SundhedMental sundhed

Schizoaffektiv sygdomme: symptomer, behandling, prognose

Endogene sygdomme, eller simpelthen sygdomme forårsaget af indre lidelser, såsom skizofreni, manisk depressiv psykose, funktionel psykose og skizoaffektive lidelser, er alvorlige, men behandles. Sådanne lidelser kan manifestere sig mildt eller alvorligt, har akut, dramatisk eller slap, næppe mærkbar for omgivende strøm. Sådanne sygdomme er ikke ualmindelige, de forbløffer både mænd og kvinder, både unge, modne og professionelt forbedrende, såvel som modne og nærmer sig alderdom.

Hvad er skizoaffektiv sygdom

Schizoaffektiv sygdomme, der har flere former, er psykotiske patologier, der grænser op til schizofreni og affektive lidelser, depression og bipolar psykose.

Schizofreni er baseret på nedbrydning af tankegangen og forstyrrelsen af følelsesmæssig opfattelse.

Affektive lidelser manifesteres i et fald i følelsesmæssig opfattelse og negativ opfattelse af omverdenen.

Sygdom af denne type kan påvirke alle livsfarer og sociale forhold. Karakteristisk for schizoaffektiv psykose er et paroxysmalt kursus med manifestationer af affektiv lidelse (mani, depression).

Som følge heraf opstår skizoaffektiv psykose

Schizoaffektiv sygdom, hvis symptomer vil blive præsenteret nedenfor, har en ubestemt ætiologi. Læger og forskere har en tendens til at hævde, at det kan føre til både genetiske og biokemiske faktorer, såvel som faktorer i omverdenen.

Biokemiske årsager er forbundet med en ubalance af kemikalier, neurotransmittere, der er ansvarlige for processen med at sende meddelelser mellem celler i den menneskelige hjerne.

Infektioner af viral type, stærke stressfulde situationer, social isolation af personen fremkalder en skizoaffektiv sygdom. Patienternes saghistorie indikerer, at sådanne eksterne faktorer i omverdenen fører til en sygdom, hvis en person har en genetisk prædisponering.

Symptomatisk lidelse

De første symptomer på sygdommen kan forekomme i enhver alder. Det kliniske billede har tegn på skizofren og affektiv lidelse, hvis det manifesteres:

- nedsat appetit

- søvnforstyrrelser (døsighed eller søvnløshed)

- øget excitabilitet mod aggressiv baggrund

- hurtig træthed

- et kompleks af underlegenhed, ledsaget af dyb håbløshed og dødsfald

- Svær koncentration på handlingerne, sløret intellekt

- obsessiv selvmordssituation

- acceleration af talesatsen, men samtidig er dens overtrædelser også tydelige, manifesteret af stammende eller "slukning" af ordets ende;

- farlig social adfærd, truende deres eget liv og andres liv (under eksacerbationer)

- Mærkelig, usædvanlig, forkert opførsel

- et ulogisk udtryk for følelser.

Typologi af patologi

Schizoaffektiv sygdomme kan ledsages af forskellige baggrundstemmer, afhængigt af hvor ofte vi kan tale om tre hovedtyper af udvikling af patologisk proces:

- En øget stemning med megalomani, med en mani om en fantastisk oprindelse og om mine egne super evner er en manifestation af en manisk type lidelse. Uendelig glæde, hyperaktivitet med nedsat søvnbehov, et fremskyndet tempo, tanker og handlinger, vildledende ideer, der tager kosmisk eller magisk karakter - alt er skizoaffektiv sygdom (manisk type). Overeksponering, irritabilitet, aggressivitet og stærkt forstyrret adfærd med korrekt behandling kan fjernes inden for få uger.

- Hvis den depressive type har en skizoaffektiv sygdom, manifesterer den sig i reduceret humør med elementer af hypokondriac delirium, dårlig appetit, et fald i kropsvægt, apati til alt omkring og til livet, en generel svaghed, en følelse af fortvivlelse. Ofte med en sådan overtrædelse er der en markant forringelse af hukommelse og koncentration af opmærksomhed.

