Nyheder og SamfundMænds spørgsmål

Submarine - hvad er det? russisk ubåd

Ubåden - det er en særskilt klasse af skibe, der er i stand til at dykke til store dybder og i lang tid under vand. I dag ubåde er de vigtigste taktiske våben søværnet af enhver nation. Deres største fordel - stealth. Dette gør ubåde uundværlige i en tilstand af krig.

Historien om skabelsen: begyndelsen

For første gang på spørgsmålet om, hvad en ubåd, gav en praktisk svar på Leonardo da Vinci. Han beskrev sin militære og taktiske fordele og en lang tid arbejdet på layoutet af enheden, men til sidst brændte alle sine modeller, af frygt for uoprettelige følger.

I 1578 den engelske videnskabsmand William Bourne i sin rapport skitseret en ubåd, der blev set af ham i dybet af Sortehavet. Beskrevet ubåden - det er ikke noget som den første U-båd lavet af Grønland fra huden og sælskind. Fartøjet besad ballasttanke, og fungerede som en navigator skorsten. En sådan ubåd kunne ikke i lang tid under vand, men selv da viste fantastiske resultater.

Officiel projekt at bygge ubåde blev offentliggjort kun i 1620. Godkendelse af byggeriet gav den engelske Korol Yakov I. Design undersøiske fartøj tog en hollandsk ingeniør K. Drebbel. Snart båden testet og godkendt i London. Motorer første undervands skib Storbritannien arbejdede på åre-drevne. I Rusland, tanken om at oprette en skjult flåde initieret af Peter I. Men med hans død projektet blev dræbt i opløbet. I 1834 var der den første all-metal undervands ubåd. Dens opfinder var en russisk ingeniør K. Schilder. Propeller roede enhed. Testene var en succes, og verdens første undervands lancering af missil blev udført i slutningen af året.

Den amerikanske flåde kunne ikke stå til side. I 1850 begyndte han at projektet under ledelse af L. Hunley. Båden blev reguleret fra et separat rum. Motoren bruges store skrue, der spundet familie sejlere. Observation passeret gennem små fremspring i huset. I 1864, det første barn Hunley sank skibet modstander. Efterfølgende kunne lignende succeser prale af Rusland og Frankrig.

Under Første Verdenskrig ubåde var udstyret med diesel og el-motorer. Ved udformningen af en ny generation af ubåde hovedrollen russiske ingeniører. Under krigen i kampene involveret 600 dybe hav fartøjer, som i sidste ende sank omkring 200 skibe og destroyere.

Historien om skabelsen: en ny æra

I begyndelsen af Anden Verdenskrig fleste ubåde var på den resterende del af Sovjetunionen (211 enheder). På andenpladsen stod den flotille Italien - 115 ubåde. Næste er USA, Frankrig, Storbritannien, Japan, og først derefter Tyskland med 57 oceangående skib. Det er værd at bemærke, at denne ubåd blev betragtet som den vigtigste kamp enhed af Navy under krigen. Dette beviser, at Sovjetunionen dominerede på havoverfladen og nedenfor indtil slutningen af Anden Verdenskrig. Blame var ubåden, der sank i alt mere end 400 fjendtlige skibe. Mens undervandsbåden kunne dykke op til 150 meter, mens under vand i flere timer. Den gennemsnitlige hastighed var omkring 6 knob. En revolution i undersøiske teknik har produceret en velkendt videnskabsmand Walter. Han designede strømlinet krop og motor kører på hydrogenperoxid. Dette gjorde det muligt ubådene at overvinde den hastighed barriere på 25 knob.

Submarines i dag

Moderne ubåd - det er dybvandskulmule håndværk ved hjælp af sine atomkraftværker til at producere den nødvendige energi. Også strømforsyninger ubåde er batterierne, dieselmotorer, Stirling motorer og andre brændselsceller. I øjeblikket disse kampenheder er rige flåde af 33 lande.

Tilbage i 1990'erne, NATOs bevæbning bestod af 217 skibe, herunder SSBNs og ssns. På det tidspunkt, Rusland var på balancen i lidt mindre end 100 enheder. I 2004 Den Russiske Føderation bestilt i Italien oprettelsen af små ubåd typen ikke-nuklear. Projektet blev kaldt S1000. Ikke desto mindre, i 2014 det har været frosset efter fælles overenskomst. I dag er en af de hurtigste og mest alsidige ubåde for at være brint. Denne dybe U-212 klasse fartøj, som først for nylig begyndte at blive produceret i Tyskland. Sådanne både opererer på grundlag af hydrogen, hvorved der opnås maksimal lydløs bevægelse.

klassifikation af ubåde

Ubåde kan inddeles i grupper med hensyn til kategorierne:

1. Ifølge den type energikilder: atomkraft, diesel, damp og gas, brændstof, brint.
2. Brug: MP, strategisk, specialiseret.
3. størrelse: cruising, medium, lille.
4. Ifølge den type våben: torpedoer, ballistisk, missil, blandet.

Den mest almindelige enhed er den dybe atomubåd. Denne type ubåde har sin egen klassificering:

1. SSBN - atomubåde med ballistiske våben.
2. PLARK - atomubåde med krydsermissiler.
3. MPLATRK - MP missil ubåd torpedo, den vigtigste energikilde for som er en atomreaktor.
4. DPLRK - diesel ubåde med missiler og torpedoer.

