ForretningIndustri

SAM "Pine" kort rækkevidde: TTX foto

Med udviklingen af luftbårne militært isenkram er der et behov i hæren oprustning og beskyttelse af personale mod et overraskelsesangreb fra luften. Til dette formål, service i russiske hær begyndte at tage anti-luftskyts missiler kort rækkevidde. Deres vigtigste formål - de beskyttelseszoner enheder fra at angribe fjendtlige fly i alle typer af kamp, samt på march.
Hvem er den primære forsvar russiske jord hær er en kompleks "Strela-10M3". Men i den nye kortrækkende luftforsvar missil-system snart det planer om at indføre i de militære enheder "Pine". Ved retssagen i 2016, viste han en betydelig fordel frem for andre typer udstyr.

udvikling Historie

Ideen om at skabe en letvægts anti-fly missil-system, som er den "Pine", udkom i 1990. Medlem af den russiske videnskabsakademi Shipunov AG har tilbudt at konstruere en let udgave af teknologien på grundlag af SAM "Strela-10" ved indførelse af laserstyrede missiler systemer og opto-elektronisk styresystem.

Udvikling af en ny model af luft forsvar missilsystemer begyndte i 2005 og fortsætter den dag i dag. Den første prøve blev præsenteret for offentligheden i 2013 på en konference om udviklingen af forsvarsmateriel i byen Smolensk. Derefter de første tests blev udført. Det forventes, at efter de sidste prøver i 2017 SAM "Pine" vil blive godkendt og taget i brug.

Mål og målsætninger indstillet

I de indledende faser af udviklingen af et sæt mål var at øge bekæmpelsen potentiale SAM "Strela-10" og øge hans udholdenhed. I overensstemmelse med denne grundlæggende design principper er blevet formuleret:

 • introduktion til det grundlæggende i den komplekse antiaircraft "Pine-10P" guidet missil;
 • oprettelse af et nyt styresystem Zour, teleorientiruyuscheysya i en laserstråle;
 • indførelse af multi-kanal optisk-elektronisk system våben kontrol med automatisk styring, beskyttet mod elektronisk jamming og i stand til at arbejde døgnet rundt i næsten al slags vejr;
 • skabelse af automatiske og halvautomatiske brand modes vejledning.

Bl.a. SAM "Pine" missil var at være mere effektive på grund af præcis målretning under anvendelse af flere typer af sikringer (kontakt og berøringsfri laser med cirkulært mønster) og også ved at reducere den tid søgning til målet ved at forøge starthastigheden.

ADMS design

Som grundlag for lette pansrede kampvogn fungerer som en multi-purpose chassis LT-MB sovjetiske pansrede flydende. Endvidere er de grundlæggende elementer i anti-fly missil kompleks kan være monteret på caterpillar mover, og pneumatisk-struktur. Desuden SAM "Pine" kan monteres på flydende fartøjer, og præsenteres som en permanent installation på land.

Det vigtigste krav til platformen - lastkapacitet på mindst 4 tys.kg. Som en base kan anvendes almindelige transportører BTR-82 BMP-3 og BMD-4. I denne del af kampen modulet vil indgå:

 • opto-elektroniske styresystem (OESU);
 • vejledning system og forsyningsordning;
 • digital computer installation;
 • pakker med seks missiler "Sosna-R" i mængden af to stykker.

SAM er i særlige transport- og lancering dunke, behøver ikke et sundhedstjek for hele levetiden. kompleks kan konstrueres i flere udgaver, hvis det ønskes.

Ydeevnekarakteristika

Kombinationen af høj ydelse og effektiv drift af raketten optoelektronisk laser-styrede styresystem har øget effektive rækkevidde af fly SAM "Pine". De funktionsegenskaber for den nye model i forhold til prototypen ( "Arrow 10MZ") er på et højere niveau.

Komplekset kan anvendes som en del af batterierne (inklusive den blandede sammensætning af batteriet). Således target udpegning vil besvare enhver vare fra batteriet kontrol eller kommando køretøj. Derudover kan SAM uafhængigt induceres på målet ved en søgning sektor og aktive i en passiv tilstand, som samtidig gør det vanskeligt at detektere.

