FormationVidenskab

Sulfationer: bestemmelse af indholdet i vand og jord

Sulfationer er saltene af svovlsyre-medium. Mange af disse forbindelser er let opløseligt i vand. Under normale forhold stofferne er i fast form, har en lys farve. Mange af sulfat-ioner har sedimentær oprindelse, de er af marine og lacustrine sedimenter kemikalie.

strukturelle træk

Krystalstrukturen tillader en integreret SO42- anioner. Som fælles forbindelser kan identificeres divalente metalsulfater. For eksempel sulfationer ved kombination med calciumkationer, barium, strontium, danner uopløselige salte. Disse sedimenter er mineraler, der findes i fri form i naturen.

At være i vand

Endvidere er sulfation dannes, når salt dissociation, således at sådanne ioner indeholdt i overfladevandet. Den vigtigste kilde til sådanne forbindelser er de kemiske processer af oxidation af sulfider og svovl.

De betydelige mængder af sulfat-ioner ind reservoirerne på tilintetgørende levende organismer oxidering terrestriske og akvatiske planter væsener. Desuden er de underjordiske afløb.

Den betydelige mængde sulfation genereres i industri og landbrug spildevand.

Kendetegnet ved lav-mineraliserede vand SO42- ioner. Der er bæredygtige former af sådanne forbindelser, som positivt påvirker saltindholdet i drikkevandet. For eksempel magnesiumsulfat er en uopløselig forbindelse, der ophobes i vandet.

Værdien i svovlcyklus

Hvis vi analysere sulfation i vand, er det nødvendigt at bemærke betydningen af en fuld cyklus i form af svovl og forbindelser. På grund af virkningen af sulfatreducerende bakterier, uden adgang af luft ilt, er dens reduktion til hydrogensulfid og sulfider. På grund af tilstedeværelsen af oxygen i jorden vand udføres gentagen omdannelse af disse stoffer til sulfater.

Under indvirkning af sulfatreducerende bakterier i fravær af oxygen er reduceret til sulfider og hydrogensulfid. Men så snart vandet kommer i naturlig oxygen, igen oxideres til sulfat.

ionkoncentrationen regnvand SO42- er 10 mg per cubic decimeter. For ferskvand er tallet ca. 50 mg pr dm3. I underjordiske kilder kvantitativ sulfatindhold er væsentligt højere.

For overfladevand er karakteristisk for forholdet mellem tid af året og procentdelen af svovlsyre ioner. Derudover kvantitative foranstaltning påvirker menneskelige aktiviteter, reducerende og oxiderende processer, der forekommer i naturen.

Virkning på vandkvalitet

Sulfater have en betydelig indvirkning på kvaliteten af drikkevandet. Deres øget koncentration krænker organoleptiske egenskaber. Vand bliver salt smag, øget sin turbiditet. Forhøjede niveauer af disse anioner skader de fysiologiske processer i den menneskelige krop. De er dårligt absorberet i blodbanen fra tarmen. Ved højere koncentrationer, de producerer en afførende virkning, forstyrre fordøjelsesprocesserne.

Det var i stand til at etablere en negativ indvirkning på sulfater på håret, irriterende slimhinderne i øjne og hud. På grund af den fare, som de repræsenterer for menneskets krop, er det vigtigt at bestemme sulfat-ioner, at tage rettidige foranstaltninger til at reducere deres mængder i drikkevandet. Ifølge de standarder må ikke overstige 500 mg per cubic decimeter.

Især bestemmelse af anioner i vand

I laboratorieforsøg er baseret kvalitativ reaktion for sulfation med Trilon B. Titrering udføres ifølge GOST 31.940-12 sæt til SO42-. Til laboratorieforsøg, det indhold relateret til identifikation af sulfatgrupper anioner i drikkevandet og spildevand, fremstille opløsninger af bariumchlorid ved en forudbestemt koncentration (0,025 mol, pr dm3). Desuden analyse kræver løsninger: magnesiumsalte, ammonium- buffer, Trilon B, sølvnitrat, indikator eryochrom T sort.

