Kunst og underholdningLitteratur

Konstantin Aksakov: biografi, aktiviteter og interessante fakta

I år er 200 år siden fødslen af den udestående russiske filosof, dramatiker, digter og sprogforsker. Konstantin Aksakov levede kun 43 år.

Han var en fremtrædende skikkelse i bevægelsen af russiske Slavofilerne begynder - i midten af XIX århundrede. Hans synspunkter indebærer bestemmelse af rettighederne for landdistrikterne, var progressiv for sin tid, overskygges livegenskabet. Fra sin bedstefar, General Suvorov, Konstantin arvet personlighedstræk: patriotisme og iver.

Barndom, ungdom

Rhode Aksakovs nedstammer fra Varangian, tjente Kiev prinser. Selv i den præ-Petrine Rusland var der adelige, "de suveræne folk." 29.03.1817 i landsbyen Aksakovo blev Orenburg provinsen født Konstantin Aksakov. Biografi af sin barndom er forbundet med boet efter sin far, Sergei Kalashnikov, forfatter og litteraturkritiker. Fra pennen af moderselskabet kom vidunderlige fortælling "by i snustobaksdåse", "The Scarlet Flower". Konstantin var den yngre bror John og søster Tro, de var venner med hinanden.

Aksakov familie derhjemme levet op til de gamle russiske traditioner. Konstantin blev opdraget i en ånd af gæstfrihed og generelle liv. I 1826 m Aksakovs flyttet til Moskva.

studentship

Konstantin Aksakov modtaget sin gymnasieuddannelse i et pensionat Pogodin. Selv som teenager viste han sin tørst efter viden og litterære talent. Den unge mand var en idealist, en mand upraktisk og nemerkantilnyh. Femten han kom ind i verbale afdeling af Moskva Universitet, ved Institut professorer Pobedonostsev, Nadezhdin.

I løbet af studieårene, fremtiden skribent med Vissarion Belinsky, Ivan Turgenev, Vasiliem Bakuninym, Vasiliem Botkinym deltog i den kreds af tyske filosofi forfatteren Stankevich, så - i et samfund Slavofilerne Samarin, Khomyakov. Atmosfæren i disse møder Ivan Turgenev vises i romanen "Rudin". Unge syg atmosfære treasury pseudo-patriotisme, blev de kigge i filosofien om enkelhed og oprigtighed. Sig fra college, og indtil de sidste dage Aksakov kaldet "slavofil og en Hegels".

Specialet Stanislavskij var en undersøgelse af University site i russisk litteratur. Censur udvalg i lang tid ikke acceptere det, tvinger eleverne til at foretage ændringer. Fra en ung alder begyndte den uerfarne kritiker har problemer med den officielle censur. Spørgende analytiske sind Aksakov var meget værdsat, han blev tilbudt en akademisk karriere i Kiev. Men for at forlade Moskva den unge mand var ikke til at.

poesi

Aksakov Konstantin første digte blev udgivet i "Noter i Fædrelandet", "Telescope", "Moskva observatør". Poetry Aksakov dyrkede idealer om romantik iboende i Goethe, har det behagede hans samtidige grund af den lethed og lyd forskelle fra derzhavopoklonnyh oder.

Hans læsere mindeværdige billeder af russisk natur, filosofiske temaer, udtryk af menneskelige følelser.

Efter et halvt århundrede digtere Fet og Tyutchev fortsætte temaet naturalistiske poesi, som lagde grundlaget for Konstantin Aksakov. Hans digte - "Creek", "Elegy", "Duma", "Tordenvejr", "Vinteren er på vej" - samtidigt sublim og nemt. Digteren er i stand til mentalt skrive om fædreland, og kærlighed. I hans digte er der et hyggeligt bondehus charme af russisk natur. Oprigtig og enkel hans digt "A.V.G.", "syg på hjerte".

