LovStrafferet

Spor af spiritus kan hjælpe med at løse forbrydelser

Forskerne foreslår, at spor af parfume kan hjælpe de retshåndhævende myndigheder med at løse forbrydelser. Forskere har fundet, at de kemiske komponenter i duften kan overføres fra én person til en anden gennem tøj, selv om kontakten er meget kort. Næste denne duft forbliver på tøj til et par dage, til trods for at falder med tiden. Et team af forskere hævder, at deres arbejde er et proof-of-principle, hvilket tyder på, at ånderne kan bruges som bevis.

offentliggørelse af forskning

Forskerne offentliggjort deres arbejde i tidsskriftet "Science & retfærdighed". De hævder, at parfumen analyse kan være et nyttigt værktøj i tilfælde, hvor der var en tæt fysisk kontakt, såsom gennem seksuel chikane.

Ledende forsker Simon Gergely fra University College London, sagde: "Vi forventede, at analysen af spor af parfume har et enormt potentiale, som mange mennesker bruger dem. Faktisk omkring 90% af kvinderne og 60% af mændene bruger dem på regelmæssig basis. "

Selvom der er mange undersøgelser inden for retsvidenskab - for eksempel analyse af fibre eller pulverrester efter brænding - hidtil har der ikke været undersøgelser vedrørende overførsel af spiritus.

Resultaterne af det arbejde, som forskere

Parfume er lavet af mange forskellige kemiske komponenter, som tilsammen har en unik lugt. Forskerne arbejdede med en maskulin duft. De fandt, at nogle af disse komponenter let overføres fra den ene til et andet stykke bomuld.

Når blev presset to stykker materiale sammen i et minut, overført til en anden stof 15 af 44 kemiske komponenter. Når kontakttiden blev forøget til 10 minutter, på den anden væv øjeblikkeligt i 18 komponenter.

Hvor vigtig er den tid

Videnskabsfolk overvåges også som tiden påvirker transporten af flygtige forbindelser.

De fandt, at hvis der efter 5 minutter efter den er blevet sprøjtet med duft, presse klud til den anden i 10 minutter, så vil det gå 24 af 44 parfumestoffer. Hvis duften blev sprøjtet 06:00 tilbage på andet væv i kontakt overført 12 komponenter, mens en uge senere kan man stadig finde spor af de seks flygtige bestanddele.

Dr. Ruth Morgan, direktør for Center for kriminologi, sagde, at forskere takket være denne eksperimentelle undersøgelse kunne vise, at ånderne kan overføres til andet væv, og det er muligt at bestemme præcist, da det skete.

Sådan bruger parfume til at genskabe gerningsstedet

I fremtiden kan meget vel være situationer, hvor det vil være kontakt mellem to mennesker, men denne metode giver dig mulighed for at finde ud af, hvad slags kontakt er opstået, og når det var.

Men forskerne siger, at der skal indsamles sådanne beviser meget hurtigt efter det skete lovovertrædelse, da forsinkelse kan begrænse sin nytte. Det betyder, at brugen af spor af parfume er ikke altid muligt, på grund af de forbrydelser ofte blev kendt for et par dage efter at de har begået. Desuden er det usandsynligt, at de vil blive brugt kun duft til at løse sagen.

Næste spiritus kan ikke være det eneste bevis for en forbrydelse. Forskerne håber, at denne dokumentation vil blive anvendt i et kompleks sammen med DNA-analyse, for eksempel, eller fingeraftryk. Og i forbindelse med andre former for beviser det vil bygge et meget overbevisende billede.

Forskere siger, at det er nødvendigt at udføre mere arbejde for at vurdere den korrekte brug af parfume for retslige realistiske rekonstruktioner.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.