FormationSprog

"Shestnadtsat" eller "Seksten" - hvordan man skriver et tal?

Shestnadtsat eller seksten - hvordan man skriver? Svar på denne kan ikke alle spørgsmål. Efter alt, tal er navnene på den mest komplicerede del af talen, som giver anledning til mange tvivl stavning.

generelle oplysninger

Før vi taler om, hvordan man korrekt skriver: shestnadtsat eller seksten, bør du finde ud af, hvad alle er navnene på tal. Som du ved, kan denne del af talen angive rækkefølgen af emner, samt antal og mængde. Alle navnene på tal besvare følgende spørgsmål: "hvem" og "hvor meget?".

typer af tal

For at forstå, hvordan man: shestnadtsat eller seksten, skal du beskæftige sig med det faktum, hvilke arter er tal. De er:

  • Kvantitativ. Sådanne tal repræsenterer abstrakte tal (for eksempel otte, og ti), eller til et givet antal objekter (syv sæder) og besvare spørgsmålet "hvor meget?".
  • Kollektiv. Sådanne numre betegner et bestemt antal emner som helhed (to, fire, to, fem, tre, og så videre.).
  • Ordenstal. De viser en bestemt rækkefølge af objekter (fx den anden et hundrede seksogtyvende, og så videre.) Og besvare spørgsmålet "hvad?".

Som det fremgår af eksemplerne, har vi kontrolleret ordet "seksten" henviser til en kardinal nummer. Efter alt, det repræsenterer en abstrakt tal, og kan også bruges til at angive et bestemt antal genstande (fx seksten borde, seksten notesbøger, seksten, og så videre.). Desuden er ordet besvarer spørgsmålet "hvor meget?".

udleder tal

Shestnadtsat eller seksten - hvordan man skriver ordet i teksten? I sin struktur, det henviser til en kompleks kategori, dvs. er en enkelt komponent, men det har et par grundlæggende.

Der er enkle og sammensatte tal. Den første kategori omfatter en-komponent (fx to, fire, fem, otte, én, seks, og så videre.), Og den anden - komponenterne (f.eks: 5323, 208, og så videre.). De seneste tal er få fuld ord, kløften mellem som er placeret.

Shestnadtsat eller seksten - hvordan?

Ligesom andre dele af talen, tal navne er underlagt visse regler, der er logisk forklare dette, eller at deres skriftligt. Det skal understreges, at sådanne regler at huske er særligt problematisk, da tallene kapital er meget lig hinanden. Derfor er de fleste af de fejl begået i det russiske sprog i dem.

Overvej den regel, at det ord, vi kontrolleret. Navnene på tal fra fem til tyve, og tredive i tal blød tegn skal skrives til allersidst. Med hensyn til en sådan rækkevidde, da den 100-950-firs hvor dette brev kun skal placeres i midten, der er mellem de to rødder (f.eks niende-b-celler, tå-s ti, otte-s ti , femte-b-celler og så videre.).

Således er svaret på spørgsmålet om, hvordan man staver 16 ord, kan meget vel tjene som det næste ord - "Seksten" Det vil sige, i denne talord bløde tegn er forpligtet til at stille til allersidst, og intet andet.

Sammen eller hver for sig?

Shestnadtsat eller seksten? Hvordan man skriver et tal, snakkede vi lidt højere. Dog skal det bemærkes, at nogle gymnasieelever nogle gange er i tvivl ikke kun om, hvor dette ord skal være blødt tegn (i midten eller i slutningen), men i virkeligheden det er skrevet sammen eller hver for sig.

Overraskende og i den forbindelse det russiske sprog, forudsat at reglen. Det er som følger: komplekse tal (og ordenstal og kvantitativ), som består af to baser skrives altid sammen. For klarhedens skyld, giver vi et eksempel: seksten, ni, seksten, ni, og så videre.

Med hensyn til de sammensatte tal, som har to eller flere ord, er de altid skrives hver for sig. For eksempel: 674 ti tusind otte hundrede tredive-to, 941, 538 og så videre.

andre regler

For at sikre, at du ikke laver en fejl skriftligt navnene på de andre tal, giver nogle af reglerne vedrørende deres:

  • Numeral "en" læner sig på samme måde som adjektivet i ental (en, én, en, én, én).
  • I en størrelse "fire", "tre" og "to" - en særlig case endelser (to, tre, tre, fire, fire, fire, og så videre.).
  • Navnene på de tal fra fem til ti, og slutter med dtsat, herunder "seksten" forandring på samme måde som substantiver af det 3. deklination (seksten, seksten, fem, seks, ti, tretten, og så videre.).
  • Navnene på numrene "et hundrede" og "halvfems" ender på -o i akkusativ og nominativ. I andre tilfælde er disse ord er i slutningen af brevet s.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.