HjemlighedKonstruktion

Udvendig maling til udendørs brug: hvordan man vælge? Typer af udvendige maling: tekniske specifikationer

For at male et nyt hus eller at opdatere facaden af den gamle, er det ikke nødvendigt at invitere et team af professionelle. flere rigtige skridt til at gøre nok og har det rette værktøj - og skønheden i huset, kan du gøre dig selv. Dette er designet til at hjælpe udvendige maling til udendørs brug. Hvordan vælger det, og beregne den nødvendige mængde, vi betragter i denne artikel.

Typer facade maling

I sammensætning facade opdelt i to typer: vandopløselige (latex, akryl), og baseret på organiske opløsningsmidler (olie, alkyd). I de fleste af latexen er vand, og væsken i oliemaling består af petroleumsdestillater og andre organiske opløsningsmidler. Der er også en række miljøvenlige mineralsk maling, som er lavet af kalk og cement.

Ifølge typen dannet af en reflekterende overflade de er opdelt i mat, semi-blanke og blanke (glans) maling. Alt i sin sammensætning indeholder et pigment additive, blødgørere, fyldstoffer og bindemidler. Afhængigt af fyldstof, er vandopløselige farvestoffer opdelt i latex (baseret på acrylharpiks), silicone (siliconeharpikser på) og silikat (i "flydende glas").

I den pleje, de har brug for ikke kun væggene i husene, men også andre elementer: hegn, bænke, hegn. Til farvning er også velegnet udvendige maling. Prisen på det er en smule højere end materialet for indvendige arbejder, eftersom dens struktur det indeholder en større mængde harpiks (for fugtbestandighed og holdbarhed), og mere pigment (for farve).

Udvælgelse af facade belægninger

En af de vigtigste forskelle mellem maling til indendørs og udendørs brug er, at sidstnævnte skal anvendes på en nøje defineret type overflade.

Vifte af udendørs overflader omfatter materialer såsom sidespor, metal sidespor, træ, mursten, betonblokke, stuk, og, selvfølgelig, den gamle maling. I mange hjem, kan du finde en kombination af disse overflader. For hver sådan materiale kræver en vis udvendige maling til udendørs brug. Sådan vælger du det ordentligt? Efter at materialet til det ydre skal være modstandsdygtig over for vejrliget, har en lang lysægthed og dampgennemtrængelighed.

For at undgå problemer på den gamle maling bør anvendes til belægning af samme art. Men hvis ikke helt sikker på, hvilken type den gamle lag, er det mere sikkert at male pigment alkyd. Ideelt, at det er nødvendigt at fjerne den gamle eller beskadigede lag maling slibning, slebet og en primer frakke. Afhængig af tykkelsen af malingen det sættes i en (tyk) eller i to lag (mere væske).

Maling Udvendigt: tekniske specifikationer

typen karakteristika Egenskaber
Latex, akryl Let at fjerne den overskydende, holdbare, hurtigttørrende, kan anvendes, selv på våde overflader er ikke kompatible med den foregående finish oliebaserede, elastisk. Næsten ingen lugt. Vandopløseligt, anvendes til behandling af træ, murværk, gips og korrekt primede metaloverflader. Ingen fortynding på nøjagtig arbejde kan opnå en ensartet tyndt lag. Over tid, de ikke knække. This åndbare malinger, modstandsdygtig over for fading i solen.
Olie, alkyd Meget langsom tørring (12 til 48 timer), stærk lugt, rengøres hårdt men afviger i styrke og god vedhæftning, især på overflader blancheret. Malet i et enkelt lag, den stripningsopløsningsmiddel. Er baseret på syntetisk harpiks, passer godt på den gamle flerlagsbelægning alkyd kridt og har fremragende dækkeevne. Skal aldrig males galvaniseret jern og frisk murværk. Tyk konsistens gør det mere vanskeligt at bruge, men denne farve går bedre end latex. Belægningen skal beskyttes mod regn indtil tør. I direkte sol maling fade over tid kan revne på grund af oxidation.

Få nogen skygge? Easy!

Et stort udvalg af farver, lyse farver og dæmpede nuancer, glans og mat finish - gennemførelse af eventuelle ønsker. Alt dette - den udvendige maling til udendørs brug. Hvordan til at vælge en farve til trim, altid rådgive salgskonsulenter, gøres dette ved hjælp af en speciel palet. Denne farve nummer er fastsat for hver type maling. I salget af belægninger afdelinger er specielle toning maskiner, der ved at blande forskellige pigmenter kan hjælpe med at få den ønskede nuance.

