Nyheder og SamfundMænds spørgsmål

Space pistol TP-82 (foto). Analog TA-82 under navnet "Wild Boar"

Cosmonaut - et erhverv, ikke uden grund omgivet af en glorie af romantik og heltemod. Måske ikke i USSR, en dreng, der ikke ville have ønsket dem til at være. Arbejdere arbejde plads fyldt med konstant fare, ikke kun i rummet ... Landing afstamning kapsel - det er svært at forudsige. Folk kan være hvor som helst, så de kan have behov beskyttelse. USSR havde skabt en specialiseret løsning - TP-82.

Hvad er det?

I begyndelsen af 1980'erne i Sovjetunionen særlige pistol til selvforsvar astronauter blev det oprettet. Våben havde tre kufferter, baseret på den ikke-automatiske ordning. Ny pistol kaldet TA-82. Han blev en del af redningen kompleks SONAZ. På våbnet ligner en savet jagtgevær med en hybrid AK: top er to glatte tønde 32 gauge (jagt), og er placeret under stammen af 5,45 kaliber.

baggrunden for

Først foreslog oprettelsen af sådanne våben legendariske sovjetiske kosmonaut Alexei Leonov. I 1979 gjorde han en særlig besøg til Tula våbenfabrik til dette formål. Han fortalte våbenssmedenes i sagen, der fandt sted i 1965: mens landeren "Voskhod-2" landede på en uforudset sted. Mere præcist, i de tætte skove i Perm-regionen. Kosmonauter ledte efter næsten to dage, hvor folk havde en hård tid.

I skovene i den sædvanlige masse rovdyr, hvilket ville have været helt klart ikke er villige til at smage friske astronauter. Situationen var absurd, at sidstnævnte ville have absolut intet at forsvare sig i tilfælde af angreb. Leonov sagde, at betinget af tilstedeværelsen af astronauterne i det mindste nogle specialiserede våben, som det ville være muligt at afværge de dyr, ville de føle meget roligere. Allerede i 1981, positionen af den person, der først gik ind i rummet, fundet bred offentlig støtte. I 1982, har TP-82 blevet officielt inkluderet i hjælpepakken alle rummissioner.

Hovedformålet med våben

Det skal bemærkes, at denne pistol ikke kun er en plads. Det er også beregnet til våben besætninger på langtrækkende fly, som kunne være på en vild territorium som følge af ikke-planlagt nødlanding. TP-82-modellen kan bruges til forsvar mod rovdyr uvenlig mennesker kriminelle elementer, såvel som til jagt. Ved at bruge den samme pistol muligt at fodre med lydgiver nødsignaler ved landing i tyndt befolkede, tomme områder.

Opret våben Tula. For første gang en pistol gik ud i rummet med besætningen på "Soyuz T-6" i 1982. Fire år senere, er det officielt blev en del af udstyret omfatter langtrækkende luftfart besætninger. Spørgsmålet blev afsluttet i 1987. Der er oplysninger om, at pistolen TP-82 er blevet brugt af russiske astronauter indtil 2007. Ved udgangen af denne valgperiode simpelthen udløbet ammunition opbevaring, som er blevet gjort endnu i Sovjetunionen. For at forny deres produktion skønnes uhensigtsmæssig.

Grundlæggende specifikationer

Som vi sagde, det våben, den er en triple-ikke-automatisk pistol. To øvre tønde beregnet til mere eller mindre konventionelle 32 gauge, medens den nedre chuck særlige opladning 5,45h40 mm. Minde om, at Kalashnikov maskingeværer anvendelse ammunition 5.45x39 mm. For nulstilling underkroppen anvendes særlig inkluderet justeringsindretning, hvis styrke er styret af tre bolte.

Evakueringen af brugte patroner fra 32-gauge sker ved en almindelig ekstraktor. Du skubber det brugte patroner 5.45x39 patron, skal du trykke på en særlig knap emhætte forår, som er placeret i bunden af våben. Således pistolen TP-82 er enkel nok, så når du håndterer det er ikke noget problem for de astronauter, hvoraf de fleste var militære piloter, ikke opstår.

For at opnå overopladning, bør våben bryde ligesom et haglgevær. Den venstre har klinken hele strukturen holdes over pistolgreb. For at slå rummet pistol TP-82, er det flyttet til venstre. Udløsningsmekanisme af en hammer typen chok er ikke selv-cocking. Generelt, designet er meget enkel, men der er nogle vigtige funktioner.

Triggers og seværdigheder

Det særlige ved udløsermekanismen er, at den rigtige trigger er kun ansvarlig for den højre glat tønde, mens venstre kan til enhver tid skiftes mellem venstre og nedre aksler. Under aftrækkerbøjlen har en knap-sikkerhedslås, låsning aftrækkeren. Sigteindretningen space gun TP-82 har den mest enkle: mekanisk, åben type. Dette gøres for at selv de mest vanskelige forhold for at minimere sandsynligheden for at banke ned justering.

Ved at udnytte den erfaring Tokarev, eksperterne forudsat at anvendelse af en røv-hylster. Denne enkle enhed kan forbedre nøjagtigheden betydeligt. Holster fastgjort til bunden af pistolgrebet. Men det er ikke det vigtigste hemmelighed. Det faktum, at i hylsteret, i særlig fast hylster, var ... den mest ægte machete, kun en relativt lille størrelse. Desuden anbefales det at fyre, da det var inde i hylster, som i dette tilfælde, bestanden modtaget den nødvendige stivhed. Kort sagt, den astronauter gun TP-82 er et våben meget usædvanligt og meget alsidig.