Algoritmen i analysen

Laboratorieformål en konisk kolbe med en kapacitet på ca. 250 ml. Det fremstilles ved pipettering 10 ml af en magnesiumsaltopløsning. Endvidere blev analyseret kolben tilsat 90 ml destilleret vand, 5 ml ammoniak pufferopløsning, et par dråber af en indikator, der titrering under anvendelse af en opløsning af EDTA-dinatriumsalt. Processen udføres indtil der sker en ændring i farven blå med rød og lilla.

Dernæst bestemme mængden af EDTA dinatriumsalt opløsning, som er nødvendig til titreringen. For at opnå pålidelige resultater, er det ønskeligt at gentage proceduren 3-4 gange. Anvendelse justeringskoefficienten, udføres beregningen kvantitativt indhold af sulfat anioner.

Funktioner af fremstilling af prøverne analyseret ved titrering

Gennemført ved samtidig analyse af to prøver med et volumen på 100 ml. Det er nødvendigt at tage en konisk kolbe, beregnet pr 250 ml. I hver af dem løber et laboratorium 100 ml af prøveanalyse. De tilføjede yderligere 2-3 dråber koncentreret saltsyre, 25 ml af bariumchlorid, sætte kolben i et vandbad. Opvarmningen blev udført i 10 minutter, derefter den analyserede prøve henstår i 60 minutter.

Derefter blev en filtrering prøver, så at filteret blev ikke udfælde bariumsulfat. Filtret blev vasket med destilleret vand, opløsningen kontrolleres af fravær af chloridioner. For at gøre dette med jævne mellemrum kvalitative reaktion med sølvnitratopløsning. Hvis du ser en tåge, det indikerer tilstedeværelsen af chlorid.

Filteret anbringes derefter i en kolbe, hvor aflejringen blev udført. Efter tilsætning af 5 ml ammoniak omrøres kolbens indhold med en glasstang, filteret udfoldede, rettede langs bunden. Per 5 mg analyserede ioner tilsættes til vandet 6 ml dinatrium EDTA. Indholdet blev opvarmet i et vandbad og derefter opvarmet på en varmeplade indtil fuldstændig opløsning af bundfaldet, som var i vandet sammen med filteret.

Opvarmningstiden bør ikke overstige fem minutter. At forbedre kvaliteten af analysen er nødvendigt periodisk at omrøre indholdet af kolben med en glasstav.

Efter afkøling prøven hældes dertil 50 ml destilleret vand, 5 ml ammoniak pufferopløsning, et par dråber af indikator opløsning af alkohol. Endvidere er titrering udført med overskud af dinatriumedetat sulfat eller magnesiumchlorid indtil stabil lilla nuance.

konklusion

Natrium-, kalium-, sulfationer produceret i spildevandet ikke kun på grund af de forskellige naturlige processer, men også som et resultat af menneskets aktiviteter. Til vand, der anvendes til fødevarer, ikke en negativ indvirkning på levende organismer, er det nødvendigt at overvåge den kvantitative indhold i det forskellige anioner og kationer.

For eksempel under titreringen prøverne Trilon B kan gøres kvantitative beregninger af indholdet i prøverne af sulfat anioner, at træffe konkrete foranstaltninger til at reducere denne indikator (om nødvendigt). I moderne analyselaboratorier også gjort identificerende prøver i drikkevandet af tungmetalkationer, anioner af klor, phosphater, patogene mikroorganismer, som har over tilladte koncentrationer af negative virkninger på de fysiske og følelsesmæssige sundhed.

Ifølge resultaterne af disse laboratorieforsøg og talrige undersøgelser analytiske kemikere konkludere egnethed vand til forbrug, eller behovet for dens yderligere oprensning, anvendelsen af en særlig filtreringssystem, baseret på en kemisk vandrensning.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.