SundhedSygdomme og betingelser

Sten i galdeblæren: operation for at fjerne (feedback). Behandling af folkemusik retsmidler

Hver tiende indbygger på vores planet er diagnosticeret med galdesten. De varierer i størrelse. Nogle gange i en boble kun ét smæk, men ofte mere end én, med forskellige former. Denne patologi er normalt opdaget ved næste rutinemæssig inspektion. I dette tilfælde opstår spørgsmålet: "Stenen i galdeblæren - at slette eller ikke?". For at give et konkret svar på det ikke er muligt. Den patologi må ikke udvise en lang tid, men det kan ikke anbefales at køre. Stenen kan skade kroppen væg, og inflammation - sprede sig til andre områder. I denne artikel vil vi diskutere nærmere årsagerne til sygdommen og tilbydes af moderne medicin behandlinger.

generelle oplysninger

Galdeblæren - en lille tank med flydende indhold, som er lokaliseret tæt på leveren. Sidste producerer kontinuerligt galde. Det ophobes konstant i blæren, som kaster det ind i tolvfingertarmen under tømning. Bile hjælper til aktiv fordøjelse. Den består af en temmelig komplekse kemiske stoffer, samt kolesterol og bilirubin. Med forlænget stasis af galde kolesterol gradvist begyndte at udfælde, og derefter aflejres på de såkaldte protein-scaffolds. En sådan proces indebærer dannelse af mikroskopiske sten, som over tid kan øges i størrelse og fusionere med hinanden. I dette tilfælde, er det som regel et spørgsmål om cholelithiasis.

Dannelse af calculus i galdeblæren - det er en ganske lang proces, der tager cirka 5 til 20 år. Eksperter følge deres slags:

 • Kolesterol. Kendetegnet ved en afrundet form og en lille diameter på 18 mm.
 • Lime. Er sammensat af en masse af calcium, er ekstremt sjældne.
 • Blandet. Kendetegnet ved en lagdelt struktur.

Type af sten afhænger primært af human ernæring. For eksempel i Europa 90% af alle diagnosticerede galdesten kolesterol skelnes natur. I Japan indtil 1945 var domineret af de kalkholdige former. Men over tid, og når vi bevæger os, at den japanske "vestlige" kost begyndte at øge andelen af kolesterol sten.

Det er bemærkelsesværdigt, at på det afrikanske kontinent denne type patologi sjældent bekræftet, det kan ikke siges om vores land. På det område af Rusland i 12 ud af 100 mennesker er diagnosticeret årligt sten i galdeblæren. Operationen at fjerne 600 tusind. Mennesket er udpeget, disse tal er langt højere end i USA. I Amerika hvert år kirurgi udsættes for omkring 1,2 millioner. Man.

grunde

Under normale forhold, på absolut raske mennesker i galden blære forbliver i en flydende tilstand og er ikke befordrende for dannelsen af sten. Men eksperter identificeret en række faktorer, der påvirker ændringen af oprindelige egenskaber deraf. Som et resultat, den sten dannes.

 • Inflammation af posevæggen.
 • Metaboliske lidelser på grund af fysisk inaktivitet, stagnation af galde, sygdomme af infektiøs karakter.
 • Arvelig disposition.
 • Leversygdomme.
 • Fødevarer. På grund af anvendelsen af kolesterol biprodukter gradvist stigende koncentration af det dannede stof og sten.
 • Kost. Fasten er ofte årsag til galdesten sygdom.
 • Ændringer i hormonniveauer. Overskuddet af kvindelige hormoner sædvanligvis forekommer under graviditet, anvendelse af orale præventionsmidler.
 • Age. Liget af ældre mennesker er ikke ofte nok til at klare belastningen på leveren, hvilket fører til dannelsen af patologi.
 • Stress.
 • Anvendelse af alkoholholdige drikkevarer.

Hvilke symptomer tyder på en sten i galdeblæren?

Fjernelse af twinge? Hvad skal ikke tage stoffer? Før forståelse af disse spørgsmål, skal du fortælle os, præcis hvad tegn peger på dannelsen af sten.

Mange mennesker med sådanne lidelser ofte ikke engang er klar over det. Symptomer opstår normalt inden for få år efter begyndelsen af dens dannelse.

Galde kolik synes pludselig. Smerten er anderledes permanent, lokaliseret primært i den rigtige hypochondrium. Varighed spasmer kan være fra 15 minutter til omkring fire timer. Hvis der efter denne periode med smerte ubehag fortsætter, er det muligt at mistanke om en betændelse i galdeblæren.

