Nyheder og SamfundØkonomi

Verdensøkonomien og de stadier af dets udvikling

Verdensøkonomien - det er et komplekst system, der bygger på principperne om selvorganisering. Det er i konstant udvikling, har stort set ingen hårde links, regelmæssigt skiftende, men dets system stræber kontinuerligt efter balance. I hjertet af den globale økonomi er en mekanisme til at opretholde den interne balance og evnen til at selvhøjtidelige.

Verdensøkonomien har en vis funktionel princip, essensen af, som består i gennemførelsen af ordningen med ejerskab og brug af produktive kræfter og strukturen af de former og metoder til regulering og stimulering af økonomien processer på globalt plan. Dette begreb omfatter også organisatoriske og juridiske regler, der har en positiv indvirkning på produktionen, udveksling, anvendelse og forbrug af det endelige produkt, samt de dynamiske ændringer og kvalitative karakteristika for den økonomiske udvikling.

Verdensøkonomien er resultatet af den historiske udvikling af økonomien, samt samspillet mellem verdensøkonomien. Dens udvikling påvirker flere socio-økonomiske faktorer, herunder:

1. Den internationale arbejdsdeling.

2. Udvikling af transport og kommunikation.

3. Migrationen af finansielle og menneskelige ressourcer.

  Det er nødvendigt at overveje de udviklingsstadier af verdensøkonomien for fuldt ud at analysere sit system. Således er det første begyndte at blive lagt efter den industrielle revolution, som begyndte i England i tresserne i det attende århundrede, da produktionen først begyndte at bruge mekanisk rokken.

  Med hensyn til den anden fase af verdensøkonomien, det begyndte omkring 1910-1930 år, da der var forberedelsen til Første Verdenskrig, som førte til en militarisering af økonomien. Der er nye industrier (petrokemiske, elproduktion og aluminium).

  Den tredje fase begyndte under Anden Verdenskrig. På det tidspunkt var der store modsætninger i økonomien mellem Japan, USA og landene i Vesteuropa.

  Den fjerde fase dækker perioden fra 1970 til 1990, hvor han begyndte at tage form af en krise, og derefter sammenbruddet af verdens socialistiske system. I denne periode, at tempoet i udviklingen af USA, Japan og EU-landene begyndte at vokse og styrke integrationen af økonomierne, der forener verdensøkonomien.

  Med hensyn til sidstnævnte, den femte fase af udviklingen, det begyndte omkring 1990 og fortsætter den dag i dag. Det er kendetegnet ved, at de lande i det tidligere Sovjetunionen er blevet en del af den globale økonomi, som fortsætter overgangen til markedsøkonomi. På dette tidspunkt er der en hurtig udvikling af informationsteknologi. Men det begynder forværring af de globale problemer, miljøforurening og den aktive udvikling af undergrundsøkonomien, narkotika forretning. Et alvorligt problem for samfundet er ved at blive global terrorisme, bekæmpelse af som begynder at forene alle nationer og folkeslag.

  I øjeblikket påvirker forværring af problemer i samfundet, herunder globaliseringen af verdensøkonomien kaldet den økonomiske, demografiske og andre.

  Verdensøkonomien har altid været kendetegnet ved, at inden det er muligt at afsætte differentieringen af lande, baseret på forskellen i niveauer af økonomisk udvikling, der er en vis mængde af produktionsfaktorer, samt på den rolle i den internationale arbejdsdeling. Ved at analysere disse parametre, med høje niveauer af udviklede lande til at give visse fordele. På den anden side er der mange underudviklede lande, som er afhængige både økonomisk og med hensyn til teknologi fra lederne på markedet, som dikterer deres krav til at etablere en ny økonomisk orden i verden.

  Similar articles

   

   

   

   

  Trending Now

   

   

   

   

  Newest

  Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.