Senere skrev P. I. Chaykovsky musikken til et af sine digte ændret. Resultatet var en af de mest populære i det XIX århundrede børnesange.

prosa Aksakov

Romaner og noveller af Konstantin Aksakov skrevet i en ånd af romantik og med ubestridelig talent. Arbejde på dem, Slavophil vendt i filosofi, i poesi. For eksempel i historien "Hyles" skabte han maleriet af den seneste afgørelse om den afdøde meget værdig mand, ikke en drukkenbolt, men de festende.

Interessant for sin kunstneriske undfangelse roman "Cloud". I det, vi først stifte bekendtskab med den sjælfulde og drømmende dreng Lothar Gryunenfeldom ledende tid til fordybelse i naturen. Han synes så til læseren en ung mand, er ikke så syndfri. Lothar glemt, hvordan man se det gode i andre, har ligegyldighed påvirket hans sanser. Men når i sit liv mødte en pige, faldt i kærlighed med det, alle overfladiske som om vaskede lyse barndomsminder af den inspirerede karakter af høj klar himmel med skyer.

skrive skuespil

I 40'erne, har Konstantin Aksakov skabt flere værker for teater. Dramatiske værker af Stanislavski skrev under pseudonymet Evripidin, herunder "Prins Lupovitsky", "Befrielsen af Moskva", "post træner".

I dramaet "The Liberation of Moscow" viste Konstantin Sergeyevich den vigtigste rolle for de mennesker i befrielsen af kapitalen fra de polske angribere. Denne forestilling forbudt umiddelbart efter premieren på Maly Teater. Men dramatikeren Aksakov var middelmådige, hans skuespil var forskellige spekulative, sejrede deres ideologi løbet dramaserier. de var ikke særlig populær med offentligheden.

litteraturkritik

Field of litteraturkritik har været mere vellykket for Aksakov. Stanislavskij skrev, at omrøres hans samtidige - uddannede russiske folk. Han udgav en pjece på digt af N. V. Gogolya "Dead Souls", hvor han skrev en episk værk, rigtigheden af billedet i sine udlejere psycho Nozdryov, Manilow, Sobakevich. Men det vigtigste i digtet Nikolaya Vasilevicha Aksakov mener "russiske karakter", "ånden og billedet af den store, den mægtige rum." Han nævner også en fantastisk kunstnerisk kraft og metaforisk billede af Gogols evige russiske sange, som uophørligt, altid flyver over den enorme magt, kan du høre det på den ene eller det andet sted.

Aksakov "Moskovityanin" magasin disputiroval med Vissarion Belinsky af det samme produkt fra Nikolai. Hans modstykke følte svaghed works "Gogol forsøger at præsentere en national profet", og den lyriske af digtet kaldes upassende. Stanislavski hvis populær idé har altid været først og fremmest ting kunne ikke forblive tavs i denne situation.

For tredive år offentliggjorde Konstantin Aksakov en række andre litterære artikler "Moskva-samling".

historisk journalistik

I 1847-1852 gg. fra hans pen i en gennemgang af lys på "History of Russia" Professor S. M. Soloveva. De føler sig ængstelig holdning til den skæbne moderlandet som en mands minde, budbringeren af antikken, lærer af livet. Nonfiction Aksakov så dybt kommenterede "Historie", som de har studeret i de offentlige skoler på samme tid. Men hvis dets artikler i vores historie helt popularisere professor Soloviev, i poetisk form han har en venlig spot over ham:

Ideolog flytningsdokumenternes Slavofilerne

Moskva House Aksakov i slutningen af 40'erne var kendt som en litterær salon, som er besøgt af Turgenev, Gogol og Pogodin, Belinsky, Zagoskin.

Ved 38 års alderen skrev Aksakov Konstantin Sergeevich erindringer arbejde "Minder fra de studerende", og "På den interne situation i Rusland." I disse værker, kritikeren præsenterede synspunkter den sociale og politiske system i moderlandet. Han mente, at den primære sociale fællesskab i Rusland er en bonde samfund. Slavofil politisk platform baseret på begrebet "jord" og "stat", som underbyggede den særlige historiske vej Rusland.

