Nyheder og SamfundNatur

Vintergæk (blomst): beskrivelse, foto

Alle ved blomst vintergæk, hvis billeder er selv i børnenes primer. Det er en lille smuk plante først kommer til live efter vinteren. For det første producerer et par blade, og snart begynder at blomstre hvide klokker med hængende hoveder. Han er ikke bange for nogen vinter frost eller sne. Og hvis de mange hvide klokker dække haven tæppe, er det et sikkert tegn på, at foråret er nær. Faktisk tilgangen i varmere dage advarer os præcist vintergæk blomst.

beskrivelse

Videnskabeligt, er denne plante kaldes Galanthus. Det hører til slægten af flerårige urter af familien Amaryllidaceae, som kombinerer atten underarter. Anlægget er mest almindelig i Sydeuropa, på Krim, Kaukasus og Lilleasien. De fleste arter - omkring seksten - er fundet i Kaukasus.

Det nøjagtige antal sorter af denne plante ingen kalder. Så elskede os vintergæk blomst, hvis foto vil lære selv børn, er en lav urteagtige kultur med to lineære blade op til tyve centimeter. De kommer ud på en gang, samtidig med spyd.

Enlige, hængende klokker har hvide blosteret, der består af seks blade. Tre af dem er udendørs elliptiske eller omvendt ægformede, mens den indenlandske er kileformede og grønne pletter på toppen. Snowdrop - blomst, som har en flot, men meget lav lugt. Han rundede en kødet frugt i form af en kasse med tre rum. I dem er der et par sorte frø. Sidstnævnte har en skole vedhæng til tiltrække myrer, tage væk dem og dermed spreder planter.

Blomsten har vintergæk pærer æggeformet eller konisk, som er kompakte gruppe omformes blade plantet på en fælles base.

landing

Det bedste tidspunkt for at plante dette anlæg er tidsperioden fra juli til september. Ved langvarig varm falde plantning kan strækkes op til begyndelsen af november. I dag er markedet ofte sælge blomst vintergæk blomstring, men det er ikke helt korrekt, fordi så snart plantematerialet er i jorden, det visne og bladene bliver gule og dør hurtigt og fuldstændigt. Og selvom kødet er i live, er det svækket. Men denne plante er dårligt eller slet ikke i flor for det følgende år, men ikke dræbt.

Egenskaber

Galanthus pærer kan ikke tåle udtørring. De kan ikke holde i luften mere end en måned, men hvis der ikke er mulighed for at plante i jorden, skal du hælde savsmuld eller høvlspåner og sat i en plasticpose. pærer landing udføres af reglen anbringes i en løs jord i en dybde svarende til to pærer, og tung jord til en dybde lig med en pære. Men under alle omstændigheder er det umuligt at plante vintergæk dybere end fem centimeter.

Snowdrop - blomst, som selv styrer spiring dybden af deres rodsystem. Hvis det er plantet for dybt, det danner en ny pære på et spyd, men på det rigtige dybde.

dyrkning

Første forårsblomst - vintergækkeløg lide nedtonet, men solen varmede stedet og jord med god dræning. Når omplantning vilde arter skal vælge en tændt sektion. Denne hårdføre afgrøde, der ikke er overraskende. Efter den første vintergæk - blomst, som gør sin vej fra under sneen. I efteråret Galanthus nødt til at dække med et tyndt lag af løse kompost.

Med befrugtende denne kultur skal være forsigtig. Snowdrop ikke tolerere frisk gødning, så kompleks gødning mest egnet til ham.

Disse planter er avlet til blomsterdekoration områder. De ser meget rart i store grupper i stenbede samt tæpper - under buske og træer i lyset penumbraen. Nogle landskab designere bruge til at oprette hvide vintergækker græsplæner i midten af græsplænen.

typer

Amaryllidaceae familie omfatter atten arter. Den mest almindelige af disse er almindelig vintergæk. Hans fødested - Skove i Karpaterne. På højden af blomsten når femten centimeter. I denne type omfatter også Viridapisis blomstrende i februar, lutescens, som har et identifikationsmærke - gul plet, samt terry Flora fangenskab, Pusey Green Type, Ophelia, og mange andre.

En anden type - vintergæk Elwes fra Asien. Han, i modsætning til tidligere kvaliteter, højere - op til fem og tyve centimeter. Det har blålig-grønne brede blade, store globe-formede blomster af hvid farve. Dette er den første vintergæk. Flower ser det ud i begyndelsen af februar. Til dato, mange hybrider afledt Elwes, som adskiller dekorative og stor udholdenhed. Arnott er den mest populære sort med store blomster have en duftende aroma.

Andre arter, såsom Galanthus plicatus eller foldet, som gav anledning til mange interessante haven former, Icarian, der kom til os fra Grækenland og i dag perfekt vokser på Krasnaya Polyana i Sochi, samt vintergækker Forster, Voronov og mange andre er vidt udbredt i den botaniske have i vores land .

Ukontrolleret samling af disse fine repræsentanter for fauna har ført til, at mange sorter måtte lægge på den Røde. Det betyder, at der hvert år bliver mere og mere vanskeligt at finde dem i deres naturlige miljø.

Pleje i hjemmet

Disse blomster kan dyrkes ikke kun i gården, men huset - i en gryde eller skål. Snowdrop blomstrer den tidligste af alle pærer, der giver knopper og i midten af vinteren. Til dette formål er det nødvendigt at gøre lokalerne.

Da det er en meget hårdfør og hladolyubivom plante, der kan overleve ved en temperatur på op til ti grader under nul, er det ikke svært at gætte, at han ville dø i et varmt rum. Derfor under blomstringen nødt til at holde vintergæk i et meget koldt rum.

Betingelser for dyrkning i hjemmet

To måneder efter plantning pærerne bør holdes i komplet mørke. Så vil han brug for naturligt lys. Det er nødvendigt helt at eliminere udsat for direkte sollys.

Den optimale temperatur for pærer i mørke - omkring nul grader, og under blomstring - højst 10 ° C, ellers planten vil dø.

Efter landing pærer skal være grundigt fugte jorden, og derefter overlade det alene, ikke vanding, så længe puljen ikke vil blive overført til lyset. Efter hvad der er nødvendigt for at opretholde jordens fugtighed, er vanding finder sted to gange om ugen.

Du kan ikke sprøjte vintergækker. I dette tilfælde, under blomstringen, de har brug for god ventilation, og hvornår det vil ende, er det nødvendigt at afskære falmede hoved, og blade til at dø tilbage naturligt. Hvis planterne blev fodret, bør de transplanteres til åbent terræn. Ellers i samme gryde, vil de ikke blomstre en anden gang.

Bedste udsigt til dyrkning i hjemmet er Galantus nivalis - Snowdrop normale, blomstrende fra midvinter frem til april. I dag, desværre, i en lejlighed eller i haven er det sjældent at finde denne blomst. Og forgæves! Efter alt, selv når de vilkår stadig dominerer vinteren, kan du være sikker på, at hendes dage er talte, da fra under sneen, kravle gennem de faldne træer, området synes vintergæk blomst, og når den vokser sig hjemme i en gryde, det er en god "vejr" og stemningen i familien forudsat.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.