubestridte leder i deres skabelse.

Merit

I 1974 begyndte han at arbejde meget ny organisation, ledet af akademiker Glushko, - "Energia", som omfattede OKB-456 OKB-1. Generelt Designer vendt kursus betroet ham af selskabet dramatisk. Det er grunden til al den russiske rumprogram, herunder moderne, er denne person forpligtet til næsten alle. Det var ham, der designede rumfartøjer motorer "Øst" - fra den første flyvning i rummet før etableringen af stationen i kredsløb. Uden den ville vores plads resultater har været helt anderledes. Måske ville de ikke være på alle.

Det blev derfor etableret i Odessa monument af Valentin Glushko, på en smuk allé, også kaldte "top-secret" mand. Og på kosmonauter Alley har også et monument i Moskva. Dog kan hans bidrag til fædrelandet ikke understreges nok. Valentin Petrovich Glushko - Hero of Socialist Labor (to gange), han har fem leninordenen og Red Banner of Labor og Oktoberrevolutionen, mange medaljer. Han er vinder af Lenin og statslige Præmier i Sovjetunionen.

Korolev

Mere OKB-1 med en enestående designer arbejdede store specialister, som han har opnået på kontoret på egen hånd (forestille sig, hvordan dette værdsatte fange, som gør det muligt at). Denne legendariske folk: Umansky, Zheltukhin, Sheet, Coil, Strakhovich, Zhiritsky og mange andre. I 1942, efter anmodning fra chefdesigner Glushko allerede i Kazan blev han overført til den mest legendariske person der erobrede plads.

Glushko Valentin Petrovich og Korolev Sergey Pavlovich fællesskab udvikle den mest militært udstyr, som bragte sejr landet. Raketmotorer er blevet installeret på Pe-2, og umiddelbart over hastigheden var 180 km i timen. Blev testet med Yak-3, La-7, Su-7. vækstrater var imponerende - op til to hundrede kilometer i timen. Således bruger en flydende jetmotor har ændret sig meget skæbne missilteknologi.

Forholdet til myndighederne

Stalin foran "befriede" Glushko og fjernet en overbevisning i 1944. Men i udformningen liv i denne beslutning ikke har ændret sig næsten ingenting. Han er altid, uanset skibene, var en mand af den klassificeret og lukkede fra resten af den enorme mur af kreativt arbejde, der er nødvendigt, og det land, der kræver hjertet og sjælen. Men Glushko ordentligt brugt denne stalinistiske gestus. Han rakte leder en liste over tredive mennesker, som også havde udgivet tidligt og orlov til arbejde i KB. Og så skete det. De fleste af disse mennesker har kastet deres lod med Glushko evigt.

Og siden 1945, den sidste dømt for mange år folk blev leder af afdelingen i Kazan Aviation Institute, hvor han arbejdede på jetmotorer og forbereder værdige assistenter til sig selv og sin bureau. Mere interessant, i går fordømte raketten studere i Tyskland "for sabotage" og et halvt år (1945-1947 år), at være på en forretningsrejse. Trofæer - tysk raketvidenskab - designeren, selvfølgelig, imponeret. Men også om forholdet mellem magt og kreativ kontingent dette tilfælde også, jeg sagde meget. Med Stalin på Glushko havde fire lange privat møde, hvor man drøftede den hjemlige raket. Lederen stillede spørgsmål intelligent, intelligent, kvalificeret.

plads

I 1953 blev Glushko valgt til Academy of Sciences, en tilsvarende medlem, og i 1957, uden at forsvare en afhandling HAC tildelt ham en doktorgrad. Det er på tide at sætte deres børns drømme. Valentin Petrovich udviklet et omfattende program af bemandede rumstationer, endda månens bosættelser, med sin let hånd dukkede genanvendelige rumfartøj. Han alvorligt arbejdet med udvikling af Venus og Mars, planlagte fly til asteroider.

Og mange af sine drømme, pronesonnyh gennem hele livet legemliggjort. Lanceringen af den første satellit i kredsløb planeten har skubbet landet til den hurtige udvikling af raketten. Besked til Jorden begyndte at støtte orbital station "Mir", "Salute" af bemandede rumfartøj "Soyuz" og transportskibe "Progress", som er under udvikling Valentin Petrovich Glushko. Men mange er ikke blevet hidtil opfyldt.

månen

Glushko ledet udviklingen af månens station, hvilket ville være konstant var der mennesker. Sorg arbejde "top hemmelige" ville ikke give offentligheden mulighed for at fremme denne idé, og derfor når efter mislykkede lanceringer af H-1 månens program blev lukket, ingen vil sørge men chefdesigner. Og selv så stor, at det skete, kunne ikke trøste ham til det sidste. Og det ske? Over halvtreds modifikationer flydende motorer, som nu anvendes på de sytten modeller af plads og militære missiler. Det var under hans ledelse af motorer raketter lanceret automatisk station til Mars, Venus og Månen, de er også installeret på den bemandede rumfartøj "Soyuz" og "Øst", og hvor meget kunstig måne og satellitter sendt i kredsløb med deres hjælp!

Et rumfartøj "Buran", er udviklet under ledelse Glushko, rumskibet let tages flyet er udstyret med den nyeste varme-afskærmning materialer, fra computerberegninger ind i titusinder af tegninger, og med motoren, den mest magtfulde i dag - RD-170, Glushko barn, ikke ringere, og på mange måder bedre end selv de "Shuttle"! Enheden er virkelig upåklagelig! Men ... ikke blomstre æbletræer på Mars, ikke på månen spor vores spor. Vent ikke på Valentine Petrovich. I 1989 døde han, og hans navn Internationale Astronomiske Union navngivet et krater på den synlige side af Månen. Måske bare den ene og vlok natten til hende denne store og aktiv drømmer.

kvinder

Kvinder er også meget glad for Glushko Valentin Petrovich. Familie, så han var langt fra alene, på trods af den "hemmelighed", lange stints i "sharashkas" umenneskelig og beskæftigelse. Første gang han blev gift på nitten, mens en studerende ved University of Leningrad. Bilerne var han ikke aflastet, men når det var særligt sulten, en lille sort arbejde reparation af lejligheder, hvor han opdagede den tidligere Odessa pige Susanna Georgievskaya, en fremtidig forfatter. Hvad skete der mellem parret, hvorfor de blev skilt, forblev et mysterium. Men omstændighederne er forbløffende. Valentin blev såret af et skydevåben. Sagde, at grunden - uforsigtig håndtering. Efterfulgt af en skilsmisse.

Der er en ny kvinde til at gifte sig, som han ikke gjorde - Tamara Sarkisov. Men, datter af Eugene haft tid til at blive født. Arrest Glushko Tamara var bange og havde givet afkald på alle relationer. Derfor, når muligheden opstod, Glushko det kom ikke tilbage - er ikke let. I Tyskland havde han en lærer, der hed Magda og børnene blev født - Yuri og Elena. Så må han have været noget andet, om, hvad historie er tavs. Glushko mand var yderst interessant og overfladisk, og geni glorie over ham skinnede ulideligt. Men i 1959, da designeren var enoghalvtreds i hans liv dukkede Lydia Naryshkin, en pige på atten, der arbejdede i hans CB "ENERGOMASH" i Khimki, med hvem han levede for de resterende otte og tyve år opdraget en dejlig søn.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.