FormationVidenskab

Humane hjertekamre: beskrivelse, struktur, funktioner og typer

Heart - det er det vigtigste organ i den menneskelige krop. Er blevet undersøgt af forskere fra alle områder af viden. Folk forsøger at finde en måde at forlænge sundhed af hjertemusklen, at forbedre sine præstationer. Viden om anatomi, fysiologi og patologi af hjertet, selv den gennemsnitlige mand vil bedre at forstå de processer, der foregår i vores krop. Hvor mange kamre i det menneskelige hjerte? Hvor skal begynde og slutte det systemiske kredsløb? Som leveret med blod hjertet? Alle disse spørgsmål vil blive fundet svaret i denne artikel.

hjerte anatomi

Hjertet er en trelags taske. Uden for, det dækker hjertesækken (Beskyttende taske) til det er myokardiet (muskel tilskæring) og endocardium (tynd slim plade dækker indersiden af hjertekamrene).

I den menneskelige krop legemet er placeret i midten af brystet. Han er noget afveg fra den lodrette akse, så det meste af det der er tilbage. Hjertet består af kameraer - fire hulrum der er indbyrdes forbundet ved hjælp af ventiler. Denne to atrium (højre og venstre) og to ventrikler, som er under dem. Indbyrdes, er de adskilt af ventilerne, som forhindrer tilbagestrømning af blod.

Væggene i ventriklerne tykkere end væggene i atrierne, og rumfang er større, eftersom deres funktion skubbes af blodet ind i vaskulaturen, mens atrial passivt acceptere væske.

Funktioner af strukturen af hjertet hos fostret og nyfødte

Hvor mange kamre i det menneskelige hjerte, som endnu ikke er født? De er også fire, men atria kommunikerer med hinanden gennem den ovale åbning i septum. På det tidspunkt i embryogenese, er det nødvendigt at rydde blod fra højre hjerte til venstre, som lungekredsløbet ikke - lyser ikke rettede. Men blodet i udviklingslandene åndedrætsorganerne stadig går, og det går direkte fra aorta gennem den arterielle kanalen.

Kammer fosterhjerte tyndere og betydeligt mindre end for en voksen, og reduceres kun tredive procent af den totale myokardiemasse. Dens funktion er tæt forbundet med modtagelsen af glukose i moderens blodbanen hjertemusklen barn bruger det som et næringsstof substrat.

fødning og blod

Blodforsyningen af myocardium forekommer med tid af systole, når blodtrykket falder i de store kar. Blodkar af hjertekamrene er placeret dybt i myokardiet. Stor kranspulsåren afgår direkte fra aorta, og når hjertekamrene, blodet ud af hjertet til forsyningen. Hvis denne mekanisme på alle led forstyrres og myokardieinfarkt.

humane hjertekamre udfører pumpefunktion. Fra synspunkt fysik, de pumpede bare væske i en lukket cirkel. Trykket, der er skabt i den venstre ventrikel hulrum, blod kommer i løbet af sin tilbagegang accelereret, så den når selv de mindste kapillærer.

De to bemærkelsesværdige cirkulation:

- store, er bestemt til forsyning af kroppens væv;

- lille, der udelukkende i pulmonal gasudveksling og støtter.

Afferente og efferente fartøjer har hvert hjerte kammer. Hvor blodet flyder i en stor kreds af blodcirkulationen? Fra venstre atrium fluid kommer ind i venstre ventrikel og det fylder og derved øge trykket i hulrummet. Når den når 120 mmAq, halvmåneformet ventil adskiller ventrikel fra aorta ekspanderes, og blod ind i den systemiske cirkulation. Efter at alle kapillærerne er fyldt, er der en proces med cellulær respiration og ernæring. Så, gennem det venøse system, blod flyder tilbage til hjertet, eller rettere, ind i højre atrium. Til det passende øvre og nedre vena cava, opsamling af blod fra hele organismen. Når fluid akkumulerer en tilstrækkelig mængde, det strømmer ind i højre ventrikel.

