Nyheder og SamfundMænds spørgsmål

"Warszawianka" - en ubåd. Klasse ubåd "Warszawianka"

Den midterste af det tyvende århundrede gik over i historien som en tid med revolutionerende teknologiske gennembrud inden for alle områder af teknologi, videnskab og endda kultur. Når ikke kalder denne periode: et århundrede med kybernetik, den æra udforskning af rummet, og selv den æra af rock 'n' roll. I Sovjetunionen i slutningen af fyrrerne, blev sat i drift den første atomkraftværk i verden, det skete fire år efter Hiroshima. Icebreaker til atomkraftværket blev også bygget i USSR (1957). Og tre år tidligere i USA blev officielt lanceret atomubåd "Nautilus". Den æra af flåden atomubåd. Jeg tror, at diesel ubåde nogensinde gået. Men det viste sig, at i nogle tilfælde erstatte dem ikke. Et eksempel kunne være den roligste i verden ubåd Projekt 877 "Warszawianka".

Premier League - fordele og ulemper

Fordele ved ubåde med atomkraftværk er indlysende. De behøver ikke at overfladen regelmæssigt for at genoplade batterierne, den række operationelle programmer er næsten ubegrænset, som tid brugt på dybde. Behøver kun at blive fyldt i lastrummene fødevarer og pumpes ind drikkevandstanken (men der er afsaltningsanlæg). Inde i rummelige rum, besætning, hjemlige forhold er ganske behagelig, og bekæmpe kapaciteter er sådan, at en enhed er nok til at arrangere dusinvis af Hiroshima. Men der er en vis forvirring. Luk reaktoren er det kun muligt i tilfælde af en ulykke, så båden er konstant støjende. Næsten "lå lavt", og sidde stille umulig.

Uanset kraftværket er sikkert, men køling varmekredse kræver at pumpe havvand, der derefter, skønt svag, men "fonit", og på den næste skib, du kan bruge følsomt udstyr til "beregne". Hertil kommer, enhver ubåd (atomubåd) har en betydelig størrelse, og fordi der er restriktioner for omsætning i de lavvandede områder i havene.

Hvorfor havde brug for diesel ubåd

Efter fremkomsten af bevæbnede flåder af potentielle fjender af disse usynlige på krydsere overflade, svarende til skibene begyndte at bygge for den sovjetiske flåde. Det blev hurtigt klart, at de russiske ubåd prøver adskiller sig fra udlandet, og ikke til det bedre. Akustisk afsløring betyder dem temmelig hurtigt indkredsning støj propeller og motorer. Dette problem blev løst senere, men i slutningen af tresserne - begyndelsen af halvfjerdserne eksterne trusler besluttet at give asymmetrisk reaktion. I 1974, Præsidiet "Rubin" har modtaget fra søværnet Commander S. G. Gorshkova TK, som er anført de vigtigste krav til det nye skib: lav sigtbarhed, en bred vifte af funktionelle og reduceret antallet af besætningsmedlemmer. Fire år senere, bestandene i Komsomolsk-on-Amur gik først "Warszawianka". Submarine overholdt alle betingelserne i referencepunkter og overgik de parametre, der er anført i det på mange måder.

enhed ubåd den

Ubåde består normalt af to bygninger, som ligger i hinanden (for "indlejrede dukke" -princippet).

Lys fairing shell, skjult under hvilke såkaldt CCH (hoved ballasttanke) og TSVB (ekstra). Det vigtigste ballast er designet til at skabe positiv eller negativ opdrift, dvs. giver belægninger og synkende skib. Ekstra tank skaber trim (dvs. horisontal langsgående tippehuset) til bov eller agterstavn, og tjener også til at justere rullen.

Besætningen, bevæbning, alle de nødvendige maskineri, herunder motor, batteri, tilbehør SCE (den vigtigste kommando post), kabys og mere indesluttet i et robust hus, der er opdelt i afdelinger. Er ingen undtagelse, og den "Warszawianka". Ubåden er opdelt i seks sektioner. Typisk er den første og den sidste kaldes torpedo, men skibene i projektet 877 er et våben er kun i næsen, sammen med en post sonar udstyret med en speciel pull-out (ned) mine. Men på denne særlige design ikke ende der.

konstruktiv usædvanlige

Generelt Designer af KB "Rubin" Yuri Kormilitsin giver form til omridset af skibet, der er typisk for atommissil. I tværsnit er i det væsentlige rund, i modsætning til andre diesel modparter, fladtrykt på siderne. De rammer, som ifølge den klassiske ordning, som ligger inde trykskroget, leveret i intercase plads på bekostning af den oprindelige beslutning om at frigøre en masse plads, hvilket i høj grad har forbedret levevilkårene for besætningen og udstyr til at sætte på den mest rationelle måde. Submarine projekt "Warszawianka" er blevet de mest moderne skibe af den sovjetiske flåde i det aspekt af automatisering, mekanisering og Kybernetik, hvilket reducerer belastningen på besætningen - med dens mindre befolkning - og sorteres i mange situationer berygtede menneskelige faktor.

lav synlighed

Sonar fungerer efter samme princip som en konventionel radar. Sonar udsender korte pulser af lydfrekvenser, der afspejles fra undersøiske objekter, skaber et billede af situationen. Som i "Stealth", betyder at reducere synligheden af ubåden er hovedsagelig baseret på at reducere refleksionsevne af overfladen. Således specielt materiale beskyttet "Varshavyanka". Ubåd særlige lydabsorberende lag overtrækkes, hvilket reducerer støjen kommer fra mekanismer maskinen og køretøjets, og samtidig absorberer en fjendtlig sonarsignaler.