Aksakov så antagonisme mellem tilstanden af den kongelige autoritet og amt (offentlig) begyndelsen. Konstantin Aksakov kejserlige magt bestemmes kun funktionen "Lagring folks liv" og beskyttelse. Ifølge Konstantin Sergeyevich, bør væsentlige forudsætninger for det russiske samfund være suveræne ret til folket: presse, tale og mening. Og de kan ikke begrænses eller reguleret af staten.

"Historien gik den forkerte vej"

I synspunkter Slavofilerne i Ruslands historie udtrykte sin mening om den tragiske pause kejser Peter I, kunstigt ophøjet tilstand af samfundet. Det er i denne unaturlige strømstatus idol Aksakov Konstantin oplevede kommer plager det russiske samfund: bestikkelse, livegenskabet, skisma.

Aksakov erklærede hans synspunkter i et brev til Alexander II, senere udstedt et dekret om afskaffelse af livegenskabet, og det har fortjent tilnavn af "The Liberator".

Kritikken af vestligt demokrati

Værker af Konstantin Aksakov, især artiklen "The Voice of Moskva" i 1848, benægter værdien af den revolutionerende oplevelse af Europa for Rusland. Han kritiserede oplevelsen af vestlige demokratier til "guddommeliggørelse af regeringen", den overdrevne politisering af det offentlige liv. Root er interesse for det russiske samfund, i henhold til Aksakov, liggende i området for åndelige og religiøse.

En anden af hans arbejde - "På den russiske visning" - sætter tingene på plads jeg til at udstede "national -. Humanistisk" Publicist beviser retten til kulturelle og sociale suverænitet det russiske folk, der har ret til at kopiere vestlige demokrati. Det er bemærkelsesværdigt, at filosoffen og forfatteren, i praksis, anvendt sin pro-russiske holdning. Han er bosiddende i hovedstaden, han havde skæg, klædt i sin frakke og kalot (bonde vinter hat).

De sidste år af sit liv

Det ser ud til, at livet er godt. Myndighed i de videnskabelige, politiske kredse og forfattere nydt Aksakov Konstantin Sergeevich. Hans biografi viser en række ligesindede. Hus Aksakov er stadig på mode Moskva litterær salon. Det entree Leo Tolstoy, Taras Shevchenko, Ivan Turgenev ...

Det ødelægger alt på én dag. I 1859, hans far døde i Aksakov Sergei Timofeevich. Sønnen har lidt et tab er yderst vanskeligt, at blive følelsesmæssigt knyttet til den forælder. Med karakteren af et godt helbred, er det let for øjnene bliver tynde, svage og syge med tuberkulose. Efter et år og en halv efter død pave Aksakov Konstantin Sergeevich døde han under behandlingen på Middelhavet øen Zant.

Han blev begravet på kirkegården Simonov kloster nær grav sin far. I XX århundrede Aksakovs genbegravet i Novodevitjekirkegården.

konklusion

Overbevist slavofil skrev historie Konstantin Aksakov. Biografi (kort i vores diskussion, men så rig faktisk), det indeholder oplysninger om de mange særheder. Han nægtede i sit liv fra vest, mens iført en bonde kjole, som i det XIX århundrede er næsten ud af brug. Venner gjorde grin med ham, men forstod: for Stanislavskij er meget vigtigt. Hans argumenter og synspunkter afveg fælles moral. Han talte for en tilbagevenden til det offentlige liv i Rusland ødelagde kejserlige magt uforgængelige moralske værdier.

I dette tilfælde, filosoffen og forfatteren var nelitsemeren, principfast og ærlige. Hegels og slavofil Aksakov kunne ikke genkende nogen af de kejserlige ideologi og provestlige. Folk, og selv modstandere, blev han respekteret og værdsat. Han har ikke, ligesom Lvu Tolstomu, Nikolayu Gogolyu, Ivan Turgenev, de epokegørende værker, var dog en trofast og pålidelig ven til dem alle. Konstantin Aksakov følsomt og dybt forstå den litterære proces, han var en berømt lærd, lingvist, en af de mest fremtrædende eksperter på området for russisk historie.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.