FormationUngdomsuddannelse og skoler

Struktur og reproduktion af cilierede-sko

Cilierede-sko tilhører en klasse af det mest protozoer. De lever i stillestående lavvandede farvande. Hvis du sammenligner dem med andre grupper af protozoer, ciliater derefter en mere kompliceret struktur.

Funktioner mikroorganismer

Klasse cilierede-sko betragtes som en af de mest velorganiseret. De er store nok: deres størrelse kan nå 0,5 mm. Navnet fik de takket være sin form, og ligner den eneste af sko.

Cilierede-sko er altid i bevægelse. Samtidig de flyder stumpe ende først. Bevægelseshastigheden er høj - af størrelsesordenen 2,5 mm per sekund. Dette betyder, at de overvinder afstanden 5-10 gange længden af deres egen krop. I dette tilfælde, bane af deres bevægelse er meget specifik: de ikke kun flytte lige, men også gøre den roterende bevægelse langs længdeaksen til højre.

Fortynd disse mikroorganismer kan være i mindre akvarier. Det er nok til at fylde en almindelig eng hø med vand fra dammen. I en sådan tinktur dannet masse protozoer. Typisk kan mikroskopet detekteres og ciliat-tøffel. Billeder af denne organisme gør det muligt at forstå, hvorfor han fik sådan et navn.

fremdrift

Liget af disse mikroorganismer er aflange og udadtil ligner den eneste domstol sko. Den forreste ende af en smal, bredeste del er tilbage tredjedel. Kroppen dækkes jævnt med cilier, som er arrangeret i rækker. På kroppen af mikroorganismer er der omkring 10 tusind. De arbejder alle i sync - begå bølger. Ciliater bevæge sig gennem disse koordinerede bevægelser.

Hvert cilium ved stuetemperatur i ca. 30 udfører oar-lignende bevægelser per sekund. Vibrationelle bølge starter fra den forreste del af kroppen og går tilbage. Samtidigt langs legemet af mikroorganismen udføres 2-3 sammentrækning bølger. Alle piskeslag er en funktionel enhed - deres handlinger koordineres med hinanden, har det længe været bekræftet Science Biology. Cilierede-sko kan bevæge sig i forskellige retninger og med forskellige hastigheder. Det kan reagere på ændringer i det ydre miljø, ændre retningen af bevægelsen.

udvendige funktioner

Den ene side af kroppen ciliater biologer konventionelt kaldet peritoneum. Denne del går ind i en dyb trug. Han er perioral hul kaldet peristom. På bagsiden af munden og svælget er. På væggene i cilier af peristom længere. Denne særlige fældefangst apparat, der driver maden i munden cilierede-sko.

Den ydre dæksel af mikroorganismen - er cellemembranen, som er en tynd elastisk membran. At den tilvejebringer en permanent form af legemet, som er forskellig fra de andre grupper af protozoer ciliate-tøffel. Grade 7 skole netop studeret mikroorganismer. Det var på dette tidspunkt, vil børnene lære, at hver Fimrehår har en forholdsvis kompleks struktur.

struktur

Et nærmere kig cilierede-sko, du kan se, at hendes krop var klart opdelt i to lag. Det ydre dæksel er lysere. Det kaldes ektoplasma. Det indre lag af mørkere, adskiller den granulære struktur. Det var hans endoplasm. Overfladelaget af Ektoplasma - en skal, der er ansvarlig for at sikre, at der altid en form for ciliat-tøffel. Foto taget med et elektronmikroskop kan du se en tæt skal, som kaldes hinde.

I det ydre lag mellem cilier er vinkelrette coli. De kaldes trichocysts og udfører en beskyttende funktion. Under stimulering trichocysts kraftigt med strømmen afgives til ydersiden og danner en lang tynd streng. Med deres hjælp forsøger påvirket rovdyr til at angribe hendes sko. På pladsen brugte trichocysts vokse nye.

power Features

Klasse cilierede-sko betragtes som en af de mest grådige. Processen med magt, de opsige kun på tidspunktet for reproduktion. Mouth disse mikroorganismer er altid åbne. Derfor strømmen af fødevarer partikler, der kommer ind i munden, næppe afbrudt.

Under bevægelsen af cilia skaber omkring kroppens ciliater konstant strøm af vand. Med ham maden kommer ind gennem munden i halsen og samler på bunden. Sammen med en mindre mængde vand fødevarer partikler væk fra bunden af halsen og passerer ind i cytoplasmaet. Dette giver fordøjelsessystemet vakuole. Adskilt fra svælget, er det for en time at gøre kroppen en bestemt måde ciliater.

Først vakuole bevæger sig mod den bageste del af kroppen. Efter dette, der beskriver en lille bue begynder at bevæge sig til den forreste kant. Derefter vacuole begynder at bevæge sig langs periferien af kroppen.

Afsluttet forarbejdning af fødevarer i kroppen af mikroorganismer i et bestemt sted. Det var der, ufordøjet gå udenfor. Disse adskiller sig mikroorganismer, såsom ciliater tøffel Euglena grøn, amøbe. I den første af dem har en veldefineret sted, hvor udvælgelsesprocessen. Denne såkaldte bugvæggen. Her for eksempel, ved amøberne afføring proces kan finde sted hvor som helst.

