Nyheder og SamfundKultur

Ulækker side af livet, eller hvem er det lumpne

Som vi husker fra skole historie, udtrykket pjalteproletariatets opfandt Marx, hvilket der udtrykker sin nederste lag. Oversat fra det tyske ord betyder "klude".

Efterhånden har det semantiske indhold af dette begreb udvidet, og blev kendt som den lumpne alle, der satte sig på "bunden" af samfundet: vagabonder, kriminelle, tiggere, prostituerede og forskellige pårørende.

Sammenfatter de kendte definitioner, kan vi sige, at ordet lumpne er nu forenet klasse af mennesker berøvet deres personlige ejendele og forefaldende arbejde, men foretrækker at leve i disse eller andre sociale ydelser.

Kunst og Håndværk

I moderne sprog, kan aktiviteterne udvides til unge slang, dette koncept yderligere udvidet. Nu når udtale ordet lumpne, kan dets betydning forstås i mindst tre måder:

• folk fra de lavere klasser (hjemløse, alkoholikere, narkomaner);

• folk uden for virksomheden (marginal);

• skrupelløs mand, ikke er i overensstemmelse med de normer for den offentlige moral (udskud).

Således nu den lumpne kan kaldes en repræsentant for enhver klasse samfundet, hvis hans handlinger passer ind i en af tre kategorier. Her for eksempel, en sætning fra medierne, "vokser og ganger lumpne Mennesker", "ja, jeg - den lumpne-intellektuelle" eller "klasse af denne afgørelse er i Rusland - den lumpne-bureaukrati".

Hvem er den pjalteproletariats: rødderne af livsfilosofi

Historikere har identificeret, at lumpne først dukkede op i oldtiden, og har givet anledning til denne klasse af slave tilstand. I det gamle romerske samfund, blev økonomien baseret på brugen af arbejdskraft mange slaver, og små jordejere, ude af stand til at konkurrere med store bedrifter, hurtigt ødelagt. Dette gav anledning til en masseindvandring af landmænd mistede deres jord til byen.

Nominelt de har alle de rettigheder som borgerne i den romerske stat: at deltage i valget, har ret til at stemme i byen møder. Men enhver ejendom, som de ikke har, og arbejde - også tvinger dem til at opretholde deres eksistens på grund af at "sælge" deres stemme til støtte for velhavende kunder, eller give andre mindre tjenester.

Den romerske regering besluttede at yde finansiel bistand til disse mennesker i form af en tung korn foranstaltninger (ca. en halv kg per dag), som de modtog på særlige lister.

I Rom alene pjalteproletariatet til begyndelsen af det første årtusinde var der omkring 300 tusind. Han begyndte at tage aktiv del i alle de politiske og militære kampe. Ikke at have sit eget design interesser, disse mennesker var klar til at tjene nogen - blot for at give deres egen mad og få ukomplicerede fornøjelser.

Fringe - "grænsevagter" samfund

Nå, hvad med de randnr? Oversat fra latin, betyder det "grænse" og refererer til en person, der tog afstand fra sin sociale gruppe, men var ikke i stand til at integrere sig i en hvilken som helst anden. Antal marginale stiger markant, når der er for hurtige ændringer i den sociale orden af reformen, revolution, osv

I Rusland, denne proces begyndte med regeringstid Alexander II og de fortsatte bestræbelser på Witte og Stolypin. Ved begyndelsen af det tyvende århundrede, har vores land allerede haft en betydelig lag af udstødte af enhver overbevisning.

Mark i russisk litteratur

Tildelte marginale og lumpne deres særlige psykologi, ganske tydeligt prentet i vores klassiske litteratur, såsom Maxim Gorky, der beskrives som den lumpne. I stykket "The Lower Depths", samlede han repræsentanter for alle sociale lag: Baron - adel, Skuespiller - fra kunstnere, Satin - af den tekniske intelligentsia, Bubnov - fra middelklassen, Luca - fra bønder og kryds - fra proletarer.

Men ikke alle kan henføres til den marginale lumpne. Det er nok til at være uenig med indstillingerne for dens betingelser, der opholder sig i udseende til den samme sociale trin. "Hvem lever godt i Rusland" Således i Nekrasov digt, i virkeligheden, lever dårligt alt - fra præster til lakajer.

Hvis der fra dette punkt at overveje heltene fra "Kirsebærhaven" af Tjekhov, de alle falder ind under definitionen af marginal: godsejerne, hvilke omstændigheder tvinger til at sælge jorden; Tjenestefolk, der bryder op; tjeneren, stadig oplever afskaffelsen af livegenskabet; studerende frafald, drømmer om revolution.

Gorky var en psykologisk portræt af en repræsentant for en anden udformning af marginalisering - en mand, der oprørsk "bryde ud" (forfatterens definition) i sin klasse miljø, absolut ikke at tage sine værdier, og på samme tid, fortsat at kunne udføre deres arbejdsopgaver ( "Egor Bulychev og andre ").

Savva Morozov - margenen af skabet

Historien om den legendariske industrimand Savva Morozov helt i tråd med Gorky Bulycheva: Det er, som forventet, udnyttede deres egne arbejdstagere, og de penge, der bruges på støtte fra de revolutionære anarkistiske grupper, er at grave sig et hul. Men det er også metsenatstvoval.

Et sådant liv ikke kunne ende tragisk - ude af stand til at modstå den interne splid endelig skød han sig selv.

Lumpne og marginaliserede: forskelle

I ordbøger det konstaterer, at lumpne og marginale - dette er et fælles kendetegn for folk, der har mistet kontakten med deres sociale miljø, er blevet sociale tabere. Men hvad er forskellen mellem dem?

Afklar hvem lumpne. Per definition er disse mennesker, der har mistet deres forbindelse ikke kun med sin social gruppe, men også mistet deres midler til at tjene til livets ophold, der ikke har nogen indtægtskilde. Fringe er altid på kanten: deres slået tilbage, og holde sig til en person - blev ikke fundet. Således kan de blandes mellem to tilstødende elementer i en subkultur.

Med andre ord, de lumpne har ingen fast job og leve på småjobs, sociale ydelser, eller bryde loven. Udstødte - mennesker i grænseområdet tilstand, ude af stand til at tilpasse sig de skiftende virkelighed.

Det viser sig, at den lumpne og marginaliserede - de er to separate grupper af moderne samfund. Marginalisering - er snarere oppositionsgruppe iboende i mennesket, tabt i en verden, der ikke passer hans forventninger.

På den anden side, der er den lumpne - en gruppe af mennesker uden nogen tilknyttede sociale faktorer, ikke det skabende værdier, en parasit på kroppen af samfundet.

Marginal - ikke meget flatterende beskrivelse. Kaldet lumpne, betyder det at fornærme.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.