SundhedMental sundhed

Psykotiske lidelser: symptomer og behandling

Psykose - en gruppe af alvorlig psykisk sygdom. De fører til en krænkelse af klar tænkning, evnen til at træffe de rigtige afgørelser, reagerer følelsesmæssigt, kommunikere med mennesker og til at opfatte virkeligheden. Mennesker med udtalte symptomer på sygdommen er ofte ude af stand til at klare de daglige opgaver. Det er interessant, at de fleste af disse abnormaliteter observeres blandt beboere i de udviklede lande.

Men selv tunge strømmende typer af sygdomme i større eller mindre grad modtagelig for medicinsk behandling.

definition

Psykose dækker en række sygdomme og beslægtede symptomer. I virkeligheden er disse lidelser er nogle former for modificeret eller forvrænget bevidsthed, som persisterer i en længere periode og forstyrre den normale funktion af mennesket som et fuldgyldigt medlem af samfundet.

Psykotiske episoder kan forekomme som et isoleret tilfælde, men de er mere ofte et tegn på en væsentlig afvigelse i mental sundhed.

Risikofaktorer for forekomsten af psykotiske lidelser indbefatter arvelighed (især skizofreni), hyppig brug af narkotika (især hallucinogener). Begyndelsen af en psykotisk episode kan også provokere stress situation.

typer

Psykose er endnu ikke fuldt ud rettet, nogle punkter er forskellige afhængigt af tilgangen til deres undersøgelse, så der kan være nogle forskelle i klassificeringen. Dette gælder især skizoaffektive lidelser, på grund af modstridende oplysninger om karakteren af deres oprindelse. Hertil kommer, ikke altid muligt nøjagtigt at bestemme årsagen til en bestemt symptom.

Ikke desto mindre kan vi skelne mellem følgende basale, mest almindelige, typer af psykotiske lidelser, skizofreni, psykose, bipolær lidelse, polymorf psykotisk lidelse.

skizofreni

Sygdommen er diagnosticeret i tilfælde af symptomer som vrangforestillinger eller hallucinationer i mindst 6 måneder (med mindst 2 symptomer skal løbende provyalyatsya i en måned eller mere), med passende ændringer i adfærd. I de fleste tilfælde, som følge af at have svært ved at udføre de daglige opgaver (fx på arbejde eller under uddannelse).

Diagnosticering af skizofreni er ofte kompliceret af, at sådanne symptomer kan forekomme med andre lidelser, og patienterne kan ofte forstille om omfanget af deres symptomer. For eksempel kan en person ikke ønsker at indrømme, at høre stemmer på grund af paranoide vrangforestillinger eller frygt for stigmatisering, og så videre.

Producerer også:

  • Skizofren lidelse. Det omfatter symptomer på skizofreni, men tager kortere tid: fra 1 til 6 måneder.
  • Skizoaffektiv lidelse. Det er karakteriseret ved symptomer, såsom skizofreni, og sygdomme, såsom bipolar lidelse.

psykose

Det kendetegnet ved nogle forvrænget realitetssans.

Psykotisk episode kan omfatte en såkaldt positive symptomer: visuelle og auditive hallucinationer, vrangforestillinger, paranoid ræsonnement, desorientering tænkning. Negative symptomer omfatter nedtrykthed, svært ved at opbygge indirekte tale, kommentere og opretholde en sammenhængende dialog.

bipolar lidelse

Affektiv lidelse, er kendetegnet ved humørsvingninger. Stat med en lignende sygdom hos mennesker er normalt drastisk ændrer den maksimale spænding (mani eller hypomani) til det laveste (depression).

Enhver episode af bipolar lidelse kan karakteriseres som "akut psykotisk lidelse", men ikke omvendt.

Nogle psykotiske symptomer kan provyalyatsya kun under udviklingen af mani eller depression. For eksempel under en manisk episode en person kan opleve store følelser og tro, at han har en utrolig evne (f.eks, evnen til altid vinde i enhver lotteri).

