Kunst og underholdningLitteratur

Boleslaw Prus, "Farao": historien om skabelsen af romanen, problemerne, og et resumé af svarene

I maj 1895 afsluttede han arbejdet på en ny roman af den berømte polske forfatter Boleslaw Prus. "Farao" - det var titlen på en bog, der stadig populær i dag.

Baggrund skrive en roman

XIX århundrede var ikke den bedste periode for Polen. Nedgangen i kultur, forsøg på at afskaffe det polske sprog, situationen for bønder og arbejdere, ublu skatter, korruption og forældede love - alt dette forhindrede Rzeczpospolita igen blive en stormagt.

En efterkommer af den forarmede landadel slags Boleslaw Prus på det tidspunkt, har specialiseret sig i de værker, der er rejst spørgsmål om dagen. Derfor er mange var overrasket over, at på sit højeste, han skrev en bog om "Farao" gamle Egypten.

Roman Boleslaw Prus leverede uddrag fra de faktiske historiske dokumenter, for at skabe en følelse af den æra. Læse om problemerne i det gamle Egypten, mange var uvidende om, at ressourcestærke forfatter forklædt censur sociale problemer nutidige Polen under dække af det land, faraonernes XI århundrede. BC

Oprindeligt romanen blev offentliggjort i "Illustreret Weekly" magasin. Men 2 år senere udgav han en separat udgave af "Faraos" (bog). Boleslaw Prus (sammenfatning af produkt til stede i artiklen) arbejdede på en roman om året (1895-1896).

historie

Historien begynder med det faktum, at herskeren af Ægypten erklærer sin søn Ramses tronarving. Tyve-to unge gør allerede planer som at genoplive fordums glans af nationen. Hans vigtigste modstander af den unge mand finder en kraftfuld Herhor, som ikke kun er krig ministerens far, men også Ypperstepræsten af templet Amon.

Viklet ind i spolen intriger og predatelstv, falder ung prins Egypten i en simpel Jøde Sarah. I modsætning til traditionen, han gør det hans første konkubine.

Snart Sarah føder søn af netværket, men Ramses havde allerede mistet interessen for det, som forelsker sig i den præstinde for gudinden Astarte Kama.

Prins fascination behændigt brugt af fønikerne, egypterne forsøgte at tvinge til at kæmpe mod assyrerne. Senere, de bidrager til at gribe Ramses Kama. Det er bare dette forhold ikke bringer lykke helten: nye kærlighed gjort egoistisk hysterisk. Det kræver, at Sarah og internettet er blevet bortvist fra slottet. Når dette ikke kan opnås, Cam sendte hendes elsker at dræbe Likoni Network.

Efter døden af sin søn, prinsen af Egypten mister sin far og bliver Farao. Raining ned på ham alle landets problemer. På trods af de intriger præster og et tomt skatkammer, Ramses coping godt i første omgang. Men den akutte mangel på penge gør ham hemmeligt forbereder sig på at angribe Præster statskassen, planlægning, og dermed berige Egypten, og at fratage konkurrencemyndighederne.

Men Herhor formår at overliste Farao, og gøre folk hader deres hersker. Senere plantet til Ramses Likon dræber ham, at den nye farao selv blive præst, gifte mor til Ramses dronning Nitokris. Han koncentrerer den åndelige og verdslige magt i deres hænder.

Brug af skatte af præsterne Herhor beriger landet, gør fred med sine naboer, holder Ægypten, og omsættes i praksis mange ideer Ramses. Han bliver grundlægger af en ny dynasti af herskere i Egypten og landet vender tilbage til sin tidligere storhed.

hovedpersonerne

I midten af romanen, der skrev Boleslaw Prus - Farao Ramses XIII. Han er en idealist og romantisk, som, konfronteret med den barske virkelighed, ikke give op. Denne helt smukke chef, men han mangler den politiske erfaring og visdom.

