SundhedMental sundhed

Klaustrofobi - hvad er det? Årsager, symptomer og behandling af klaustrofobi

Hvis du mener eksperterne, så bare nogle to hundrede år siden, forskerne vidste absolut intet om psykiske lidelser af alle slags. Så om de mennesker, der lider af dem, ganske enkelt, at de ikke er af denne verden og forsøgte at være isoleret fra det omgivende samfund. Imidlertid bør det bemærkes, at andelen af sådanne personer i de dage var noget lavere i forhold til den nuværende situation. I dag, mere og mere ofte det sætter en interessant diagnose kaldet klaustrofobi. Hvad er denne sygdom? Hvordan skal man behandle med det? Dette er, hvad vi har den mest detaljerede og dækning i denne artikel.

generelle oplysninger

Sikkert alle vil være enige, at den moderne verden er bogstaveligt talt vrimler med information overload, forårsager øget pres på nervesystemet af hver eneste person. Så mange begynder at vise symptomer på forskellige former i form af frygt for mennesker eller et lukket rum. Generelt er alle former for frygt anses af denne svøbe af samfundet i det 21. århundrede, som, for eksempel, og alle kendte depression. Hele problemet ligger i kompleksiteten af verden omkring os, såvel som dens multidimensionalitet og mangfoldighed. Det er grunden til i dag, så mange er diagnosticeret som "klaustrofobisk".

grunde

  • Som med alle gængse psykologiske frygt, denne sygdom har sine egne forudsætninger. Det skal bemærkes, at forskere fra hele verden til at præsentere dem argumentere for, at til gengæld ikke giver mulighed for virkelig kvalitativ gennembrud i studiet af dette felt. Det hele afhænger helt af den oprindelige position af forskeren. For eksempel læger er tilbøjelig til at tro, at grundlaget for denne lidelse er forstyrrelser i selve nervesystemet. Så taler vi om en mindre amygdala (del af hjernen), som til gengæld, er ansvarlig for den såkaldte frygt reaktion og opfølgning.
  • Psychogenetics se en meget anderledes årsag i udviklingen af sygdommen kaldes klaustrofobi. Hvad er denne tilgang? De hævder, at i første omgang absolut hver person lagt mange fobier. Mere præcist, især genetiske kode, som fremmer overlevelsen og selvopholdelsesdrift. Bemærk, at nu de fleste af disse fobier er simpelthen ikke den rette person, fordi i sidste ende forsvinde frygt objekter. Men på den anden side er det bør erindres, at evolution - det er en ganske lang proces, og atavisme forsvinder ikke så hurtigt, desværre, som du gerne vil.

Ifølge psykologer

Psykologer har deres eget synspunkt på udviklingen af en sådan diagnose som klaustrofobi. Hvad er denne teori? For det første, de hævder, at alle fejl af den såkaldte personlige rum. Selvfølgelig er den tilgængelig for hver person. Men den større størrelse, jo større er sandsynligheden for angreb. På den anden side, en stor rolle i denne sag givet til forskellige former for skader på et psykologisk plan. For eksempel, hvis barnet i lang tid været på et offentligt sted uden forældre, bange for at blive forladt for evigt, i sit senere liv, han vil gøre ethvert forsøg på at undgå en gentagelse af denne følelse. Vi taler ikke om vold eller aggression i et lukket rum. Således selvfølgelig kan udvikle klaustrofobi.

Symptomer og tegn på primær

  1. Vegetative fornemmelser. Hvis du mener eksperter, klaustrofobi, samt mange andre fobier, manifesteret i form af specifikke angreb. Så i dette øjeblik i en menneskelig patient kan blive hyppigere puls og åndedræt, væsentligt forbedret svedtendens, vises svimmelhed selv i nogle tilfælde kvalme.
  2. Frygt. Det er kendt, at kernen i enhver fobi absolut velbegrundet frygt, er ingen undtagelse og klaustrofobi. Hvad betyder det? Oftest personen er i stand til at forstå præcis, hvad han er bange for (for eksempel besvimelse, kvælning eller aldrig komme ud af et rum). I nogle tilfælde angst er bogstaveligt uforklarlige, det bare forhindrer et normalt liv.
  3. Ønsket om at undgå det lukkede rum. Dette symptom normalt manifesterer sig i alt. Denne modvilje mod at være i elevatorer, gange, smalle rum, i et ord, i alle de områder, hvor folk er så meget, at selv den normale menneskelige krop omdannet til en form for at skubbe på alle sider af vægge. Lider af denne fobi en person vil forsøge med alle midler at undgå det utænkelige fund i sådan et lukket rum, der er til at gå alene på trappen, sjældent bo i overfyldte steder, altid lade døren stå åben. Nedenfor vil vi se på nyttige anbefalinger af læger til, hvordan man kan slippe af klaustrofobi.

terapi

Enhver person, der er udsat for denne sygdom, stadig ønsker at forstå, hvordan man behandler klaustrofobi. Ellers normalt liv og kan ikke være, trods alt nødt til bogstaveligt talt tælle alle dine skridt, baseret på tilstedeværelsen af denne patologi. Utilfredshed med deres egne behov, mangel på de mest almindelige muligheder for selvrealisering, den konstante følelse af mindreværd - alt dette før eller senere forårsager en person til at tænke over, hvordan man kan overvinde en sådan diagnose som klaustrofobi.

Hvorfor har jeg brug for en terapeut?

Behandlingen er primært menes med en konsultation med en terapeut. Kun en kvalificeret læge er i stand til at vælge individuel terapi, som er virkelig i praksis at være effektiv. Som en generel regel, det indeholder nogle medicin narkotika, samt psykologisk støtte. Med hensyn til det første aspekt, er det oftest de såkaldte antideperessanty. Bemærk, at de skal ordinere en læge (ingen selv!) Og tildele dosering og varighed af kurset. Nedenfor giver vi nogle anbefalinger, som er ud over den generelle behandlingsforløb af patologi kaldet klaustrofobi. Behandling, naturligvis også være til stede.

Gode råd eksperter

  1. Det første skridt er at finde den oprindelige kilde til den såkaldte frygt. Det er ikke nok bare at vide, at hvad slags situation har fremprovokeret udviklingen af sygdommen, skal du også udfylde det, er du nødt til at fjerne spændingen i brusebadet.
  2. Desuden er det muligt at komme op med en ordning, der ville tillade kampen mod det næste angreb. For eksempel er psykologer rådes til at erstatte den mørkt billede lysere. Det betyder, at selv på tidspunktet for angrebet skal tænke på noget godt, får positive følelser.
  3. Prøv at kommunikere mere med mennesker. Mødes med venner i en cafe, gå i parken - alt dette bidrager også til ophobning af meget positive følelser. Bemærk, at under angrebet, kan du foretage et telefonopkald til en ven og bare snakke.
  4. Associate lukket plads som muligt med noget godt. For eksempel vil i et lukket rum aldrig trænge røveren eller fjende.

konklusion

I denne artikel, vi kiggede på spørgsmålet om, hvad der udgør en klaustrofobi. Behandling note med denne sygdom er afgørende. Den tidligere terapi, jo hurtigere vil du komme til at nyde hverdagen. Må ikke være flove over at søge kvalificeret hjælp. Efter en samtale med psykolog lidt bedre end at blive hjemme og den konstante frygt for mange travle rum. Hold dig sund!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.