Polymorf psykotisk lidelse

Det kan ofte forveksles med en manifestation af psykose. Som det udvikler sig, som psykose, med alle dens medfølgende symptomer, men også når det ikke er skizofreni i sin oprindelige definition. Det refererer til en type af akutte og passerer psykotiske lidelser. Symptomer opstår pludseligt og er under konstant forandring (for eksempel hver gang en person ser den nye, helt forskellige fra hinanden hallucinationer), det samlede kliniske billede af sygdommen normalt udvikler sig ganske hurtigt. Sidste lignende episode, normalt 3 til 4 måneder.

Afsætte polymorf psykotisk lidelse med symptomer på skizofreni og uden. I det første tilfælde er sygdommen karakteriseret ved symptomer på skizofreni, såsom hallucinationer og stabil lang tilsvarende ændring i adfærd. I det andet tilfælde, de er ustabile, har ofte fuzzy vision fokus, humør skifter konstant og uforudsigeligt.

symptomer

Og i skizofreni og psykose, og alle andre lignende typer af sygdomme hos mennesker er altid til stede følgende karakteriserer psykotiske lidelse symptomer. Ofte omtalt som "positiv", men ikke i den forstand, at de er gode og nyttige for andre. Inden for medicin, er et sådant navn anvendes i forbindelse med de forventede symptomer på sygdommen eller normal type adfærd i sin ekstreme form. De positive symptomer omfatter hallucinationer, vrangforestillinger, mærkelige bevægelser eller mangel på bevægelse (katatonisk stupor), og det lidt besynderligt og primitiv adfærd.

hallucinationer

De omfatter følelser, der ikke har nogen tilsvarende objektive virkelighed. Hallucinationer kan manifestere sig på forskellige former for parallelle menneskelige følelser.

  • Visuelle hallucinationer omfatter en optisk illusion og visionen om ikke-eksisterende objekter.
  • Ved at høre, den mest almindelige form, er stemmerne i mit hoved. Nogle gange kan blandes disse to typer af hallucinationer, det vil sige, folk ikke kun høre stemmerne, men ser også deres ejere.
  • Olfaktoriske. Man føler sig ikke-eksisterende lugte.
  • Somatic. Navnet stammer fra det græske "soma" - kroppen. Følgelig er dataene kropslige hallucinationer, fx en følelse af tilstedeværelse af noget på huden eller under huden.

mani

Dette symptom er oftest karakteriseret ved akut psykotisk lidelse med symptomer på skizofreni.

Mani - et stærkt irrationelle og urealistiske menneskelige overbevisninger, der er vanskelige at ændre, selv når der er overvældende beviser. Hovedparten af ikke-medicinske mennesker tror, at mani - det er bare paranoia, forfølgelsesvanvid, overdreven mistænksomhed, når en person mener, at alle omkring ham - sammensværgelse. Men denne kategori omfatter, også urimelige overbevisninger, maniske kærlighed til fantasi og jalousi, der grænser op aggression.

Storhedsvanvid - en fælles irrationel tro, som et resultat af, hvor forskellige måder overdrevet betydningen af mennesket. For eksempel kan patienten overveje selv præsidenten eller konge. Ofte storhedsvanvid bliver religiøse overtoner. Et menneske kan betragte sig Messias eller, for eksempel, oprigtigt forsikre andre, at han er reinkarnationen af Jomfru Maria.

Desuden kan fejl opstår ofte relateret til de egenskaber og drift af kroppen. Der var tilfælde, hvor folk nægtede at spise på grund af den overbevisning, at alle muskler i halsen er helt lammet, og alt, hvad de kan sluge - vand. I dette tilfælde ingen reel grund til dette var ikke.

Andre symptomer

Andre symptomer er sædvanligvis kendetegnet ved kortvarige psykotiske lidelser. Disse er mærkelige kropsbevægelser, permanente grimasser og ukarakteristisk af personen og situationen, eller ansigtsudtryk i modsætning til, katatonisk stupor - manglen på bevægelse.

Har et sted at være tale forvrængning: forkert rækkefølge af ord i en sætning, de svar der ikke har nogen betydning eller ikke er relevant for rammerne af samtalen, drilleri sin modstander.

Også ofte tilstedeværende aspekter af barnlighed: sang og hoppe i de forkerte omstændigheder, moodiness, ikke-standard brug af fælles elementer, såsom oprettelse af Sølvpapirshat.

