Nyheder og SamfundMænds spørgsmål

Typer af transport

Transport - det er et middel til bevægelse af mennesker, informationer og varer fra et sted til et andet. Der er følgende kategorier (typer) transportmidler: Generelt ikke-offentlige, personlige. Offentlig transport er designet til at tjene handel og offentligheden. Ikke almindelig - internt og intern aktivitet. Personlige - cykler, biler, lystbåde, fly.

Afhængigt af arten af flytning og transport typer kan opdeles i følgende: vand, vej, jernbane, luft og fragtydelser.

transport vand

Den ældste form for bevægelse - det er på vandet. I mange århundreder forblev det vigtigste for menneskeheden. Dette var især tilfældet for handel, forskning ekspeditioner og krige.

Skibsfart og i dag spiller en vigtig rolle. Mere end 60% af al gods transporteres på denne måde. Dette er fordelagtigt på grund af dens lave omkostninger og stor kapacitet. Men mange mennesker foretrækker at bevæge sig hurtigere.

transport bil

Dette er den mest almindelige, og ifølge mange eksperter, den farligste form for transport. Han optrådte relativt nylig, i slutningen af XIX århundrede. Blandt fordelene kan nævnes: hurtighed, smidighed, fleksibilitet.

Med hjælp fra lastbiler med alle former for belastninger. Ved store afstande, bruge togene meget billigere end jernbane. Især i tilfælde af transport af værdifuldt gods. For eksempel letfordærvelige produkter, hvilket er meget vigtigt for hurtigere levering.

Biler til personligt brug har stort set alle på planeten. De er komfortable til daglig pendling (arbejde, shopping, og så videre), og for lange transporter.

Som offentlig vejtransport er almindelige busser. De betjenes i byerne og forstæderne, samt for lange afstande, internationale flyvninger og turist trafik.

Ud over de trolleybusser anvendes som offentlig transport i byerne.

jernbanetransport

Disse typer af køretøjer har optrådt i det XIX århundrede og fik hurtigt sin plads. Jernbaner forbinde byen, industrielle anlæg, og så videre. Disse forsendelser har fordele: høj bæreevne og pålidelighed. Men de er ringere end hastigheden af vejtransport.

Stor værdi stadig pendler jernbane og metro.

lufttransport

Dette er den hurtigste og dyreste form for transport. Gennem det muligt fremstillet passagertransport. Mindre almindeligt udførte postlevering, værdifulde og let fordærvelige produkter. En af de vigtigste ulemper ved moderne fly er overdreven støj, som er produceret af dem under start.

fragtydelser

Denne type transport er blevet masteret af folk i oldtiden. Denne tur til dyrene ridning i en slæde eller vogne. Som trækdyr brugte heste, okser, elefanter, kameler, lamaer, hunde.

Alle de ovennævnte transportmidler undergå forskellige ændringer og bedre med tiden. Kom i forskellige livssituationer, en mand begynder at opfinde og genopfinde. Mange afslappet opfindelse efterfølgende blevet anvendt med held.

Usædvanlige former for transport kan nu findes i forskellige dele af Jorden. Den mest berømte af dem:

  1. Flydende Bus i Canada.
  2. Hængende Train i Tyskland.
  3. Underjordisk kabelbane Carmelit i Israel.
  4. Polar ATV'er i Canada.
  5. Isbåd i USA.
  6. Vand taxa i Thailand.
  7. Bambus tog i Cambodja.
  8. Svævebane i USA.

På trods af sin egenart, de med held klare opgaven. Dette giver anledning til at tro, at menneskehedens fremtid venter for mange flere opdagelser, herunder på transportområdet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.