Patienter også bemærke tilstedeværelsen af en udtalt dyspeptiske syndrom (problemer med en stol, kvalme, oppustethed). Nogle feber. Dette symptom sædvanligvis foreslår sammenføjning en sekundær bakterieinfektion.

Undersøgelsesplanen

Hvis du har været diagnosticeret med en sten i galdeblæren som en godbid, og hvad de skal gøre næste, kan fortælle kun af en kvalificeret fagmand. Når de primære symptomer, anbefales det at konsultere en gastroenterolog. Diagnosticering af denne sygdom indebærer en samtale med lægen, studiet af specifikke klager af patienten, sygehistorie.

For formodede galdesten nødvendigvis anvende instrumentelle metoder til diagnosticering. Gennem den mest almindelige røntgen patologi gennemgang, som regel er det ikke muligt. Patienter rådes Cholecystegrafi, som anvender røntgenstråler med et kontrastmiddel.

Endnu mere overkommelig metode til diagnosticering anses for ultralyd. Det giver dig mulighed for at identificere stenene, for at bestemme deres størrelse og form, samt mobilitet.

Hvad gør man, hvis en patologi?

Hvis stenen er blevet diagnosticeret i galdeblæren, bør behandlingsmetoder integreres. Moderne medicin, afhængigt af arten af sygdommen og sværhedsgraden af den inflammatoriske proces tilbyder flere tilgange til behandling:

 • Kost (principper for god ernæring).
 • Korrektion af livsstil (normalisering regime søvn og hvile, motion).
 • Konservativ behandling.
 • Ikke-kirurgisk fjernelse af sten.
 • Operativ kirurgi (hvis for eksempel en sten i galdeblæren 32 mm).

Hvad gør man først? Alle patienter, uden undtagelse, med en sådan diagnose anbefales at genoverveje deres sædvanlige måde at leve på. Du skal opgive alle dårlige vaner (rygning, alkoholmisbrug) og forsøge at holde sig til den rigtige måde at leve på. Patienterne bør forhøjes for at forbedre motorisk aktivitet i fedtforbrænding og udskillelse af kolesterol. Til disse formål, er det ikke nødvendigt at gå til gymnastik og komme til seriøs motion. Det er nok til at udforske til fods efter arbejde, deltage i undervisningen i yoga eller gymnastik.

Lad os tale om ernæring

Galde og kolesterol er uløseligt knyttet. Dette skyldes det faktum, at et overskud af disse stoffer kan føre til dannelse af galdesten. 80% cholesterol konstant produceret af leveren. Den resterende del er forsynet med mad. Kolesterol er afgørende for syntesen af kønshormoner, normal fordøjelse og absorption af vitaminer. Men dens overskydende fører til hjerteanfald. Ved at styre effektniveauet af kolesterol, kan du undgå denne patologi, som en sten i galdeblæren.

Kost i denne sygdom er baseret på at reducere indtaget af animalsk fedt og kalorieindhold mad overdrevent. Praksis viser, at vegetarer næppe konfronteret med et sådant problem. Patienter med denne diagnose anbefales at opgive de animalske fødevarer er højt indhold af fedt (svinekød, rige supper, grillet kød og så videre. D.). Også omfattet af forbuddet af kød, dåsemad, fedt. Kosten bør diversificere grøntsager og frugter er tilladt magert kød og fisk i små mængder, samt mejeriprodukter. Betragtes som den bedste morgenmad havregrød på vandet med frisk bær eller hytteost til frokost, du kan bage en kyllingefilet med grøntsager og middag for at gøre lys vegetabilsk salat med fisk kager. Retterne er dampet eller stuvet.

Fødevarer anbefales at tage små portioner, men ofte (4-5 gange om dagen). Alle dem, der gør en pause mellem måltiderne mere end 14 timer, har en øget risiko for at udvikle denne type patologi. Desuden er risikoen konstant slankende damer og elskere til at opgive en solid morgenmad. Mangel på regelmæssig forsyning fører til det faktum, at i fordøjelseskanalen vises mangel på visse syrer. Overskydende kolesterol er ikke opdelt, og falder i form af et bundfald , der er dannet af en sten i galdeblæren.

Kost indebærer fuldstændig afholdenhed fra alkohol og kaffe. Bare en halv kop af denne stimulans drikke en dag provokerer unødvendig og endda ubrugelig reduktion af boblen.

