FormationHistorie

Russisk kultur i første halvdel af det 19. århundrede (kort)

Russisk kultur i første halvdel af det 19. århundrede - en vigtig milepæl i udviklingen af åndelige og moralske værdier i det russiske samfund. Det er utroligt, hvad skalaen vedtaget den kreative proces, dybden af dens indhold og rigdom. For et halvt århundrede det kulturelle samfund er steget til et nyt niveau: facetter, polyfoniske, unik.

BAGGRUND oprindelse og kulturel udvikling af "guldalder"

Udviklingen af russisk kultur i første halvdel af det 19. århundrede var grund af den høje grad af nationale interesser. Humanitær uddannelse startede tilbage under Katharina II, gav nye impulser til udviklingen af uddannelse, åbne en flerhed af uddannelsesinstitutioner og empowerment af ny viden.

Skubbet grænserne for den stat, hvor der var omkring 165 forskellige nationer med deres skikke og mentalitet. Fortsat traditionen med sine forgængere, nye navigatører og opdagere.

Russisk-franske krig i 1812 påvirket dannelsen af patriotiske ideer, moralske værdier af det russiske folk. Kunst kultur af Rusland i den første halvdel af det 19. århundrede, tiltrak interesse nationale bevidsthed forankret i samfundet.

Men den politiske situation i landet ikke giver fuld frihed til at gennemføre alle de ideer i kunst. Oprøret af Decembrists og aktiviteterne i hemmelige selskaber har tvunget russiske kejsere forhindre indtrængning af avancerede ideer i enhver kulturelle område.

videnskab

Forbedring af offentlig uddannelse anerkendt en kultur af Rusland i den første halvdel af det 19. århundrede. Kort det kan kaldes ambivalent. På den ene side, at åbne nye skoler, på den anden side - blev indført strenge censur foranstaltninger, for eksempel, afskaffede erfaringerne fra filosofi. Hertil kommer, at universiteter og gymnasier var konstant under streng kontrol af Undervisningsministeriet.

På trods af dette, blev den russiske kultur i første halvdel af det 19. århundrede præget af et stort spring i udviklingen af videnskab.

Biologi og lægevidenskab

Akkumuleret til begyndelsen af det 19. århundrede, at materialet af flora og fauna kræver nytænkning og udvikling af nye teorier. Disse gør russiske naturalister KM Baer, IA Dvigubsky, IE Dyadkovsky.

en rig samling af planter og dyr er blevet indsamlet fra hele verden. Og i 1812 var åbningen af den botaniske have i Krim.

En væsentligt bidrag til udviklingen af medicin introducerede NI Tærter. Takket være hans uselviske arbejde af verden lært, at en militær felt kirurgi.

Geologi og astronomi

Siden begyndelsen af århundredet ventede i kulissen, og geologi. Udviklingen har taget alle russiske lander.

En væsentligt resultat var udarbejdelsen af den første geologiske kort over Rusland i 1840. Jeg gjorde det en forsker NI Koksharov.

Astronomi krævede grundige og omhyggelige evalueringer og observationer. Det tog en masse tid. Processen i høj grad lettet, da Observationsorganet Pulkovo blev etableret i 1839.

Matematik og fysik

I matematik, gjorde de opdagelser globalt plan. Så, NI Lobachevsky blev berømt for sin "ikke-euklidisk geometri." PL Chebyshev bevist store tals lov, og MV Ostrogradsky engageret i analytiske og himmelmekanik.

Den første halvdel af det 19. århundrede kan kaldes gyldne tid fysik, siden den første elektromagnetiske telegraf (Schilling PL), opnået ved elektrisk belysning erfaring (V. Petrov) resultat opfandt elektromotor blev skabt (Lenz EH).

arkitektur

Kunst kultur af Rusland i den første halvdel af det 19. århundrede, tiltrak betydelig offentlig interesse. Det vigtigste element i dens udvikling var den hurtige ændring af stilarter, samt deres kombination.

I arkitekturen til 1840'erne klassicisme regerede. Empirestil kan findes i en række forskellige bygninger i de to hovedstæder, samt mange regionale centre, som tidligere var en provinsby.

I denne periode er kendetegnet ved konstruktionen af arkitektoniske ensembler. For eksempel Teaterpladsen Moskva eller i St. Petersborg Senatet.

Fremtrædende repræsentanter for denne stil har skabt kultur af Rusland i den første halvdel af det 19. århundrede. Arkitektur udtrykt i skrifter af AD Zakharova, KI Rossi, DI Gilardi, OI Beauvais.

