Intellektuelle udviklingReligion

Templet - et tempel? Historie og de nuværende førkristne gudstjenester

Kilder, der kan bedømmes på, hvordan den gennemføres de hedenske religiøse praksis i det område af Rusland forud for vedtagelsen af kristendommen, overlevede ikke så meget. Især forskere ved lidt om regenerering af gamle hedenske kultsteder. Heterogenitet de gamle overbevisninger, blanding elementer af kulturen i forskellige stammer, der eksisterede på et givet område på forskellige tidspunkter, gør det meget vanskeligt undersøgelse. For nylig, men på grund af den stigende interesse for den før-kristne historie i vores land, forskerne var i stand til at få en hel del nye oplysninger om emnet.

Temple udendørs

Til at begynde, lad os beskæftige sig med, at som en hedensk tempel? Dette er en af de sorter af førkristne sted for tilbedelse, det vigtigste formål var menneskelig direkte kommunikation med de øverste guder. Faktisk opførelsen af templet er svært at kalde, fordi det repræsenterede en oval eller cirkulært område i det fri, ofte afgrænset af en voldgrav. I midten har en afgud af guddom, i hvis ære det var at arrangere.

Meget ofte denne type af et hedensk tempel blev placeret væk fra bosættelserne og landsbyer. Forskere ofte finde disse ikoniske steder på toppen af bjergene, midt i skove, vådområder, og så videre. D. Diameteren af cirklen kan være flere snese meter. I gruber brændte offerpladser brande, og deres kanter blev anbragt på alle mulige hellige genstande (sten, stang). Da templet blev indviet til flere guder, kunne placeres i en kreds af deres idoler. Nogle objekter af denne type er navngivet af forskere i små høje, som er omgivet af lave gravhøje.

Templet i templet

Ritualer slavisk udførte, og disse templer (ordet "palæer"). I hvert sådant opførelsen af templet der. Denne titel var af templet, som er placeret bag alteret. Der er normalt installeret idoler. I nogle tilfælde er det kaldes hedensk tempel og templet selv. Oftest er disse bygninger har en rund form. Imidlertid har arkæologer opdaget og firkantede strukturer.

Arkæologiske fund i det område af det gamle Rusland

Som nævnt, at de fysiske beviser og skriftlige kilder fortæller om, hvordan det så slaviske gudstjenester dedikeret til hvad guderne fortsat meget lille. De mest berømte historiske monumenter er Kiev og Perynskoe slaviske templer. Sidstnævnte blev afsat til den slaviske gud Perun krig. Oprettet den efter ordre fra Prince Vladimir i Gentile reform i 980 Arkæologer har delvist formået at genskabe dets oprindelige udseende. Objektet var en næsten perfekt cirkulær pude med en diameter på 21 meter. Hun var omgivet af en voldgrav meters dybde.

Med hensyn til sådanne strukturer som det gamle tempel i Kiev, er der stort set ingen arkæologiske fund er ikke blevet gjort. Dette er ikke overraskende. Efter alt, blev det område, hvor den er placeret, i mange århundreder bruges aktivt. Og det er usandsynligt i hovedstaden i den kristne stat ville beholde for mange objekter relateret til den gamle kult.

slaviske guder

Så fandt vi ud af, at templet - det er i virkeligheden, en hedensk tempel, som ligger i det fri eller repræsenterer religiøse bygninger. Med hensyn til genstand for tilbedelse af dem, der deltager disse hellige steder i oldtiden - slaviske guder, du ved om dem lidt mere. Under reformen gennemført Prins Vladimir, pantheon vigtigste guder inkluderet Dazhdbog, Hest, Stribog, og Makosh Semargl ledes Perun. Deres idoler stod ved siden af de fyrstelige palæer på bakken Kiev. Østlige slavere især æret og en anden gud - Veles. I "Tale of svunden år" i tillæg til disse og andre guddomme nævnt - Lada, Kupala, Kolyada, Pozvizd.

slaviske idoler

Slaviske idoler repræsenteret antropomorfe (menneskelignende) træ stykker omkring 2-2,5 m høj. I bunden af en sådan stilling kan være enten rund eller firkantet. I sin højre hånd guden kunne holde et sværd, en ring eller et horn. Nogle gange krydsede sine hænder på hans bryst guddom. I denne regel placeret lige over venstre. Nogle krøniker nævner eksistensen af afguder lavet af andre materialer - kobber, marmor, guld eller sølv. De blev fundet af arkæologer og sten statuer af tilbedelse.

naturlig fristed

Systemet med hedenske ritualer er primært baseret på udvælgelsen af effektive sprog til at kommunikere med naturens kræfter. I sker noget fænomen i en bestemt tid af året, hedningerne så hellig vilje en højere magt. Derfor blandt slaverne var meget veludviklet system for tilbedelse af alle mulige hellige steder - lunde, hotel træer, sten, fjedre, søer, moser, osv ...

Således templet - et sted, hvor de udøvede ritualer dedikeret til hedenske guder. Disse gamle strukturer, næsten ikke komme ned til vore dage, blev prototypen af moderne kirker. Især nogle forskere hypotesen, at de mange kuppel ortodokse kirker samt et arkitektonisk element såsom en ottekant, har gamle hedenske rødder.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.