Med hensyn til det smukke køn, jo mindre risiko for at udvikle patologi udsat de damer, der dagligt medtage i din kost citrusfrugter, korn og bælgfrugter.

konservativ behandling

En kost er normalt ikke nok til at har besluttet en sten i galdeblæren. Hvordan til at opløse det med medicin? Terapeutisk behandling, især bør rettes mod at reducere de ubehagelige symptomer. Vi taler om den såkaldte galde kolik. Dens ledsager svære smerter forårsaget af intens muskelkramper i regionen lokalisering af stenen. I dette tilfælde er der ofte en ond cirkel. Krampe provokerer stærk smertefuld ubehag. Smerter ved nerve refleks indflydelse på alle de omgivende væv øger kun krampe. I dette tilfælde bør behandlingen samtidig forfølge to mål: at lindre spasmer og smertebehandling.

Eksperter tildeles forskellige antispasmodic medicin til at mindske smerten af ubehag, der ledsager sten i galdeblæren. Hvordan til at behandle den patologi, hvilken dosis af lægemidlet til at vælge, løser en læge. Typisk slagtilfælde fjernet ved injektion "Papaverin" eller "Dibazol". I akutte anfald af galde kolik anbefalede intramuskulære "Men-spa" eller "aminophyllin". Selvfølgelig, nogle af disse stoffer har kontraindikationer, så valget af et produkt udføres først efter undersøgelse af patienten.

Spasmolytika er ofte administreres samtidig med anæstetika. "Baralgin" er særlig effektiv.

Hvis reducere symptomer ved hjælp af de ovennævnte lægemidler kan ikke udpege et effektivt middel i kombination ( "Tramal" + "atropin").

Meget ofte, kan på grund af kvalme patienten ikke drikker medicinen. I denne slags situation er forberedelserne administreres ved anvendelse af et lavement. Som en generel regel, skal du bruge en kombination af "aminophyllin", "Analgin" og belladonna.

Lægemiddelterapi også bruges aktivt til at opløse sten i galdeblæren. Hvordan at bringe det i dette tilfælde? Concrement forvalter bogstaveligt opløse lægemidler via ursodeoxychol- ( "Ursosan", "Ursohol" "Ursofalk") og chenodeoxycholsyre ( "Henohol", "Henofalk", "Henodiol").

Interesseret i denne metode til behandling? Først og fremmest concrements i galdeblæren kolesterol bør være arten af deres størrelse - mindre end 15 mm, kontraktilitet af blæren - er normalt. Behandlingen varer normalt fra 6 til omkring 24 måneder. På dette tidspunkt, er patienterne rådes til at opgive narkotika fremmer stendannelse og forstyrrer den normale absorption af lægemidler komponenter (fx antacida).

Fjernelse af sten uden kirurgi

Til dette formål trykbølge lithotripsi - en teknik, hvor en specialist ultralyd eller laser "razdalblivaet" sten i galdeblæren. Operation for at fjerne calculus er ikke for alle patienter. Det anbefales kun, hvis antallet af stenene er ikke mere end tre stykker, de adskiller sig i karakter af kolesterol. Skyldes, at proceduren indebærer direkte fysiske virkninger, er det ikke egnet til patienter med blødersygdomme.

Alt kræve op til syv behandlinger. Stenene er opsplittet i partikler på omkring 3 mm, og derefter uafhængigt komme med Galde. I praksis er denne behandling sædvanligvis kombineret med lægemiddelterapi. Blandt de almindelige bivirkninger omfatter: blokering af galdegangene, udvikling af den inflammatoriske proces.

Laseren kan også fjerne sten i galdeblæren. Operation for at fjerne laseren udføres efter samme princip som ultralyd. Når denne procedure tilstrækkeligt høj sandsynlighed mucosale forbrændinger. Det er derfor, kun undtagelsesvis tyet til hende støtte.

kirurgisk indgreb

Kirurgi kendetegnet ved høj effektivitet ved en sådan problem som en sten i galdeblæren. Operation for at fjerne den eksisterende calculus kan udføres på to måder:

 • Åben kolecystektomi. Dette er en klassisk fremgangsmåde, som anbefales til store sten. Under drift, lægen gør et snit af bughulen, og derefter fjerner galdeblæren, udfører dræning evt. Dræning er installationen af særlige plastrør til udstrømning af blod, kropsvæsker og sårekssudat. Et par dage efter operationen er røret fjernes.
 • Laparoskopi er nu almindeligt anvendt i mange områder af medicin. Til hendes bistand er nødvendig for at resort på en sådan patologi som en sten i galdeblæren. Operation for at fjerne stenene er kendetegnet ved sin skånsomme. I første omgang gør kirurgen et par punkteringer gennem en af dem leveres carbondioxid direkte ind i selve det peritoneale hulrum. Det er nødvendigt, at maven er vokset i størrelse, og manipulere det lettere at udføre i den resulterende rummet. Derefter trokar indsættes direkte laparoscope. Det er et rør med et kamera på enden. Til dette kan være et optisk kabel koblet til lyskilden. En sådan anordning gør det muligt at betragte organerne indeni, som billedet af en laparoscope vises på computerskærmen. Indført gennem andre Trokarer mikromanipulatorer at udføre operationen.