Funktioner kugler

Dens funktion er også det faktum, at skyderiet skulle bruge patroner, der er skræddersyet til TSNIITOCHMASH. Han førte tilsyn med oprettelsen af nye og usædvanlige ammunition PF Sazonov. Der er udviklet alle tre typer af patroner. Den første - en standard haglgevær SP-D, til oprettelse af som anvendte den sædvanlige jagt 32nd kaliber. 12,5h70 mm patron er helt ens i sine action slagtning ammunition, som anvendes i jagt kanoner med en tønde længde på 700 mm.

Den anden version, NP-P, er signalet. Som sin base blev også brugt en simpel jagt patron. Faktisk, på enheden er et særligt lys og røg pot med en lang brændetid.

Endelig bullet patron SP-P. For sin udstyr, der anvendes bløde punkt bullet kaliber 5,45 mm, krympede til bøsningen 40 mm. Kernen var fremstillet af hærdet værktøjsstål, for at øge den ekspansive handling kuglenæsen lille hul blev boret. Ifølge testresultaterne, sår sådan ammunition var flere gange mere farlige end standard maskinpistol patron.

Om effektiv skydebane

Det blev rapporteret, at ved anvendelse af en kugle patron afstand effektiv fyring kunne nå omkring 200 meter, i tilfælde af anvendelsen af denne fraktion værdi blev reduceret til 40 meter. Ammunitionen bestod af præcis 40 runder: ti SP-A og SP-C. Alt det andet - kuglen. Ammunition særlige pasform på et lærred haversack. Den væsentligste forskel mellem alle patroner fra deres militære og jagt prototyper havde deres maksimale pålidelighed opretholdes selv under betingelser med lavt tryk, høje og lave temperaturer, fugtighed.

brug jagt

I hele perioden af statens test pistol TP-82, har et foto, som du kan se i artiklen blevet brugt i udstrakt grad som et jagt våben. Det blev konstateret, at bruge det uden meget besvær, kan du få næsten alle kategorier af små spil, fugle, skydning for hvilke TP har vist sig særdeles godt. Riflede tønde kunne anvendes ved ekstraktion af orner, geder, elg jeyrans og endda, med det forbehold, at vægten af dyret har nået ikke mere end 200 kg.

Testerne var så imponeret over mulighederne i våben, som sidstnævnte modtog apt tilnavnet "krybskytte drøm." Det rapporteret (uformelt) at når anvendelse af konventionelle jagtpatroner 32 gauge med øget løfte- og groft pulver fraktion kunne nemt producere elk betydeligt vejer mere end to kilogram.

Den samlede effektivitet af brugen af

Det viste sig at være meget godt signal patron. Zvukoshumovaya flash, der opstod, når du bruger det, gav en betydelig chance for, at folk søgning parter vil være i stand til at lægge mærke til. Kort sagt, TA-82 - våben, som kunne være en stor hjælp for astronauterne strandede i taiga. Selv machete, som "skjule" i hylsteret, har vist sig at være stor.

Aleksandr tysk, der tjente som chef for Cosmonaut Training Survival, sagde, at i to dage (standard varighed uddannelse), hans hold med denne klinge skære ned på antallet af kubikmeter tømmer. Så machete kunne være nyttigt, selv i opførelsen af et midlertidigt hjem!

Hvad er det generelle indtryk af TP-82? astronaut våben ser meget trygt og solidt, det sker kvalitativt. Alle side elementer, såsom hylstre, pose og macheter, har den lavest mulige vægt. våbenkontrol er lavet af ergonomiske ordninger, let endda en person kontrolleres af dem, den sidste minimal træning. Sikringer yde fuld håndtering sikkerhed selv med en lastet våben, helt udelukke, at produktet af utilsigtet udledning. Våben eksperter kunne lide den bløde afstamning uhvatistost håndtere og præcis pistol balance.

Strengt nødvendigt for at fastgøre røv til affyring der, så hvis det er nødvendigt du kan starte med det samme i defensiven, uden at spilde for meget tid til at forberede. Det blev rapporteret, at ingen hylster var ønskeligt at fyre kun skudt på korte afstande.

Opsigelse frigivelse

Endelig triple-gun TP-82 astronauter blev vedtaget i 1986. Sovjetiske kosmonauter var bevæbnet med dem altid, også i samlingen med amerikanerne og europæerne og uddannelse missioner. Udstedelse våben blev indstillet i slutningen af 80'erne. Den officielle begrundelse - ophobning af et tilstrækkeligt antal kanoner. Tula siger selv, at under den begyndende sammenbrud af staten Kreml regering simpelthen ikke ønsker at finansiere "dum" projekt.

Det nøjagtige antal kanoner indsamlede er stadig ukendt. Det forventes, at det er usandsynligt at overstige 30-110 enheder (som er naturligvis meget lidt) den omfanget heraf. Hvis du ønsker at se denne sjældne pistol på første hånd, kan du besøge Artillery Museum i St. Petersborg, Space Museum, som er beliggende i Moskva, eller gå til Tula.

"Boar"

For ikke-officielle data, var der (og der er) en analog TA-82 under navnet "Wild Boar". I virkeligheden, sådan en pistol ingen så ham nogen billeder. Formentlig ersatz fremstilles med mindre strenge OTC og bestemt til langtrækkende luftfartøjscheferne. Men alt dette er kun et rygte, som officielle data om de våben stort set ingen. Være alting er, den "Boar" udstyret med de samme særlige patroner, og så i 2007 og på sigt af brug af disse våben (selvom det var) også kom til en ende.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.