Nyheder og SamfundKultur

Hvad er det - score?

"Jeg fik en god kvalitet," "Bare markere forkælet!" - i disse udtryk og dagligdags ord "skøn" og "mark" bruges ofte i flæng som absolut, men er det rigtigt? Hvad er kriterierne for deres nomineringer i de forskellige områder, forskellen mellem dem, hvad de er, og hvilke typer eller nogen kan vurderes - alt dette vil blive diskuteret nedenfor.

Under henvisning til ordbogen

Ordet "mærke" har flere betydninger, der ligner hinanden kun i, at de beskæftiger sig med definitionen af værdien af et fænomen på enhver parameter. Grundlæggende behandlinger ordbog artikel giver tre:

 • direkte estimering procesparametre bestemmer kvaliteten og kvantiteten af noget;
 • enhver mening, revision eller mening om noget eller nogen anden;
 • mark, som sætter de studerende i uddannelsesinstitutioner.

Som det kan ses, i sidstnævnte tilfælde, ordene "skøn" og "mark" er synonyme, især inden for uddannelse, skærer i deres værdier, men stadig har de nogle forskelle, som vil blive diskuteret i det følgende. Den grundlæggende betydning af ordet "mærke" som følger:

 • log indikerer, at enhver eller Proceduren for formulering af sådanne mærker;
 • fastslår, at en rekord;
 • en slags symbol på viden og / eller adfærd den lærende;
 • udpegning med tal højde af et objekt i forhold til havoverfladen eller andet punkt tages som et referencepunkt.

Kvaliteter og vurdering klasseværelse

I modsætning til den hyppige brug af begreberne "vurdering" og "mark", selv i livets skole mellem dem der er en betydelig forskel. Mark - et mål for den studerendes præstation på nogen af den ideelle udtrykkes i tal eller scoringer. Samtidig, rating - det er den studerendes præstation indikator, dens vækst i forhold til deres resultater i begyndelsen af denne fase af uddannelse.

Sidstnævnte er en bredere og mere præcis karakterisering af den studerendes viden, da det ofte også indeholder nogle anbefalinger, som kan være nyttige. Oversættelse af resultaterne vurdering i scoringer begrænser kraftigt deres mening og indhold i øvrigt kan forvandle læringsprocessen i forfølgelsen af varemærket af hensyn til mærket.

Hvordan til at vurdere resultatet?

I tilfælde af en vurdering aktivitet - det er en formel procedure for evaluering af aktiviteter af en medarbejder, der oftest er forbundet med indsamling af oplysninger om, hvor godt det udfører sine opgaver. Når denne vurdering er i sammenligning med resultaterne af andre mennesker, og i sammenligning med resultaterne af sit eget personale i fortiden. I dette tilfælde en vurdering af, også kaldet vurdering arbejdskraft - er en proces med multilateral. Når det tager hensyn til både virkningen af aktiviteterne, og medarbejder disciplin, dens omdømme og dens indvirkning på den samlede succes af operationen.

Hvad er vurderingen af de betingelser, hvorunder passerer arbejdskraft aktivitet?

denne position vises på hvilke parametre? I taler om arbejdsvilkår for evaluering - et kompleks af foranstaltninger, der har til opgave at identificere skadelige og / eller farlige miljøfaktorer, hvor arbejdet aktivitet, korrelere dem med de etablerede normer og bestemmer hvordan de påvirker sundheden for medarbejderne og succesen af deres aktiviteter. En sådan evaluering indebærer flere trin:

 • identifikation af farer på arbejdspladsen;
 • Vurdere, om betingelserne på arbejdspladsen i overensstemmelse med kravene i beskyttelse af arbejdstagerne;
 • overvåge situationen på stedet af farlige og / eller farlige arbejdsvilkår;
 • Krav om arbejdere til farlige og / eller farlige arbejdsforhold og betaling af særlige garantier, som lovgivningen i erstatning.

Som eksempler på virksomheder, hvor der udføres en sådan kontrol ud oftere, kan du ringe til atomkraftværker, fabrikker og relateret til den kemiske industri, miner og borerigge.

Hvad er evalueringen af kunstværker?

Ganske ofte evaluering påvirker ikke kun de fænomener, der har ansøgt betydning, men også et kulturelt fænomen. For eksempel er kunstværker regelmæssigt udsættes for evaluering. I dette tilfælde var nu - er at bestemme, hvordan produktet opfylder visse kriterier, der er specificeret på forhånd. Der kan skelne mellem de to koordinatsystemer: en moderne, bestående eneste kriterium innovative værker, dens nyhed og det traditionelle system, som omfatter flere faktorer:

 • Æstetiske kriterier, herunder som en repræsentation af en smuk og grim og udtryksfuldhed og udtryksløst kriterium;
 • gnosiological kriterium omfatter et par, såsom "sand - false", "selvfølgelig - ikke klar", "fornuftig - urimelig";
 • moralske og etiske kriterier er målte illustrationer fra synspunktet om moral, normalitet, kreativitet og destruktivitet;
 • følelsesmæssige og evalueringskriterier, den mest subjektive af ovenstående, evaluering af produktet, for eksempel ud fra perspektivet om, hvordan det er interessant for folk.

Opsummering

Sammenfattende kan vi sige, at evalueringen - et fænomen, ganske udbredt, der påvirker både produktion og kulturelle sfærer af vores liv. Desuden er det ganske ofte noget subjektivt, selvom der arbejdes på at skabe en universel, helt objektive kriterier for vurdering, som ville have minimeret effekten af menneskelige følelser i processen med vurdering af, eller en genstand, fænomen, handling eller begivenhed, deres kvalitet og indvirkningen på visse aktivitetsområder.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.