I dag eksperter, vælge fra ovenstående muligheder, oftest foretrækkes til den anden. Laparoskopi anbefales, hvis sten i galdeblæren - 2 cm Driften af en sådan masse forskellige fordele.. Disse omfatter følgende: hurtig genopretning, ingen ar, lidt blodtab.

Udtalelser

Denne artikel blev fremsat en række muligheder hvordan man kan overvinde en sådan fælles patologi - en sten i galdeblæren. Kirurgi for at fjerne (anmeldelser af kirurgi der er eneste positive) sten giver næsten slippe af problemet. Nogle patienter indikerer alvorlige komplikationer efter en bestemt procedure. Praksis viser, at udviklingen af sådanne konsekvenser er kun mulig, hvis kvalifikationer kirurgen ikke er høj nok, og patienten ignorerer anbefalingerne fra lægen efter operationen.

Stone i galdeblæren: behandling af folkemusik retsmidler

Mange patienter nægter foretrækker narkotika udvalgte og alternativ medicin. Der er tilfælde, hvor vores bedstemødre opskrifter i praksis vist sig at være effektiv. Men eksperter anbefaler fortsat ikke at ty til denne form for terapi. Den kan kun bruges som supplement til medicinsk eller kirurgisk behandling. Det er vigtigt at gå videre til rådføre sig med din læge om dette spørgsmål. Nedenfor er de mest populære opskrifter, gør det muligt at opløse sten i galdeblæren.

 • Behandling af folkemusik retsmidler indebærer anvendelse af forskellige urter. Det er nødvendigt at blande fem dele af celandine og kløvergræs med tre stykker af cikorie, mælkebøtte rod, baldrian. En spiseskefuld af den resulterende blanding skal udfylde et glas med kogende vand. Det anbefales at tage medicinen om morgenen og om aftenen ca. 50 ml.
 • Bær røde Rowan også vist sig effektiv mod denne sygdom. Ifølge sæsonen kan du samle bær og fryse. Så har du brug for at starte behandling med fremkomsten af smertefulde ubehag. Det anbefales om dagen for at spise to kopper pre-optøet bær. Nogle gange bliver de blandet med lidt honning.
 • Hvad hvis torturere en sten i galdeblæren? Hvordan til at lindre smerten? Længe siden healere tilbudt at bruge til disse formål de mest almindelige birkeblade. Det bør spiseskefuld fortørrede blade hæld kop kogende vand og lad det simre i ca 20 minutter ved lav varme. Så lad i en time og omhyggeligt dræne. Denne medicin bør tages et glas omkring en time før et måltid.

forebyggelse

Hvordan at forhindre udviklingen af denne patologi, som en sten i galdeblæren? Hvordan til at opløse det? Først og fremmest, læger anbefaler at radikalt ændre deres kost. Må ikke blive involveret for fedtholdige fødevarer, bør der gives præference friske frugter og grøntsager, vegetabilske produkter. Kog mad bedre dampet eller bagt i ovnen. Så det vil ikke kun bevare en maksimal mængde af næringsstoffer, men også vil have en positiv indvirkning på arbejdet i hele kroppen helt.

Det er nødvendigt at være opmærksom på daglige fysiske aktiviteter, især for folk, der er overvægtige. Men vi skal ikke bare tages for alvorlige sport, er det bedre at starte fra den generelle helbredstilstand. Sagen er, at intens motion kan påvirke kroppen af fede mennesker. En gang om ugen, er det vigtigt at arrangere en fastende dag. Han foreslår brugen af kun ét produkt. Den mest populære er ris, frugt dage. Det er vigtigt at pre-consult om dette spørgsmål med en specialist.

Forebyggelse omfatter også et besøg i poolen, aftenture i den friske luft. Denne måde at leve på og en usædvanligt god ernæring er næsten 100% garantere at forebygge udviklingen af denne patologi.

konklusion

Denne artikel indeholder oplysninger om emnet "Stenen i galdeblæren:. Behandling, kost, forebyggelse" Desværre, sådan et problem konfronteret af mange hvert år. Men rettidig diagnose og følg alle anbefalinger fra lægen for at minimere risikoen for negative konsekvenser, komplikationer. Endvidere kan fagmanden altid foreslå den mest hensigtsmæssige behandling mulighed, der er passende for en bestemt patient. Hold dig sund!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.