FormationHistorie

Hvad udholdt Stalins kone?

I 1909 døde Stalins første kone, Ekaterina Svanidze. Denne død var et stort tab for ham. Ikke tilbøjelig til at udtrykke følelser, og endnu mere til farverig tale, sagde ikke længere en ung revolutionær om den kolde sten, der trådte ind i hans hjerte. Hvem ved, hvordan verdens historie ville udvikle sig, hvis dette iske og hårde emne ikke satte pres på fremtidens leder af verdens største land? Imidlertid er den tilstødende stemning i denne videnskab fremmed.

Fra hans elskede kone var Yakovs søn, stadig ganske baby. Han havde ikke tid til at uddanne sin far, han havde andre ting at gøre. Drengen voksede op med sin bedstemor, mor Catherine (Kato) i Tbilisi, studerede derefter i Moskva - først i skole og derefter på college på elektroteknik. Forholdet mellem søn og far er svært at beskrive, der er meget lidt materiale til at vidne om dem. Fakta tales om et mislykket selvmordsforsøg på grund af ulykkelig kærlighed. Et skud i brystet blev forfærdeligt fordømt af Jakobs far, han blev faktisk nægtet hjem.

Om den sovjetiske diktator kunne lide den ældste søn, er det svært at sige. Hele landet beundrede Stalins mod, som nægtede at redde løjtnant Dzhugashvili, som var blevet taget til fange af Vitebsk, og som praktisk taget fordømte ham til døden. På den anden side havde lederen af den verdenskommunistiske bevægelse alle år efter sin søns død en sorte T-shirt under hans tunika som et tegn på sorg, skjult så meget i hans liv.

Stalins anden kone, Nadezhda Sergeevna Alliluyeva, var femten år yngre end sin mand. Datteren til en professionel revolutionær, hun blev fængslet af billedet af en romantisk fighter, der vendte tilbage fra eksil efter februarrevolutionen. Hun var kun seksten da og otteogtredive til den fremtidige generalsekretær for CPSU's centralkomité (b).

En aktiv livsstil, uerfarenhed, naivitet og en forkærlighed til revolutionær romantik irriterede sin mand, som ønskede magt og magt.

Hendes personlige beskedenhed nåede den ekstreme - mange kolleger og ledere af organisationer, hvor Nadezhda Alliluyeva arbejdede, vidste ikke engang, at hun var Stalins kone. Hun blev endog ønsket at blive udvist fra festen i 1921 og beskyldte ham for passivitet og anarkosyndikalisme (på det tidspunkt var det muligt at hænge alle slags "isms" på en mand), men hendes mand greb ind. Og Nadyusha arbejdede et sted, men i sekretariatet for Lenin, Pravda og redaktionen for revolution og kultur, og hun studerede også på Promakademia. Der vidste heller ikke lærere eller elever, at Stalins kone var ved siden af dem.

De havde to børn, Vasily's søn i 1921 og Svetlana datter i 1926. Det er kendt om livet af Joseph Vissarionovits anden familie meget mere end om den første. Dette blev muligt takket være bogen "Tyve breve til en ven", udgivet 1967 i Vesten. Datteren til Kreml-diktatoren har afsløret mange hemmeligheder og beskrevet sit liv i detaljer.

Stalins anden kone begik selvmord under mystiske omstændigheder efter banketten ved Voroshilovene i anledning af femtende årsdagen for oktoberrevolutionen. Ved bordet opførte min mand frekt, og det fremkalder måske selvmord. Der var flere versioner af de hændelser, der opstod, fra Nadezhda Alliluyeva's inddragelse i anti-government plot til de konstante smertefulde migræne, men sandheden er ikke længere at blive anerkendt.

På Stalins kone blev et monument opført, meget smukt og ekspressivt. Foruden navnet, efternavnet og datoerne på det er partilivet angivet: "medlem af CPSU (b)".

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.