Fra det begynder lungekredsløbet. Mættet carbon dioxid og metaboliske produkter, blod ind i pulmonal stammen. Og derfra til arterier og kapillærer i lungerne. Efter gematoalveolyarny barriere gasudveksling forekommer med det ydre miljø. Allerede iltet blod vender tilbage til venstre forkammer, for at komme tilbage til det systemiske kredsløb. Hele cyklus tager mindre end tredive sekunder.

normeret forbrug

For at kroppen hele tiden modtager de nødvendige næringsstoffer og ilt kamre i hjertet skal arbejde meget harmonisk. Der er en vis karakter af tiltag.

1. systole - en sammentrækning af hjertekamrene. Den er opdelt i flere perioder:

 • Spænding: single myofibre reduceret trykket i hulrummet stiger, ventilen mellem atrium og ventrikel lukket. På grund af den samtidige reduktion af alle muskelfibre, konfigurationen af hulrummet ændringer, trykket stiger til 120 mm Aq.
 • Udsendelse: åbne halvmåneformede ventiler - blod ind i aorta og pulmonal bagagerum. Trykket i hjertekamrene og forkamrene gradvist aftage, og blodet fuldstændigt forlader de nedre kamre i hjertet.

2. Diastole - afslapning infarkt, og denne periode med passiv modtagelse af blod. Hjertets øvre kamre kommunikere med bringe skibe og akkumulere en vis mængde blod. Derefter åbnes atrieventrikelklapperne og strømmer fluid ind i hjertekamrene.

Diagnose af lidelser i strukturen og funktion af hjertet

 1. Elektrokardiografi. Denne registrering af elektroniske fænomener, der ledsager muskelsammentrækning. kamre i hjertet bestå af cardiomyocytter, at før hver sammentrækning genererer et aktionspotentiale. At det, og elektroner er faste, overlejret på brystet. Gennem denne metode kan billeddannelse detektere grov fejl i hjertet, dets organisk eller funktionel skade (infarkt, vice ekspansion hulrum, tilstedeværelsen af yderligere reduktioner).
 2. Auskultation. Lytte hjerteslag var den ældste måde at afsløre sin sygdom. Erfarne læger ved hjælp af kun en af metoderne kan spore de fleste af de strukturelle og funktionelle abnormiteter.
 3. Ultralydsundersøgelse. Det giver dig mulighed for at se strukturen i hjertekamrene, blod fordeling, forekomst af fejl i musklen og mange andre detaljer, som hjælper stille en diagnose. Metoden er baseret på det faktum, at ultralydbølgerne reflekteres fra de faste stoffer (knogler, muskel, orgel parenchyma) og passere frit gennem væsken.

hjertesygdom

Ligesom ethvert andet organ, i hjertet af alder akkumulere patologiske ændringer, der udløser udviklingen af sygdomme. Selv med en sund livsstil og konstant overvågning af sundhed, ingen er immune over problemerne med det kardiovaskulære system. Patologiske processer kan være forbundet med dysfunktion af organet eller strukturen, til at indfange en, to eller tre af sin skal.

Tildele følgende nosologiske former for patologier:

- arytmier og hjertestop elektrisk ledning (arytmi, blokade fibrillation);

- Inflammatoriske sygdomme: endo-, myo-, peri-, pancarditis;

- erhvervet eller medfødte misdannelser;

- hypertension og iskæmisk skade;

- vaskulære læsioner;

- patologiske forandringer i myokardievæggen.

Sidstnævnte type af patologi er nødvendigt at adskille mere, da det har et direkte forhold til kamrene i hjertet.

Dilatation af hjertekamrene

Over tid, myocardium, som danner en væg af hjertekammeret, kan underkastes patologiske ændringer, såsom overdreven strækning eller fortykkelse. Dette skyldes svigt af kompenserende mekanismer, der muliggør organ arbejde på store overbelastninger (hypertension, forøgelse af blodvolumen eller koncentration).

Årsagerne til dilateret kardiomyopati inkluderer:

 1. Infektioner af forskellige ætiologier (svampe, vira, bakterier, parasitter).
 2. Toksiner (alkohol, narkotika, tungmetaller).
 3. Systemisk bindevævssygdom (gigtfeber, systemisk lupus erythematosus).
 4. En tumor af binyrerne.
 5. Arvelige muskelsvind.
 6. Tilstedeværelsen af metaboliske eller endokrine sygdomme.
 7. Genetiske sygdomme (idiopatisk).

