SundhedMedicin

Tracheotomi - hvad er det? Teknik tracheotomi

I kirurgi, er der to begreber - en tracheotomi og trakeostomi.

Tracheotomi - en trakeal åbning og indførelsen af røret i det for adgang af luft i de nedre luftveje under asfyksi. Denne nøddrift udføres.

Trakeostomi - også åbner luftrøret, men suturering kanterne af det resulterende snit til det underliggende væv og dannelse af huller til vejrtrækning.

Lidt historie

Denne metode undtagelsestilstand var allerede kendt i det gamle Egypten og Indien, der er dokumentation for, at de nød selv Aleksandr Veliky for menneskenes frelse i hans hær. Om denne procedure, skrev vi Hippokrates og Gallen, men på grund af hendes traumer og livsfare er ofte anbefales ikke at bruge det i praksis.

Den første vellykkede operation blev udført af den italienske læge Anthony Brasavola i 1546. Dette er den første dokumenterede bevis på, at efter operationen patienten stadig er i live. Siden 1718 denne type operation er ved at blive en almindelig og læger har anvendt mere bredt. Men mange er stadig bange for at bruge det. For eksempel er den personlige læge af George Washington valgte at være patient døde end besluttet at gøre en risikabel manipulation.

Fremkomsten af reglerne for aseptisk og antiseptisk noget reduceret risikoen for komplikationer og dødelighed, men stadig ikke overbevise medicinske samfund, at denne metode er sikkert for patienten. I øjeblikket tracheotomi - en særlig måde at hjælpe, som bruges, når alle andre metoder (modtagelse Geymliha, intubation) er ineffektive eller ikke har tid.

Indikationerne for kirurgi

Uanset kan synes enkelt trakeostomi, indikationer for det er strenge nok, da risikoen for menneskers liv i løbet af denne manipulation er større end de potentielle fordele. De er:

 1. Fremmedlegemer ligger over luftrøret, som ikke kan fjernes med andre midler.
 2. Blodudtrædninger, indsnævring lumen af strubehovedet.
 3. Akut larynx stenose ved diphtheritic kryds, kighoste, mæslinger, tyfus og t. D.
 4. Overlapper lumen i luftrøret eller larynx tumor.
 5. Kompression af de øvre luftveje udefra.
 6. ætsninger
 7. Allergisk stenose.

Former for luftvejsobstruktion

 • Akut eller fulminant, - udvikler sig i løbet af få sekunder. Dette kan være som blokering af fremmedlegemer, ligesom allergisk ødem.
 • Akut - manifesterer sig i et par minutter, oftest forbundet med difteri eller fremmedlegemer.
 • Subakut - lukker luftvejslumenet kan vare i ti minutter eller endda timer. Denne betingelse er typisk for falsk kryds, ondt i halsen, kemiske forbrændinger.
 • Kronisk - kan vokse i årevis på sådanne patologiske processer såsom kræft i strubehovedet, perichondrium, cicatriciel kontraktur luftrøret.

klassifikation

Der findes flere typer af tracheotomi, afhængigt af teknologien i dens gennemførelse.

Niveauet af dissektion:

 • Top: på niveau med den cricoid brusk.
 • Gennemsnit: på niveau med skjoldbruskkirtlen brusk.
 • Lavere eller konikotomiya.

Ved karakteren af snittet er isoleret:

 • Longitudinal.
 • Lateral.
 • U-formet.

instrumenter

Glem ikke, at for alle dens uopsættelighed og improviseret, er denne metode placeret som operationen. Tracheotomi skal ske en vis sæt værktøjer, hvis nogen er tilgængelige. Konventionelt, kan de opdeles i to store grupper: den almen kirurgi og specialiserede instrumenter.

Den første gruppe omfatter pincet, skalpeller, skruetvinger til at stoppe blod, kirurgiske sakse, kroge til avl væv, et kateter, en sprøjte og nål. Den anden gruppe indbefatter en tracheal kanyle, luer, der omfatter to rør er anbragt inden i hinanden; Shassinyaka krog til at holde luftrøret uden traumatiserende det; traheorasshiritel og krog til at bevæge sig bort isthmus skjoldbruskkirtlen.

