FormationHistorie

Patristisk og skolastiske - to milepæle middelalderlig filosofi

Den vigtigste opgave for teologi er en fortolkning af Skriften, for at bevise Guds eksistens og formuleringen af dogmer i Kirken. Samtidig logikken i at udvikle, udviklet begrebet den person, og striden om prioriteringen af den generelle og den særlige.

Den filosofi middelalderen, er der to stadier af dets opståen - patristisk og skolastiske. patristiki periode dækker IV-VIII cc og skolemæssige -. VI-XV cc.

Hvad der menes med begreber som patristisk og skolastisk? Hvordan adskiller de sig? Tegn en klar linje mellem dem er ganske vanskeligt.

Patristik - et system af filosofiske og teoretiske synspunkter tænkere af religion, "fædrene" af kirken. Oversat fra latin, «pater» - «far». Denne linje af kristen filosofi, hvis hovedformål er redegørelsen, begrundelse og bevis for troens kraft. patristisk periode er opdelt i to hovedområder: græsk og romersk. Hver af dem har sine egne kendetegn og udviklingstid.

Det mest karakteristiske er udviklingen af patristisk dogme om kristendom og filosofi, om udvikling af hvilket påvirkede ideer Platon. Medieval patristisk dækker sådanne spørgsmål: forholdet mellem tro og fornuft, essensen af Gud, frihed mand, etc.

I middelalderen er begyndt at skabe en bred vifte af skoler og universiteter. Sidstnævnte havde fire fakulteter: filosofiske, teologiske, medicinske og juridiske. En stor rolle i deres dannelse af repræsentanter for teologi spillet. Det er fokuseret omkring universitetet skolastik.

Scholastica - en filosofisk retning af middelalderen, som blev syntetiseret kristen teologi og aristoteliske logik. Den vigtigste opgave for denne retning var begrundelsen for tro gennem årsag. Med andre ord, den rationelle begrundelse for tro på Gud og kristne lære.

Scholastica er designet til at undervise de grundlæggende principper og principper for kristendommen. Disse dogmer finde deres oprindelse i patristisk. Patristisk og skolastiske - to øvelser, der supplerer hinanden og rodfæstet. De var baseret på nogle værdier, principper, en symbolik. Som filosoffer siger, scholasticism fortsætter patristisk. Samtidig er en ny tendens i filosofi været forbundet med platonisme og Aristoteles.

En af de centrale figurer i de skolastikere var Foma Akvinsky. Han var imod fælles holdning i teologi af modstand fra naturen og ånd. Ifølge Thomas, er det nødvendigt at undersøge hele det menneskelige - til enheden i krop og sjæl.

Med hensyn til kilderne, er det muligt at sige, at mennesket er et skridt i den stigen af universet. Det kan ikke opdeles i krop og sjæl. Det skal ses som en helhed og oprettelsen af Gud. Patristisk og skolastiske lige sige, at en person vælger en bestemt livsform, til fordel for lys eller mørke. Person skal vælge det gode, at give afkald på alt, hvad der er ondt og djævelsk.

Filosofiske synspunkter patristisk og skolastikere er en vigtig del af den overordnede filosofi. Disse tendenser fremhæve ideer kristendommen i middelalderens Europa. Denne periode i historien præget af etableringen af forholdet mellem filosofi, patristisk og skolastiske.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.