Turbulens og kavitation, hvilket uundgåeligt opstå nær roret, bedt "Rubin" af designere til at flytte dem tættere på midten skib ramme (midt kroppen).

Men for lav sigtbarhed nok til at være et "sort hul" (de såkaldte Projekt 877 hydroacoustics søværn NATO). "Warszawianka" Det er ikke til tomgang ture på havet blev oprettet. Ubåden selv skal jage fjendtlige skibe, og for at hun havde brug for "øjne" og "ører". Detect fjenden, før han vil være i stand til at se dig - det er den vigtigste opgave for besætningen. Sonarer er af to typer: aktiv og passiv. Først udsender akustiske impulser, de opererer i en større afstand, men afsløre skibet. Den anden bruger arbejdet i andre sonar og marine støj, vanskeligt at bruge dem, men det er mere sikkert. Underwater klasse "Warszawianka" båd har to typer af sonar, og i tillæg til dem, et perfekt system til behandling af oplysninger, der modtages på grundlag af on-board computere. Anvendt teknologi "akustisk tunnel", hvilket reducerer stråling side sonar.

chassis

For at genoplade batterierne på ubåden behøver ikke flyde op til overfladen, nok til at hæve RDP (også kaldet snorkel) at give adgang til udeluft og fjernelsen af forbrændingsprodukterne. Diesel anvendt lav røg, der reducerer synligheden af skibet på det åbne hav.

Brugt og andre nyskabelser. Grundlæggende diesel (5,5 th. L. C) Anvendes til at bringe skibet i bevægelse, dens formål er kun at drive rotoren generator opladning af batterierne. I dukket naturligvis tilvejebringer en økonomisk motor (kapacitet på 130 l. C), og yderligere to (på 102 l. C) Er redundant-shuntning. Kinematisk ordning er sådan, at alle tre motorer arbejder ved én skrue. Det er også en særlig, shestilopastny der gør det muligt at rotere ved en lavere hastighed (250 omdr. / Min.), Produktion henholdsvis og mindre støj.

levevilkår

Betingelser for tjeneste på diesel båd har altid været tung. Ud over den psykologiske byrde, besætningen oplevede en lang række ulemper forbundet med et underskud på plads og begrænset autonomi. Ubåde "Warszawianka" typen adskiller sig fra andre skibe af denne klasse er meget bedre forhold. Sov på torpedoer teammedlemmer behøver ikke at have denne komfortable hytter. Der er også brusere, en biograf og et apotek.

"Warszawianka" i dag, 636 th projektet

På trods af den betydelige alder af projektet, der er behov for en klasse "Warszawianka" både er afgørende, udover skibet har et betydeligt eksportpotentiale. Indiske flåde er bevæbnet med snesevis af enheder af ubåde, to sejl under den algeriske flag, så har den polske flåde. Kina køber dem og for deres flåde. Efter ødelæggelsen af verdens socialistiske system er ophørt med at drive Warszawapagten Kollektiv sikkerhed (i hvis ære og blev navngivet projektet), mange eksempler på sovjetisk teknologi, herunder den mest moderne, var i Arsenal NATO-lande. For at opretholde potentialet i de undersøiske kræfter på det rette niveau, den havde brug for presserende modernisering af materialet del af flåden. Da den almindelige ordning og køretøjstyper har succes, er der foretaget væsentlige ændringer i den overordnede struktur. Submarine "Novorossiysk" projekt "Warszawianka" ny model ligger i St. Petersborg ved admiralitetet Skibsværft i august 2010, der markerer begyndelsen på en række avancerede design, har modtaget indeks 636. I de kommende år er det planlagt at sænke vandet fem mere sådanne skibe. Det næste vil være "Rostov ved Don" og "Stary Oskol", vil resten af ubåden blive opkaldt efter byen militær herlighed. De nye enheder er designet til at styrke Sortehavet Flåde i Den Russiske Føderation. I deres design tager højde for hele oplevelsen af skibsbygning og anvendt den nyeste fremskridt navigation, højttaler, og computerteknologi. Ubåde af Project 636 "Warszawianka" i service vil have vingede "Caliber" missiler med at bekæmpe radius på 2500 km.

Tekniske data og bevæbning

Fuld forskydning "Varshavyanka" neddykket er 3036 tons på overfladen -. 2300 t Som atomare båd under vand det er hurtigere til 17 knob (10 mod en dieselmotor). Maksimal støtte 636 projekt kan dykke til 300 meter. Køretøj længde - næsten 73 meter, bredde - 10. Bundfaldet dukket position i overensstemmelse med belastningen, - fra 6,2 til 6,6 meter. Besætningen består af 52 personer, er autonom navigation opretholdes i 45 dage. Båden er bevæbnet med seks torpedo kaliber 533 og fire krydsermissiler.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.