Hvor meget skal du male

På forbruget af facade maling direkte påvirker størrelsen af den malede overflade, dens tilstand, den form for dækning, alder. For eksempel sidespor, fliser, murværk eller gips vægge kan kræve 10-50 procent mere blæk end almindelig flade vægge. Også forbruget to gange mere kan ske, når anvendelse luftfri sprays, som dækker overfladen i form af to lag af maling. Stort forbrug af maling nødvendig for den konkrete grund af strukturen af den malede overflade.

Beregne omfanget

For at beregne forbruget af udvendige maling på huset, skal du beregne arealet af den malede overflade af strukturen omkreds ganget med afstanden fra fundamentet til tagskægget. Derefter, for hver gavl skal måle afstanden fra tagfod til top-stigningen i bredde fra centrum til væggen. Det endelige antal ganges med to og deler det i halve. For tydelighedens skyld skema er vist i figuren. Fra modtagelsen af de endelige tal, der skal trækkes område af dør- og vinduesåbninger.

Hvis huset er kantning ud af sidespor, så resultatet skal tilføjes yderligere 10 procent. I tilfælde af en tekstureret overflade farvning tilføjet en anden 20 procent i strømningshastighed. Men hvis væggen er porøs (mursten eller gips), kan det absorbere op til 50 procent mere maling. Lidt mindre "tage" maling på beton.

Efter beregning af den nødvendige mængde materiale, du har brug for at tilføje endnu en til banken for forsikring, især når de køber i forvejen, siden da ikke kan være den rigtige nuance. Sidesten maling kan bruges til andet arbejde.

Valg af lysstyrken

Tiden er kommet, hvor beregningen foretages og matches udvendige maling til udendørs brug. Sådan vælger, hvad der er egnet: mat, blank eller halvblank overflade?

Matte maling er meget anvendt til at dække væggene i husene. Denne porøse lag skjuler dårlige ruhed, så overfladen skal være godt forberedt til farvning.

At vælge den perfekte glans niveau er dikteret af både æstetiske og praktiske overvejelser. Fra et æstetisk synspunkt, blank eller skinnende overflade forårsager forøget visuel interesse, selv om det er mere egnet til indendørs brug. På den praktiske side - sådan en belægning på grund af sin refleksionsevne kan skjule mindre overflade defekter, så det kan bruges til efterbehandling facade farvning af døre og vinduer. I pleje af den blanke lag er betydeligt lettere mat, da den ikke har porøse lag.

Den tredje art er belægninger, der kombinerer egenskaberne af de to andre - en halvblank facade. Kundernes vurderinger viser, at disse materialer er i stor efterspørgsel på grund af sin alsidighed.

Forberedelse til maleri

Før maleri, skal du fjerne alle eksterne elementer: urtepotter, kasser, møbler og inventar. Det faktum, at det er umuligt at fjerne, skal du dække beskyttende film. Dernæst forberede overfladen: forseglede revner, oshkurivayut og renses fra de gamle lag af jord. Når primeren er tør, blandes grundigt blæk og du kan begynde at farve. Til denne operation, bruge rullerne (for store områder) og børste (for hjørner, trim, og andre indgreb).

Prisen for facade

På hjemmemarkedet af belægninger er meget populær og bliver præsenteret af bredt sortiment tæt "Tikkurila" - Finsk udvendige maling. Prisen for dette produkt er i den høje prisklasse, men den fremragende kvalitet af sit materiale retfærdiggør.

Maling indenlandske produktionsomkostninger er omkring tre gange billigere end importeret, prisen er meget forskellig fra forskellige leverandører. Men det betyder ikke, at de er af dårlig kvalitet og ikke fortjener opmærksomhed. Hvis du har brug for at spare, før du køber, du har brug for at læse anmeldelser og rådføre sig med eksperter.

I de senere år blevet populært russisk maling mærke "Tikkurila Euro" - et sikkert miljøvenligt materiale, der er egnet til belægning af stort set alle overflader. Af tekniske egenskaber, er det ikke ringere end finnerne gjort, men er meget billigere.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.