FormationHistorie

Polygon Totski. Forsøg med Totsky område

Den første sovjetiske kombinerede arme doktrin, der er forbundet med brugen af atomvåben, blev gennemført i begyndelsen af den kolde krig. Totski stedet var involveret i disse manøvrer. 1954 gik over i historien som en periode, for at undersøge muligheden for krigsførelse i en atomkrig. Imidlertid har en betydelig del af de øverste militære ledere af Sovjetunionen længe været interesseret i dette emne, og derfor de 14 september 1954 af den første og den grusomme eksperiment blev organiseret.

Hvorfor skulle en polygon Totskiy

Det menes, at de vigtigste initiativtagerne til dette eksperiment var Boris Vannikov, dengang, for at styre programmet for udvikling og produktion af atomvåben, samt Alexander Vasilevsky, første viceforsvarsminister.

Sovjetisk militær ønskede at finde ud af, om de sovjetiske soldater vil fortsætte offensiven i det område, hvor den nukleare angreb vil blive gjort for at gå videre, at bryde igennem fjendens taktiske forsvar påståede. Denne "påståede" fjende skulle være udelukkende i Europa, dybt ind i en sovjetisk tank-hære kan forekomme. Ruslands vigtigste nukleare lossepladser ikke er egnet til at modellere denne situation og gennemføre de nødvendige øvelser, så det blev besluttet at anvende Totskiy lossepladsen.

Formålet med militære øvelser

Selv i dag, War Department repræsentanter hævder, at nabolaget Totskii lossepladsen i form af sikkerhedsstyrker og befolkningen er ideel til sådanne eksperimenter. Men det kan hævdes - det er ingen hemmelighed, at på tidspunktet for Stalins vagter i mindst bekymret for sikkerheden for de mennesker.

Glem ikke om våbenkapløbet, begyndte verdensherredømme, og sandsynligheden for begyndelsen af tredje verdenskrig, så den iver af den militære ledelse af USSR kan forstås. Forsøg med Totsky rækkevidde i første omgang skulle have hjulpet militæret til at undersøge effekten af en atomeksplosion på militært udstyr, mennesker og bygværker, at bestemme graden af påvirkning af terrænet på udbredelsen af chokbølger, stråling og lys. Kun på denne måde var det muligt at vide på forhånd, kan tankene og infanteri at overvinde ujævnt terræn efter et atomangreb.

Planlægning af drift "Snowball"

Bly de hemmelighedsfulde manøvrer på Totsky sortiment, der fik kodenavnet "Operation Snowball", blev udnævnt til marskal af Sovjetunionen Georgy Zhukov. Ifølge officielle data, har disse lærdomme tiltrukket 45 tusind. Folk, flere tusinde enheder af militære og hjælpeudstyr, herunder fly og 320 enheder. Desuden blev det gravet et par hundrede kilometer grøfter og grøfter, bygget mindst fem hundrede bunkers og andre skjulesteder. Et par dage før starten på de manøvrer i "byen regeringen" begyndte at ankomme de højere rækker af militære afdelinger, militære delegationer fra de socialistiske lande, og dagen før starten af operationen til deponering Totskiy kom og Nikita Khrushchev.

Før du begynder at undervise, han studerede den meteorologiske situation i regionen, og først derefter godkendt den endelige beslutning om eksplosionen af en atomar afgift.

læren

Distant morgen i september 1954 begyndte at undervise på Totsky rækkevidde. Plutonium bombe RDS-2, TNT tilsvarende som lå fra 40 til 60 kilotons ombord Tu-4 og efter eventuelle nødvendige forberedelser til 9 timer og 34 minutter, blev dryppet på det ønskede sted med en højde på 8 tusind. M. Den eksploderede i luften er omkring 350 km fra jorden, som afviger fra målet på 280 meter. Efter et par minutter efter eksplosionen begyndte manøvrer - spærreild, luftangreb og de få fly passerede direkte igennem en radioaktiv sky. Så, på epicentret af eksplosionen bevægede patruljer radioaktiv Intelligence, hvoraf den ene, ifølge uofficielle oplysninger, bestod af fanger.

Næste Zhukov bestilt tropper kolonner, der sendes til deponering Totskiy, til at bevæge sig gennem området af en atomeksplosion. Særlig beskyttelse af ressourcer i personale var kun primitive masker, dog meget få mennesker brugt dem så længe i dem var umuligt. Om farerne ved stråling almindelige soldater var dårligt informeret.

effekter

Under disse øvelser øverste militære ledelse åbenlyst foragtede menneskers sundhed. Data om "Operation Snowball" har længe været strengt fortrolige, og i dag er det næppe muligt fuldt ud at værdsætte betydningen af dette eksperiment. Forskellige kilder hævder, at sundheden for soldater deltage i øvelser på Totsky sortiment, har lidt uoprettelig skade. Selvom deponering Totskiy var til en vis grad et isoleret objekt blev strålingsforurening også udsat for miljøet omkring region. Selv i dag, mange beboere Sorochinskiy District, Orenburg-regionen har helbredsproblemer.

Man kan kun håbe, at disse ofre for sovjetiske soldater blev bragt ikke forgæves, og vi har aldrig at se krig, der involverer atomvåben.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.