Teknik tracheotomi

Før enhver operation udføres på den tilsvarende mængde af træning, der hjælper din læge så hurtigt som muligt og smertefri for patienten at gennemføre den nødvendige indgriben. I dette tilfælde er det nødvendigt at sætte patienten på ryggen og en maksimal kaste tilbage hovedet tilbage til brusk af luftrøret var klart synlige. For at gøre dette, nogle gange bruge en rulle. Efter fiksering personen modtager anæstesi. Det kan inhaleres som en generel og lokal. Det hele afhænger af de betingelser, hvorunder operationen gennemføres, patientens alder, læge- og hospitalsbehandling kapacitet. Hvis en nødsituation, lægen udfører manipulation uden bedøvelse. Efter alle forberedelserne påbegyndes trakeostomi.

Teknik er lagdelt snit hud, subkutant fedt, fascie og fibervæv nedad fra skjoldbrusken. Derefter den udsatte muskler, som fortyndes i en stump maade sider. Under det er brusk og landtangen af skjoldbruskkirtlen. Jern er adskilt fra luftrøret og skubbe op, dissekere en anden fascia. Hook og løse strubehovedet, hvilket begrænser skalpel finger bandage eller gips, lave et lille snit. Målet er nået. Luft tilbage i lungerne. Første stop vejrtrækning kan forekomme, men patienten starter derefter hoste og lyserød. Først efter at lægen var overbevist om, at manden begyndte at trække vejret igen, er såret indsat i kanylen og sikret sine suturer eller lim. Såret sys, således at det er stramt holdt rør.

Konikotomiya

Dette er et lille skridt forud for en tracheotomi, hvis der ikke er mulighed for og tid til at sikre, at der normalt udfører en tracheotomi. Løb det, gør ikke trinvise nedskæringer. En bevægelse dissekere halsen ned til cricoid brusk og ledbånd schitoperstnevidnoy. Klemmen afsnit indsættes, den fortyndes kæber og løse dem i denne position. Hvis patienten begyndte at trække vejret, han vendte pink, han havde en hoste, så proceduren er vellykket. Så snart faren er gået, kan oversættes i en trakeostomi konikotomiyu at give en konstant luftstrøm til patienten.

Mulige fejl under manipulation

Enhver operation har sine konsekvenser, var ingen undtagelse og trakeostomi. De komplikationer, der opstår fra det, kan opdeles i tre grupper.

 1. I procestrinnene i:
 • Forkert skærelinjen kan forårsage venøs blødning, luftemboli, og nogle gange transsektion af den fælles halspulsåre ;
 • blod kan komme ind i nedre luftveje, forårsager gentagen asfyksi;
 • afsnit skal være lig med diameteren af kanylen, ellers vil det have at sy og yderligere skade vævet;
 • dyb udskæring kan forårsage esophageal skade, så skalpelbladets bør begrænses til 1 cm.

2. Umiddelbart efter operationen:

 • hypoxi;
 • fraktur trachearinge eller punktering;
 • subkutan emfysem;
 • pneumothorax.

3. Forsinket effekt:

 • tracheobronkitis;
 • tracheal stenose og re asfyksi;
 • ændre (hæshed) stemmer ved tilbagevendende nerve transection;
 • kosmetiske defekter.

Alle læger selv fra kollegiet huske hvor farligt trakeostomi. Dette er ikke den type operation, der kan udføres kontinuerligt. Kun i nødsituationer, især når patienten er på randen af liv og død, fordi i en fart, du kan skade patienten. Og hvis denne manipulation ikke udføres på hospitalet, men et eller andet sted på gaden eller derhjemme, bør du tænke hundrede gange før du beslutter dig. Enkel ved første øjekast, skal teknikken være understøttet af tilstrækkelige erfaringer med kirurgen. Tracheotomi i hjemmet er ikke bare umuligt, det er farligt. Hvis du ikke har medicinsk uddannelse og relevante færdigheder, skal du ikke forsøge at gentage den.

Gennemførelse af en tracheotomi kun hensigtsmæssigt at redde personens liv! Risikoen for død eller alvorlige komplikationer er høj nok til at gøre lægen mener om alternativer. Selv i betragtning af, at denne operation har været kendt siden tidernes morgen har det medicinske samfund endnu ikke regnet ud, hvordan man kan gøre det sikkert nok.

Tracheotomi - det er en mulighed for at redde en persons liv, men det er den samme tilsvarende mulighed for at tage det væk.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.