- Kan være både depressiv og manisk skizoaffektiv sygdom. Blandetype er kendetegnet ved, at i denne patologi er frygt og apati erstattet af lykke og omvendt.

Hvordan diagnosticere en sygdom korrekt

Da skizoaffektive lidelser har manifestationer af to psykiske sygdomme, er det nogle gange vanskeligt, selv for læger at foretage en korrekt diagnose. Laboratorieundersøgelser ved diagnosticering af sådanne lidelser vil ikke hjælpe. En læge kan imidlertid udpege røntgenbilleder eller blodprøver for at sikre, at symptomatologien er manifestationen af denne særlige patologi.

Til diagnose bruger læger en differentieret metode, og til schizoaffektiv psykose bærer kun de tilfælde, hvor der er:

- i lang tid manisk depressivt syndrom

- i to eller flere uger hallucinationer og vrangforestillinger som uafhængige symptomer.

Lægen skal være overbevist om, at der ikke er apparat og klinisk bekræftet sygdom eller skade i hjernen, samt at udelukke virkningerne af giftige og medicinske lægemidler.

Hvis fysiske årsager ikke opdages på grund af en undersøgelse, vil patienten blive henvist til en psykiater eller psykolog, der ved hjælp af specielt konstruerede interviews og test vil afgøre, om personen er syg eller sund.

Schizoaffektiv sygdom: behandling

Terapi af skizoaffektiv psykose begynder med specifikationen af sygdomsformen. Derefter foreskrives et lægemiddelkursus, som gør det muligt at stabilisere stemningen. Det suppleres af psykoterapi og praktik, der forbedrer interpersonelle og sociale færdigheder.

Narkotika, som allerede nævnt, vælges afhængigt af typen af lidelse og patientens tilstand. Brugen af sådanne neuroleptika som "Amitriptylin", "Melipramin", "Maprotilin", er berettiget til depressive paranoide angreb. Ekspansiv-paranoide lidelser behandles med beta-blokkere, lithium, "carbamazepin". Til forebyggelse er en vedligeholdelsesdosis kaliumcarbonat, der er indeholdt i præparaterne "Contemnol", "Litinol", "Lithobid", ordineret.

Psykoterapi til schizoaffektive lidelser

Målet med psykoterapi er at fortælle patienten så meget som muligt om sygdommen og hjælpe ham med at forstå årsagerne, der førte ham til en smertefuld tilstand. Tilslutning af en familie til en psykoterapi session hjælper med at hjælpe en person, der har en frustration mere effektivt.

Hospitalisering med schizoaffektiv psykose er ikke altid påkrævet. I de fleste tilfælde behandles patienterne i ambulant behandling. Hospitalisering for at stabilisere tilstanden kan kun personer med stærke og levende symptomer, såvel som dem der truer sikkerheden i deres eget liv eller andres liv.

Hvad kan være prognosen

Schizoaffektiv sygdom, hvis prognose i de fleste tilfælde er gunstig, forårsager ikke grove personlighedsændringer, selvom det har et ret langt kursus.

Denne lidelse har ingen særlig behandling. Alle individuelt. For at forbedre livskvaliteten skal patienten regelmæssigt besøge en psykiater og tage antipsykotiske lægemidler.

Er det muligt at undgå denne patologi

Da det er svært at fastslå den nøjagtige ætiologi af lidelsen, er det ikke muligt at forhindre udviklingen af denne sygdom. Men diagnostik på et tidligt stadium og tilstrækkelig behandling gør det muligt at undgå hyppige udbrud af sygdommen, indlæggelse af hospitaler, give mulighed for at bevare sociale, personlige forhold, der uden behandling kan ødelægge denne patologi.

Schizoaffektiv sygdom, hvor syndromerne og symptomerne blev præsenteret ovenfor, er en endogen lidelse, er stadig uhelbredelig, og det er ikke muligt at klare det selv. Imidlertid vil forebyggende behandling med høring i en psykiatrisk klinik give patienten mulighed for at blive en fuldvundig person, have en normal sædvanlig livsstil, lære og arbejde. Sundhed til dig!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.