I kærlighed Ramses ustabile - det tiltrækker den forbudte frugt. Sarah han kunne ikke elske på grund af sin oprindelse, og Kama - fra det faktum, at hun var en præstinde. Men den unge mand var i stand til at få de to kvinder, der har overvundet alle vanskeligheder, men snart mistet interessen for ham. Den sidste kærlighed af helten blev gift med chefen for Guards Thutmose Hebron. Hun blev også for ham den forbudte frugt, men havde ikke tid til at kede sig, fordi helten blev dræbt tidligere.

Ramses modstander - Priest Herhor. Han er dobbelt så gamle drenge og mere er subtil i intriger. Enhver præst trak sit tab i sejren. Selv om dette tal er negativt, i sidste ende var det ham, der bringer fred og velstand til Egypten. Læsere førte til denne konklusion Boleslaw Prus: Farao, uanset oprindelse, skal være i stand politiker, snarere end en ambitiøs drømmer.

Kvindelige tegn i romanen er registreret svage og tjene som baggrund. Sarah - en blid og kærlig uselvisk Ramses kvinde forbliver tro mod ham, indtil døden. På trods af den naivitet, denne pige er nogle gange klogere end prinsen, men på grund af en manglende ambitioner med sin søn bliver offer for intriger.

Kama, i modsætning til Sara, kender sit værd. Efter at have erobret den arving, håber hun at få magt. Drevet af sin ambition, sætter hun sig imod Ramses, og efter at blive offer for hævn præster.

problemer

For sin tid var det meget progressiv "Farao" (bog). Boleslaw Prus i sit arbejde at kritisere monarkiet som en styreform. Det var meget modig, fordi i 1895 det meste af verden blev regeret af konger, og kun få troede, at tingene vil ændre sig.

Som efterkommer af en ødelagt adelsmand, som opnåede berømmelse og penge med deres arbejde, vidste han meget om vaner af adelen Boleslaw Prus. "Farao" på livshistorie Ramses viser, som de var væk fra deres folk problemer konger. På grund af hovedpersonen slået-minded lineal. For at blive berømt, blev han forsøger at trække landet ud i en blodig krig.

Ramses faktisk begyndte i Egypten, borgerkrig, at tage penge fra præsterne. Mens han stadig en prins, han regerede Lavere Egypten, men høre endeløse klager hurtigt trætte af den kommende farao. Desuden er han altid betragtet sig selv over loven. For at få ønskelige kvinder, Ramses nemt overtræder ældgamle fundamenter og love.

Foruden monarkiet, kritiseret i hidtil ukendte og de gejstlige Boleslaw Prus. "Farao" afslører den grimme sandhed om præsterne. De er vist som grusomme charlataner, besættelse med magt og rigdom. Paradoksalt nok er endelig: luskede Herhor, at blive den Farao var den bedste guvernør end ædle Ramses.

Ud over globale spørgsmål, Prus i sit arbejde og viser tragedien for den enkelte. Hovedpersonen kan ikke finde deres plads enten i armene på kvinder, af enhver tro eller politik.

Boleslaw Prus "Farao": anmeldelser

Kort efter udgivelsen af romanen har fundet en bragende succes. Og det XX århundrede efter de revolutionære begivenheder. Det er blevet mere presserende end nogensinde.

"Farao" fik den bedste flyrejse og anmeldelser i slutningen af det XIX århundrede., Og i det XX århundrede. Og selv i det nye årtusinde. På trods af nogle historiske unøjagtigheder, læsere over hele verden overveje produktet Prus en af de bedste illustrationer af livet i det gamle Egypten.

screening

På 70-året siden skrivning af de nye polakker besluttede at filme det. I 1966 kom den eponyme film. Han vendte luksus, som han blev nomineret til "Oscar". Af den måde, den rolle i filmen tilpasning af Kama polske skuespillerinde Barbara Brylska kendt til den russiske publikum til filmen "skæbnens ironi."

Hvert produkt passerer altid testen af tid: den geniale i årenes løb, ikke mister relevans. Boleslaw Prus roman "Farao" har bestået denne test med succes, og efter omkring 120 år, fortsætter med at begejstre læsere rundt om i verden.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.