SundhedMedicin

Store og små cirkler af blodcirkulationen: ordningen

Hos pattedyr og menneske kredsløbssygdomme er det mest komplekse. Det er et lukket system, der består af to cirkulation. Forudsat varmblodede, er det mere energisk gunstig og tillader en person til at besætte denne niche levesteder, hvor det er nu.

Kredsløbssystemet - en gruppe af hult muskulære organ er ansvarlig for blodcirkulationen gennem blodkarrene i kroppen. Den er repræsenteret ved hjertet og blodkarrene i forskellig kaliber. Dette er en muskuløs organ, der danner en cirkel af blodcirkulationen. Deres ordning foreslås i alle lærebøger om anatomi og beskrevet heri.

Begrebet omløb cirkler

Kredsløbssygdomme består af to cirkler - det faste stof (stor) og lunge (lille). Omkring kredsløbssystemet af blodkar kaldes, kapillær, lymfatisk og venøs-typen, som bærer blodtilførslen fra hjertet i beholdere og dens bevægelse i den modsatte retning. Den centrale krop blodcirkulation er hjertet, fordi det ingen blanding af arteriel og venøs blodcirkulation, to kors.

Systemisk cirkulation

Det systemiske kredsløb er et system til at tilvejebringe perifere væv arterielle blod og dets tilbagevenden til hjertet. Det starter fra den venstre ventrikel, hvor blodet går ind i aorta gennem aorta åbning med trikuspidalklap. Af aorta blod er rettet mod de mindre arterier og korporal kommer til kapillærer. Dette sæt af organer, der den resulterende linket.

Her i væv tilføres ilt, og røde blodlegemer opfanges kuldioxid. Også i væv blod transporterer aminosyrer, lipoproteiner, glucose, metaboliske produkter udføres af kapillærer og venuler i yderligere i større vener. De falder ind i de hule vener, der returnerer blod direkte til hjertet i højre atrium.

Højre atrium ender cirkulation. Ordningen er som følger (i retning af blodcirkulation): venstre ventrikel, aorta, de elastiske arterier, elastiske, muskulære arterier muskulære arterier, arterioler, kapillærer, venuler, vener og vena cava, blod, der vender tilbage til hjertet i det højre forkammer. Fra det systemiske kredsløb fodre hjernen, hele hud, knogler. Generelt var alle humane væv fodret af blodkar i den systemiske cirkulation, og er kun en lille plet af blodets iltning.

lungekredsløbet

Pulmonal (lille) omsætning, hvis skema er vist nedenfor, starter fra den højre ventrikel. Det får blod højre atrium gennem atrioventrikulær blænde. Fra højre hjertekammer anoxisk (venøs) blod gennem udløbet (pulmonal) tarmkanalen ind i pulmonal stammen. Denne arterie er tyndere aorta. Den er opdelt i to afdelinger, som sendes til begge lunger.

Lys - er det centrale organ, der danner en lille kreds af blodcirkulationen. mand, der er beskrevet i lærebøger om anatomi, forklarer, at det pulmonale blodgennemstrømning er nødvendig for blodets iltning. Her giver absorberer kuldioxid og ilt. De sinusformede kapillærer i lungerne med atypisk legeme på ca. 30 mikron i diameter og er gasudveksling.

Efterfølgende blod, iltet, sendes til systemet intrapulmonale vener og opsamlet i fire lungevener. Alle af dem er knyttet til den venstre forkammer og til at transportere ilt-rige blod. I denne ende, og cirkulation. Scheme pulmonale lille cirkel udseende (i retning af blodgennemstrømningen): højre hjertekammer, pulmonal arterie, intrapulmonal arterie, pulmonale arterioler, pulmonal sinusoiden, venuler, pulmonal vene, venstre atrium.

Funktioner af kredsløbssygdomme

Et centralt element i kredsløbssygdomme, der består af to skiver, er behovet for et hjerte med to eller flere kameraer. Fisken cirkulation alene, fordi de ikke har lys, og hele gasudveksling sker i karrene i gællerne. Som et resultat, fisk-hjerte enkelt kammer - en pumpe skubber blod i én retning.

Padder og krybdyr har en luftvejene og dermed den systemiske cirkulation. Arrangement med deres drift er enkel: fra ventrikulær blodkar rettet til den store kreds af arterier - i kapillærerne og vener. Venøs tilbagevenden til hjertet er også implementeret, men højre atrium blod ind i alt for to omgange ventrikel cirkulation. Fordi hjertet af disse dyr, tre rum, blodet af de to cirkler (venøs og arteriel) blandes.

I mennesker (og pattedyr) er hjertet af den 4-kammer struktur. To atrial og to ventrikulære delte Det partitioner. Manglende blande to slags blod (arterielle og venøse) blev giant evolutionær opfindelse, som er tilvejebragt varmblodede pattedyr.

Den blodforsyningen til hjertet og lungerne

I kredsløbet, som består af to cirkler, af særlig betydning er kraften af hjertet og lungerne. Dette er de vigtigste organer, der giver isolation blodbanen og integriteten af de respiratoriske og kredsløbssystemet. Så i hans lunger har to tykkere cirkulation. Men stoffet føres på grund af det store udvalg af fartøjer, fra aorta og arterier forgrene sig fra hilar bronkiale og pulmonale skibe, der transporterer blod til lungeparenkym. Og fra de rigtige afdelinger kan ikke spise kroppen, selv om nogle af ilt diffunderer derfra. Derfor er den store og små cirkler cirkulationskredsløb, som er beskrevet ovenfor, forskellige funktioner (en berigende blod med ilt, og sender den til de andre organer, idet deoxygeneret blod fra dem).

Hjerte-kar-drevet af en stor cirkel, men placeret i kropshulen kan tilvejebringe blodoxygen endocardium. I denne del af myocardiale vener, fortrinsvis lille, flyder direkte ind i hjertekamrene. Det er bemærkelsesværdigt, at pulsbølgen i kranspulsårerne fordelt i hjerte- diastole. Fordi orgel leveres med blod kun når "hvile".

det er interessant

Cirkler human cirkulationskredsløb, som er repræsenteret i respektive sektioner ovenfor, tilvejebringe og pattedyr og høj udholdenhed. Lad personen ikke dyret, som ofte bruger sin magt til at overleve, men resten af pattedyr får lov til at besætte visse levesteder. Tidligere var de utilgængelige padder og krybdyr, og endnu flere fisk.

I fylogeni af en stor cirkel viste det sig tidligere og var karakteristisk for fiskene. En lille cirkel supplerede med kun de dyr, der er helt eller fuldstændigt fremstillet ilandføring og dens afregnet. Siden starten, er luftvejene og blodcirkulation betragtes samlet. De er forbundet funktionelt og strukturelt.

Dette er en vigtig og allerede uforgængelige mekanisme evolutionær frigivelse akvatiske naturtyper af jord og afvikling. Fordi den fortsatte kompleksitet pattedyrkroppen er nu ikke gå på vejen for komplikation af åndedrætsorganerne og kredsløbssygdomme, og retningen af gevinsten af ilt- transportfunktionen af blod og en stigning i lunge-området.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.