FormationUngdomsuddannelse og skoler

Vands rolle i cellen. Fri og bundet form

Vand - livets kilde på vores planet. Dens rolle er så stor, at det hele og ikke er opført. Forestil dig, hvad ville vores liv uden en H2O molekyle selv? Ganske enkelt, ville det være helt fraværende, fordi mennesket er halvfems procent vand. Selv når at undersøge andre planeter, videnskabsmænd først søge vand, og i nogen af dens samlede tilstand. Da livet opstod det er i det.

Dagens arbejde, besluttede vi at dedikere dette spørgsmål som den rolle af vand i cellen. Hvilket det udfører funktioner? Vi vil forsøge meget tydeligt forklare det hele i denne artikel. Kommer til at arbejde, det første spørgsmål, vi betegne rolle og betydning af vand til alle levende organismer, og for den enkelte celle.

Vand - Livets Kilde

Selve titlen på dette afsnit er allerede siger meget om værdien af H2O. Alligevel vil vi tale om det lidt mere. Til at begynde med, det er en af de mest fascinerende materialer på vores planet. Jorden er næsten helt dækket med vand, mindre areal mere end to gange. Rent vand i naturen sker ikke, og kan ikke være, men det er produceret med kunstige midler. Den har ingen lugt, ingen farve, ingen smag. I naturen, kan isoleres efter vægt af et mønster vand sammensætning:

 • 11.19 procent hydrogen;
 • 88,81 procent oxygen.

Hvis vi tager den naturligt vand, det er en samling af en flerhed af kemiske forbindelser, som er baseret på salt. Derudover er der salte og gasser. I øjeblikket i havvand viste allerede 2/3 af det periodiske system. Med væksten af den tekniske udvikling, er det muligt, at identificere de andre.

Hvad er den rolle af vand i cellen? Først kan vi konstatere, at dens procentdel kan være 40-98 procent. Dets rolle, funktioner, vil vi fejre lidt senere.

vandmolekyler

Før vi nævne rolle vand i cellen, snakke lidt om selve molekylet. H2O - er den mest almindelige tilslutning af vores planet. Vand er indeholdt overalt, men i en anden procentdel, det vil sige dets antal er forskellige. For eksempel tager tandemaljen og fostret, så vandet er 10 og 90 procent hhv.

Det er vigtigt også at vide, at i den menneskelige krop er det mere end 60 procent, og i den unge organisme indhold meget mere. Takeo i kroppen af barnet er mere end 70 procent af væsken. Folk har længe spurgt om, hvorfor vi ældes, men ikke lever evigt. Så der var en af de hypoteser: kroppen ældes, da proteinerne ikke kan binde store mængder vand.

Overalt i den menneskelige krop er vand:

 • knogler - 20 procent;
 • hjerne - 80 procent;
 • lever - 80 procent;
 • muskler - 80 procent.

Det er vigtigt at vide, og hvad er grundlaget for livet - det er stofskiftet, og vand er ikke mulig uden ingen protein, ingen kulhydrat, fedt, og så videre. På baggrund af ovenstående kan vi allerede identificere den rolle af vand i cellen, ikke engang en. Vi vil nævne dem nu.

funktioner

Således, at vandet i cellen udfører følgende funktioner:

 • støtter elasticitet celler, fx, hvis cellerne mister væsken kan frugttræer og buske tørrer ud, og bladene visner;
 • vand er involveret i elimineringen af skadelige elementer og bevæge stoffer;
 • vand fremmer hurtige kemiske reaktioner, som mange stoffer er opløselige deri;
 • opløsning af salte og sukker;
 • direkte involveret i termoregulering, fordi vand er i stand til langsomt at varme op og køle ned.

På dette grundlag kan vi sige, at vandet i cellen er et must. Hun er involveret i alle de vitale processer i den menneskelige krop og andre levende væsener på vores planet.

frit vand

Det er vigtigt at vide, at vandet i cellen kan være i to former:

 • fri;
 • relateret.

Nu ser nærmere på hver af disse arter. I dette afsnit, anser vi det gratis, hvilket tager omkring 95 procent af vandet i cellen. Det bruges som et opløsningsmiddel, men på denne måde, vil vi tale lidt mere detaljeret senere. Et andet formål - er miljøet for protoplasma. Men der er H2O destination i cellen - en fjernelse af uønskede stoffer. Som vi nævnte tidligere, vand er involveret i termoregulering, absorberer varme og forhindrer temperatur, cellerne har spike.

bundet vand

Nu til den anden form, som tager kun 5 procent af vandet i cellen. Bundet vand er i stand til at forbinde til proteiner ved anvendelse af hydrogen eller andre bindinger. Det er vigtigt at vide, at dette stof er ikke meget holdbare.

Det kaldes også immobiliseret, det er en del af den fibrillære struktur af molekylet. Raffineret og at det bundne vand kan forbindes med de positivt og negativt ladede proteiner, dette skyldes det faktum, at ladningsfordeling er asymmetrisk og molekylet virker som diapolya.

Vi nævnte, at vandet er i den menneskelige krop og dens fordeling er ujævn, men sagde ikke noget om tidspunktet for sin fulde renovering. Det afhænger af miljø og klima, som er tilpasset til kroppen. For eksempel:

 • amøbe - 7 dage;
 • Mennesker - 28 dage;
 • Camel - 90 dage;
 • Tortoise - 1 år;
 • kaktus - 30 år.

opløsningsmiddel

Vandet i cellen aktivitet spiller en temmelig stor rolle. Vi talte om det faktum, at vand - det er den universelle opløsningsmiddel, dette har vi takke polaritet og evnen til at danne hydrogenbindinger. Således kan det opløse både ionisk forbindelse (salt, syre) og ikke-ionisk (alkohol, sukker, aminosyre). De selv nonioniske, men polær, og det stof, der indeholder ladede grupper.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.