Nyheder og SamfundFilosofi

Vesteuropæiske scholasticism. Hvad er det?

Dette ord blev almindelig, og der er nok nogen, der ikke ville høre tale om det. Scholastica ... Hvad er det dog, vil fortælle dig ikke er præcis alle. Nu har vi mulighed for at forstå alt dette nærmere. Ordet i sig selv blev født i en tid med feudale relationer og etablering af den såkaldte "karolingiske renæssance". I disse dage, domineret af filosofien om patristisk og skolastisk. Den første disciplin er engageret i en dokumentation etableret kristen dogme. Det har dog næsten udspillet sin rolle, som den romersk-katolske kirke etableret sig som dominerende. En scholasticism? Hvad det er beskrevet i den æra? Så kaldte de kommentarer til disse principper, og arbejde på deres klassificering.

Denne tendens i historien om kristne tanke var blevet dominerende i middelalderen. Selve ordet stammer fra det græske ord "spaltes" ( "skole"). I første omgang, kommentere og organisere kunsten udviklet i kloster skoler og senere på universiteterne. Dens historie kan inddeles i tre perioder. Først - det er den tid, hvor scholasticism stammer fra. Denne periode begynder som regel med boethius og komplet Fomoy Akvinatom. Den anden fase - er filosofien bag den "engleblid læge", og hans tilhængere. Og endelig, den senere periode - den fjortende-femtende århundrede - når skolastik begyndte overlever sig som en vigtig disciplin, og især i forhold til de naturvidenskabelige fag. Det er, når hun kaldte ild kritik i forhold til sig selv.

Hvis vi spørger os selv: "Scholastica - hvad er det? Hvad er de problemer, hun har rejst "-? Svaret er som følger. Filosoffer i disse dage var ikke involveret tælle antallet af djævle på nålens spids som ofte spøge det og interesseret i spørgsmål om forholdet mellem viden og tro, fornuft og tro, samt natur og eksistens. Hertil kommer, en af de hotteste emner til drøftelse på det tidspunkt, hvor problemet var faktisk de såkaldte universelle kategorier. Repræsentanter for de forskellige holdninger til dette spørgsmål blev kaldt realister og Nominalister.

En af de første store skolastikere betragtes John Scotus Erigena, der var godt kendt på retten i Karla Velikogo. Han vovede endda at besvare den berømte hersker vittig og risikabel vittighed. Da han spurgte filosoffen, hvad er forskellen mellem kvæg og Scot (et ordspil baseret på det latinske script oprindelsen af tænkeren), svarede han, at det er længden af bordet. Det faktum, at Eriugena og Carl sad overfor. Kejseren indså sin nedværdigelse vink og ikke fortsætte. John Scott fremsatte tanken om, at mellem denne religion og filosofi, er der ingen modsigelse, da kriteriet om sandheden er sindet.

I det XII århundrede - i en tid med korstogene og etablering af universiteterne - de mest fremtrædende skolastikere var John Rostsellin og Anselm Kenterberiysky. Sidste taler var tanken om, at tænkning må underordnes troen. skolastiske æra af velstand falder på en meget turbulent periode i livet i Vesteuropa. Så kristne filosoffer gennem de arabiske oversættelser fra græsk Aristoteles opdaget og begyndte at organisere kommentarer til de hellige tekster på grundlag af systemet og logikken af sidstnævnte. Foma Akvinsky og Albert Veliky betragtes tænkere, der har skabt den mest konsekvente og afsluttede denne form for teori. De underkastes filosofi teologi.

Glem ikke, at i de dage modstanderne af de dominerende tendenser i kristen teologi - især de såkaldte katharerne - skrev også mange afhandlinger og kommentarer. De, til gengæld brugte de samme argumenter, skolastiske, kategorier og logisk ræsonnement, ved hjælp af den neo-platoniske og aristoteliske. Men ødelæggelsen af denne tendens i teologi som et resultat af hård ideologisk kamp har forladt os mulighed for fuldt ud at værdsætte niveauet for filosofiske modstandere af katolicismen.

I det XIV århundrede scholasticism opdagede den såkaldte "Via modernitet" - en ny måde. Det skylder vi Oxford School (Ockham, Duns Scotus), som har valgt at gøre til genstand for viden kun virkelig eksisterende ting, hvad banet vejen for moderne metoder til Natur- og Matematiske Fag. Imidlertid har alle tidligere filosofi dannede de grundlæggende principper i den videnskabelige tilgang, der er karakteristisk for universitetsuddannelse, herunder begreber som links og videnskabelige apparater. Så spørgsmålet: "Scholastica - hvad det er" - vi kan godt sige det. Dette er en meget vigtig periode i filosofiens historie, uden hvilken der ikke ville være hverken moderne videnskab eller de vigtigste tilgange til sine metoder.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.