Udvidelsen af hjertekamrene

Den væsentligste årsag til en udvidelse af den venstre ventrikel er dens blod overløb. Hvis halvmåneklappen ventil er beskadiget, eller den opadgående aorta indsnævres, vil hjertemusklen brug for mere tid og kræfter på at uddrive væsken i kanalsystemet. Del af blod tilbage i ventriklen, og med tiden, er det strækkes. En anden grund kan være en infektion eller patologi af muskelfibre, fordi der tyndere hjertevæggen bliver slasket og er ikke i stand til reduktion.

Højre ventrikel kan stige i størrelse på grund af problemer med ventilen ifølge den pulmonale arterietryk og stigning i lungekredsløbet. Når lunge fartøjer er for smalle, den del af blodet fra den pulmonal stammen tilbage i ventriklen. På dette tidspunkt en ny portion fluid strømmer fra atriet og kammervæggene er strakt. Hertil kommer, at nogle mennesker har medfødte defekter i lungepulsåren. Dette fører til en konstant stigning af tryk i højre ventrikel og øge dens volumen.

udvidelse af atrierne

Årsagen til udvidelsen af venstre atrium er en patologi af ventiler: den atrioventrikulær eller halvmåneformet. For at skubbe blod ind i ventriklen gennem et lille hul, du har brug for en stor kraft og tid, så nogle blod forbliver i atriet. Efterhånden mængden af resterende væske forøges, og et nyt stykke blod strækker hjertet kammervæggen. Den anden grund til udvidelsen af venstre atrium mur isoleret atrieflimren. I dette tilfælde er patogenesen ikke fuldt forstået.

Højre atrium ekspanderer i nærværelse af pulmonal hypertension. Når pulmonale skibe indsnævret, er det sandsynligt vende casting blod ind i højre hjertekammer. Og da det allerede er fyldt med en ny portion af fluid, presset på kammervæggene stiger. Atrioventrikulært ventil ikke stå op og vendte vrangen ud. Da blod strømmer tilbage i atrium. På andenpladsen er medfødte hjertefejl. I dette tilfælde den brudte anatomisk krop struktur, så en mulig forbindelse mellem de to forkamre og blod blanding. Dette fører til hyperinflation resistente vægge og deres ekspansion.

Udvidelsen af aorta

Aortaaneurisme kan skyldes udvidelse af den venstre ventrikel hulrum. Det sker i det sted, hvor karvæggen er mest tyndet. Forhøjet tryk og stivhed af omgivende væv på grund af atherosklerose, øget belastning på uholdbare dele af den vaskulære væg. Sacciform fremspring er dannet, som skaber yderligere turbulens i blodstrømmen. Aneurisme er en fare på grund af det pludselige brud og indre blødning, samt en kilde for blodpropper.

dilatation behandling

Traditionelt er terapi opdelt i medicinsk og kirurgisk. Da tabletter reducerer hjerte strakt kameraet ikke fungerer, er behandlingen rettet mod den forårsagende faktor: inflammation, forhøjet blodtryk, gigt, aterosklerose eller lungesygdom. Patienterne bør opretholde en sund livsstil og at overholde lægens anbefaling. Desuden, at patientens medicinering fortynde blodet lette dets passage gennem en ændring af hjertekamre.

Til kirurgiske fremgangsmåder indbefatter implantation af stimulatoren, som vil bidrage til en effektiv reduktion af spændingen i hjertevæggen.

forebyggelse

For at forhindre udviklingen af myokardie patologi er nødvendigt for at udføre de grundlæggende regler:

- opgive dårlige vaner (tobak, alkohol);

- at observere regime af arbejde og hvile;

- spise rigtigt;

Går tilbage til vores spørgsmål: Hvor mange kamre i det menneskelige hjerte? Som blod bevæger sig gennem kroppen? Hvad nærer hjertet? Og hvordan gør det hele arbejdet? Vi håber, at efter at have læst den komplekse anatomi og fysiologi af kroppen er blevet lidt tydeligere.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.