Fra de eksperimentelle typer kan skelnes: en flyvende, bevinget og ubeboet flod ubåd.

Fundamentals of design

Ubåde består af 2 bygninger: let og holdbar. Den første er at give skibet forbedrede hydrodynamiske egenskaber og en anden - til beskyttelse af et stort vandtryk. Robust samlet fra rustfrit stål, men de forekommer ofte og titanlegeringer. På ubåden har særlige tanke til ballast og trim kontrol. Dypning udføres under anvendelse Hydroplanernes. Surfacing bestemt ved fortrængning af vand med trykluft fra ballasttanke. Bevægelsen af skibet føre diesel- eller atomkraftværker. Små ubåde køre på batterier og elektricitet. Særlige dieselgeneratorer bruges til opladning. I anvendelse som en motor propeller.

typer af våben

De ubåde formål er at udføre specifikke opgaver:

- destruktion af krigsskibe,
- afskaffelse af multi-purpose skibe,
- destruktion af fjendens strategiske objekter.

Afhængigt af målene for de ubåde sæt passende typer af våben: miner, torpedoer, raketter, artilleri, elektronik. For forsvaret, mange dybhavsarter skibe brugte bærbare luft forsvarssystemer.

russisk ubåd

En af de nyeste vedtaget under Fleet ankom ubåde "helleflynder". Opførelse af 24 enheder varede i omkring 20 år, siden 1982. I dag, til rådighed for russiske ubåde er 18 "Halibut". Både blev bygget i forbindelse med projektet 877. Disse dybt vand skibe blev prototyper af den såkaldte "Varshavyanka". I 2004 blev han født en ny generation af ubåd, "Lada", der arbejder på elektrodizelnoy installation. Fartøjet er designet til at ødelægge eventuelle fjendtlige mål. Disse russiske ubåde har spredt takket være minimum af støj. På grund af den høje pris på projektet blev hurtigt kollapsede.

Det vigtigste slående kraft af den russiske flåde er atomubåd "Gedde-B". Projektet varede i mere end 20 år frem til 2004. I dag ubåde af denne type på den russiske væbnede er 11 enheder. "Gedde-B" er i stand til at nå en hastighed på 33 knob, neddyppet i 600 m og bliver i den autonome navigation til 100 dage. Kapacitet - 73 mennesker. Konstruktionen af en enhed koster statskassen på omkring 785 mio. Dollars.

Også i det arsenal af flåden er sådanne atomubåde i Rusland, som en "haj", "Dolphin", "Barracuda", "Kalmar", "Antey", og andre.

Den nyeste ubåd

I "Warszawianka" -serien snart blive tilført nye russiske flådeenheder. Dette vil være den nyeste ubåd "Krasnodar" og "Stary Oskol". Både vil komme i brug i anden halvdel af 2015. Dokker er oceangående skibe "Kolpino" og "The Great Novgorod", men deres konstruktion er afsluttet kun ved udgangen af 2016. Som følge heraf vil der være 6 "Warszawianka" design enheder ved Sortehavet Flåde balance. Repræsentanter for denne serie er designet til at imødegå fjendtlige angreb, det vil sige, at beskytte flådebaser, kommunikation, kyst. Ubåde "Varshavyanka" henviser til den stille type. Elektrodizelnom arbejde på motoren.

Længden af en ubåd er 74 m, og bredden - 10 m. Underwater køretøj kan nå en hastighed på 20 knob. Immersion tærskel - 300 m svømning liv -. Op til 45 dage.

Manglende og sunkne ubåd

Indtil 1940'erne, ubåde og derefter tabt i dybet af havene. Årsagerne til dette var konstruktionsfejl og fejltrin resumeer, og hemmelige militære operationer modstandere.

Efter Anden Verdenskrig skønnede de manglende undersøiske enheder. I løbet af de sidste 50 år, har ingeniører nået sit højdepunkt. Siden begyndelsen af 1950 en ubåd ikke anses for farligt for livet af besætningen, og enhver kontakt med fjenden straks fast en militærbase. Det er derfor, i de seneste årtier, så lidt tabt ubåde. Den mest berømte mangler fartøj betragtes som "Scorpion" (USA), den "Dakar" (Israel) og "Minerva" (Frankrig). Det er bemærkelsesværdigt, at alle tre sunkne ubåd styrtede ned under mystiske omstændigheder i løbet af 2 uger i 1968. Rapporter om alle tre katastrofer henvist til et uidentificeret objekt, efter den kontakt, kommunikation med besætningen var tabt for evigt.

I alt i løbet af de sidste 60 år har det været officielt registreret 8 sunkne atomubåde, herunder seks russisk og to amerikanske. Den første var skibet "Thresher" (USA), om bord på hvilke der var 129 mennesker. Ulykken skete som følge af fjendtlige angreb i 1963. Hele besætningen blev dræbt.

Den mest opsigtsvækkende og tragiske er skæbnen for ubåden "Kursk". I sommeren 2000 på grund af eksplosionen af torpedoen i det første rum af skibet sank til bunden af Barentshavet. Som følge heraf blev 118 mennesker dræbt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.