Empire blev erstattet af russisk-byzantinsk stil, hvor Kristus Frelseren Katedralen, Armory (arkitekt KA Ton) blev bygget.

maleri

For denne periode i teknikken er kendetegnet ved en interesse i de enkelte gennemsnitlige person. Kunstnere er på vej væk fra den traditionelle bibelske og mytologiske stil.

Klassicisme i maleriet var repræsenteret Karlom Bryullovym, der i sine malerier viste heltemod, værdighed og storheden af den fælles mand. Den mest berømte af hans værker - er "The Last Days of Pompeii", "The Rider", "Selvportræt", etc.

Den tragiske skæbne den store maler A. A. Ivanova, forfatterens store værk, "The Udseende Kristi til folket." Over det arbejdede han i over 20 år. Og han døde, aldrig at vide, hvad der skete med den strålende triumf i dette maleri.

Grundlaget for realisme sætte P. A. Fedotov, der, med sine genrebilleder med socialt indhold furore i samfundet. Alle vidste, hans "Frisk kavaler" eller "kur Major".

skulptur

Russisk kultur i første halvdel af det 19. århundrede udviklede under indflydelse af fortiden krig i 1812 mod Napoleon. Påvirket af dette, og skulptur. Berømte monument til Minin og Pozharsky, der står på den Røde Plads, kunstneren IP Martos skulpturelle midt i krigen.

Udviklingen af russisk monumentale skulptur ville have været umuligt uden FF Shchedrin, hvis karyatider pryder admiralitetet bygningen.

Blandt andre fremtrædende billedhuggere i tiden var II Terebenev ( "Slaget ved Poltava"), VI Demuth-Malinovskij, BI Orlowski (figur engel på Alexander kolonne), etc.

musik

Kæmpe indflydelse af den heroiske fortid oplevet kulturen i Rusland i den første halvdel af det 19. århundrede. Musik har gennemgået indflydelse af folkemelodier, samt nationale spørgsmål. Disse tendenser afspejler operaen "Ivan Susanin" KA Kavos, produkt AA Alyabiev, AE Varlamov.

MI Glinka besat en central plads blandt de komponister. Det godkendte en ny tradition og åbnede uden fortilfælde før denne genre. Operaen "et liv for zaren" fuldt ud afspejler essensen af alle musikerens kreativitet.

Russisk kultur i første halvdel af det 19. århundrede gav anledning til endnu en genial komponist, der introducerede musik genre af psykologisk drama. Det AS "Havfrue" Dargomyzhsky og hans store opera.

teater

Russisk Teater åbner døren til fantasien, næsten opgive de store forestillinger i den klassiske stil. Nu var der domineres af romantiske motiver, tragisk plot af stykket.

En af de mest berømte repræsentanter for teatralske omgivelser var PS Mochalov, der udførte rollen som Hamlet og Ferdinand (Shakespeare).

Russisk reformator handle, MS Shchepkin kom fra livegne. Han indgav en helt ny idé, hvorved dets rolle beundret og Moskva Lille teater var den mest populære destination blandt tilskuere.

Realistisk stil i teatret blev fremkaldt af værker af AS Pushkin AS Griboyedov.

litteratur

De vigtigste sociale problemer afspejler kulturen i Rusland i den første halvdel af det 19. århundrede. Litteratur styrket national identitet, med henvisning til den historiske fortid af landet. Et eksempel på dette er den kreative aktivitet NM Karamzin.

Romantikken i litteraturen blev præsenteret af så prominente figurer som VA Zhukovsky, AI Odoyevski, tidligt AS Pushkin. Sent stadie af Pushkin - er realisme. "Boris Godunov", "The Captain Daughter", "The Bronze Horseman" indskrevet i denne retning. Desuden MU Lermontov skabt en "Hero of Our Time", som er et fremragende eksempel på realisme litteratur.

Kritisk realisme blev grundlaget for kreativitet, NV Gogol ( "The overfrakke", "inspektør").

Blandt de øvrige medlemmer af den litteratur, der påvirkede dens dannelse, kan kaldes AN Ostrowski, med sine usædvanligt realistiske skuespil, IS Turgenjev, som viede sit opmærksomhed til temaet for landsbyens jord og natur, samt DV Grigorovich.

Litteratur har ydet et væsentligt bidrag til den kulturelle udvikling i Rusland. Den første halvdel af det 19. århundrede er karakteriseret ved dannelsen af den moderne litterære sprog til at erstatte tung og udsmykkede sprog af det 18. århundrede. Arbejdet med forfattere og digtere fra denne periode var betydelig og indflydelse på den videre udvikling af ikke kun russisk, men også verdens kultur.

Der indeholder og genoverveje værker af russiske og europæiske civilisationer, kultur Rusland i den første halvdel af det 19. århundrede skabte et stærkt fundament for den gunstige udvikling i videnskab og kunst i fremtiden.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.