Forarbejdning af fødevarer

Under flytningen til vakuolen konstant modtager fordøjelsesenzymer og fordøjet mad er allerede absorberet i cytoplasmaet. Flere stadier i processen med fordøjelsen tildeler biologi. Cilierede-sko efter dannelsen af vacuoler særlige begynder at producere specielle enzymer.

Hvis i de første øjeblikke af indholdet i fordøjelsesorganerne er forskellig fra omgivelserne, så efter et stykke tid skifter. Miljø i vacuolen bliver sure - en proces med fordøjelsen begynder. Efter dette, ændrer billedet. Vakuoler inde mediet bliver let alkalisk. Disse betingelser er nødvendige for at fortsætte fordøjelsen. længdeforhold af surt og alkalisk fase kan variere efter arten af fødevarer. Men som regel, den første del er ikke mere end ¼ af hele perioden med fordøjelsen. Processen med fødeoptagelse standses på et tidspunkt hvor der er en reproduktion af ciliat-shoes.

ekskretionsorganerne systemet

I kroppen cilierede-sko er ikke kun fordøjelsessystemet vakuole. Der er også særlige ekskretionsorganerne. De kaldes kontraktile vakuoler. Alle ciliater kan findes på to af de ekskretionsorganerne: Den ene er i den første og den anden - i den sidste tredjedel af kroppen. Hver af dem har en særlig struktur.

Vakuoler består af en central reservoir og egnede kanaler, der fører dertil. Den driftscyklus begynder med påfyldning flydende radialt anbragte kanaler. Deres indhold hældes i tanken og derfra gennem en særlig tid det kommer ud.

På dette tidspunkt, kanalerne igen begynder at fylde med væske. De forreste og bageste vakuoler reduceret med én. Intensiteten af arbejdet afhænger af de miljømæssige forhold. Ved stuetemperatur, tager denne cyklus 10-15 sekunder.

funktionelle egenskaber

Som med andre protozoer, i cilierede-sko har en cellekerne. Men strukturelt det er markant anderledes. Nuklear apparat er bemærkelsesværdigt i, at ciliater er to forskellige typer af kerner. Det er en af deres vigtigste forskelle fra andre mikroorganismer. I midten af legemet (i peristom område) er der et stort kerne. Det er normalt ægformet. Det kaldes også macronucleus. Tæt ved siden af det er en anden kerne, som er flere gange mindre end dens størrelse. Det kaldes mikrokernetesten. Men forskellen er ikke kun i størrelse, varierer betydeligt, og deres struktur.

I macronucleus kromosom nummer er flere hundrede gange større end i micronucleus. Derfor er antallet af kromosommateriale (kromatin) de adskiller sig væsentligt. Af den måde, studere gengivelse af cilierede-sko, kan du se, at begge kerner er involveret i denne proces.

For at opnå afkom nok kun én mikroorganisme. Men processen med konjugation begynder under visse betingelser. Såkaldte seksuel reproduktion ciliater sko. Det skal bemærkes, at denne proces er ganske langvarig.

agamobium

Empirisk studeret metoden til reproduktion cilierede-sko. Når omplantning et enkelt individ i en separat akvarium den næste dag er der allerede nu muligt at finde 2 eller 4 af mikroorganismen. Perioden med aktiv svømning og strømmen afsluttes ved, at ciliater organ strækker sig i længden. Nøjagtigt i midten synes at uddybe taljen, der tjener som et sted for adskillelse i to enkelt mikroorganisme. Anmeldelse fissionsprocessen varer cirka en time, under gunstige forhold.

Ukønnet formering cilierede-sko er som følger: endnu før det vises på kroppen taljen, nukleare apparat begynder at fordoble. Microcores først delt og drej kommer til macronucleus. I dette tilfælde en lille fissionsprocessen nukleare ligner mitose, og mere - amitosis.

I løbet af denne proces, der er en mærkbar dyb omstrukturering af kroppen. Dannet to i svælget, orale to huller og to peristom. Også opdele og basale kerner huser ciliære legeme. Gennem dette organ af uddannede personer lukke dem dækket.

syngenesis

I nogle tilfælde kan du se processen med konjugation. Denne seksuelle reproduktion cilierede-sko. Det sker som følger: to tæt nærmer sig hinanden mikroorganisme, der gælder for hinanden bugvæggen. I denne form, de fortsætter med at svømme i ca. 12 timer. Så de afviger. I dette tilfælde kroppen af ciliater stor kerne henfalder og efterhånden opløses i cytoplasmaet. Microcores oprindeligt opdelt, men udformet med kernerne del nedbrydes næsten øjeblikkeligt. Hver ciliater, involveret i processen er 2 kerne. En af dem forbliver på plads, og den anden partner bevæger sig ind og fusioneret med kerne, som allerede havde en cilierede-tøffel.

avl formular, der passerer dermed giver gensidig inspiration. Fusionere sex cellekernen. Som et resultat bliver en særlig struktur dannet ciliater kaldet synkaryon. Dette er en kompleks kerne, som er opdelt i en eller flere gange og omdannet til macronucleus. Efter restaureringen af normale nukleare apparater af ciliater, processen med ukønnet formering.

Det er vigtigt at forstå, at denne metode til reproduktion cilierede-sko ikke fører til en stigning i befolkningen, og for at forbedre den arvelige mangfoldighed.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.