Selvfølgelig, en person med psykotiske lidelser er ikke alle symptomer optræder samtidigt. Grundlaget for diagnose er tilstedeværelsen af ét eller flere symptomer i lang tid.

grunde

Identificer følgende vigtigste årsager til psykotiske lidelser:

  • Reaktion på stress. Fra tid til anden, med en stærk langvarig stress kan manifestere midlertidige psykotiske reaktioner. I dette tilfælde kan årsagen til stress være både, en situation, som mange mennesker står gennem hele livet, såsom død af en ægtefælle eller skilsmisse, og tungere - en naturkatastrofe, bliver inden for militære operationer eller i fangenskab. Normalt psykotisk episode ender som reducere stress, men nogle gange en sådan betingelse kan forsinkes eller blive kronisk.
  • Postpartum psykose. Hos nogle kvinder kan betydelige hormonelle forandringer som følge af barsel forårsage akut psykotisk lidelse. Desværre er disse betingelser ofte fejldiagnosticeret og behandlet, med det resultat, at sager opstår, når den nydannede mor dræber et barn eller begå selvmord.
  • Beskyttende reaktion af organismen. Det menes, at mennesker med personlighedsforstyrrelser er mere modtagelige for stress, de er mindre egnet til voksenalderen. Som et resultat, når strammet livsomstændigheder, kan der opstå psykotisk episode.
  • Psykotisk lidelse på grund af kulturelle kendetegn. Kultur - en vigtig faktor mental sundhed. I mange kulturer, er det generelt betragtes som en afvigelse fra accepterede normer for mental sundhed er en del af traditioner, overbevisninger, reference til historiske begivenheder. For eksempel i nogle regioner i Japan er meget op til den mani, den tro, at kønsdelene kan skrumpe og trække ind i kroppen, der forårsager døden.

Hvis en acceptabel opførsel i et givet samfund eller religion, og sker under passende betingelser, kan det ikke være diagnosticeret som en akut psykotisk lidelse. Behandling henholdsvis under sådanne omstændigheder er påkrævet.

diagnostik

For at diagnosticere en psykotisk lidelse er nødvendigt GP at gennemføre en samtale med patienten og kontrollere den generelle sundhed, for at udelukke andre årsager til lignende symptomer. Oftest producere blod og marv analyse (fx MRI) for at undgå mekaniske skader på hjernen og afhængighed.

Hvis der ikke findes nogen fysiologisk årsag til denne adfærd, bør patienten henvises til en psykiater for yderligere diagnose og til at afgøre, om denne person har en psykotisk lidelse.

behandling

Oftest til behandling af psykotiske lidelser ved hjælp af en kombination af medicin og psykoterapi.

Som lægemiddel specialister ofte udpeget neuroleptika eller atypiske antipsykotika, effektiv til lindring af angst symptomer som vrangforestillinger, hallucinationer, og en forvrænget opfattelse af virkeligheden. Disse omfatter: "aripiprazol," "Asenapin," "Brekspiprazol", "clozapin" og så videre.

Nogle lægemidler er tilgængelige i form af tabletter, der skal tages dagligt, andre - i form af injektioner, er nok til at sætte en eller to gange om måneden.

Psykoterapi omfatter forskellige former for rådgivning. Afhængigt af personlighed egenskaber af patienten og hvordan kan tildeles provenuet psykotisk lidelse, individuelle, gruppe eller familie terapi.

De fleste mennesker med psykotiske lidelser er ambulant behandling, det vil sige, de ikke er konstant i en medicinsk facilitet. Men nogle gange, hvis du har alvorlige symptomer, at risikoen for at skade dig selv og deres kære, eller hvis patienten er ude af stand til at tage vare på sig selv, gjorde indlæggelse.

Hver patient, der gennemgår behandling for en psykotisk lidelse kan reagere forskelligt på terapi. Nogen fremskridt er mærkbar fra den første dag, vil nogen tage måneders behandling. Nogle gange, når der er flere episoder af svær, kan det være nødvendigt at tage medicin på regelmæssig basis. Normalt i disse tilfælde den er tildelt en minimal dosis for at undgå mulige negative virkninger.

kan ikke forhindre psykotiske lidelser. Men jo hurtigere søge hjælp, jo lettere vil det blive behandlet.

Folk med høj risiko for sådanne lidelser, såsom dem, der har nære slægtninge blandt skizofrene bør undgå alkohol og noget medicin.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.