Overflade-til-luft missiler "Sosna-R"

SAM "Sosna-R" er en ny udvikling af russiske militære ingeniører. Den vejer kun 7 kg, hvilket gjorde det muligt at udelukke fra SAM "Pine" for at oplade bilen.

Raketten består af tre elementer:

 • panserbrydende sprænghoved indsats for at engagere fjenden i direkte kontakt med det;
 • Slaget fragmentering af et kernedel, der anvendes til berøringsfri luft destruktionsteknologi;
 • laser kontakt-radiobrandrør, med kombineret styresystem.

En kortrækkende missil SAM "Pine" er en to-trins en aftagelig raketmotor. Med udgivelsen af transport- og søsætningsbeholderen flyvning retning af jord-til-luft missilsystem overvåger radio kommando. Hun tager en raket til den linje af syne. Derefter adskillelse forekommer startmotoren switch RFI. Mål videreførelsen udføres ved hjælp af laser føringssystemet.

Opto-elektronisk styresystem

Et særligt træk ved den nye anti-missil-system er opto-elektronisk styresystem. Takket være hende, SAM:

 • Det har høj nøjagtighed;
 • vendte og præcist bestemmer koordinaterne for målet;
 • beskyttet mod radarinterferens;
 • stand til hemmeligt skyde på fjenden.

Fra det øjeblik, afsløring at besejre fjendtlige fly kan operere i fuldautomatisk tilstand SAM "Pine".

Funktioner OESU næsten ikke sammenlignelige.
Opto-elektroniske modul er monteret på en gyro-stabiliseret platform, stand til at arbejde i semi-automatisk tilstand, når de komplekse kontrol af maskinoperatøren, men mange beregningsmæssige processer, der finder sted i den digitale blok. Halvautomatisk vejledning tilstand er foretrukket at anvende et komplekst bekæmpe miljø.

teknologi til beskyttelse

Stadig i de tidlige stadier af udvikling af komplekset, blev det besluttet at opgive brugen af radarmåldata detektionssystemer. Denne beslutning blev senere øget graden af beskyttelse mod antiradar kampvogn systemer af fjenden - det er blevet så godt usårlig til dem.

Overflade-til-luft missil, samt mig selv, "Pine" - kortrækkende luftforsvar missilsystemer, er beskyttet mod interferens ved flere metoder, der er indlejret i deres design. lasermodtager er placeret i den bageste SAM, hvilket gør det umuligt at blokere og forvrængning styresignal.

Immunitet over for interferens af jord del af komplekset er skabt af det snævre synsfelt af tv og termisk billeddannende kanaler. Om nødvendigt SAM udstyret med en visuel og termisk camouflage.

Evaluering af SAM i Rusland

Under feltforsøg og offentlig Kommando for de væbnede styrker i Den Russiske Føderation har afsat en række fordele ved den nye SAM "Pine" (foto vedhæftet) sammenlignet med de tidligere medlemmer af de kortrækkende missiler:

 1. Effektiviteten af læsioner som high-speed og lavtflyvende udstyr, herunder helikoptere og UAV'er.
 2. Kontrolleret automatisering afsløring og ødelæggelse i kamp formål.
 3. Evne til at arbejde døgnet rundt og under alle vejrforhold.
 4. Næsten umærkelig gang med at etablere kompleks kampberedt.
 5. Ingen restriktioner på højden, muligheden for ødelæggelsen af jorden udstyr.
 6. Evnen af ild til stedet, på farten og ved korte stop.

Command var præget af en lav pris som en kæmpende maskine, og jord-til-luft missiler. Det er blevet foreslået, at efter en vellykket forsøg i 2017 komplekset vil blive taget i brug i den russiske hær.

Må ikke forveksles! ZRPK "Pine-RA" og SAM "Pine"

Under symbolet "Pine" i den russiske hær vedtaget forskellige former for våben og militært udstyr. Oftest forvirret trukket mobil luftforsvar missil-gun komplekse "Pine-RA", og indsendes artiklen SAM.

"Pine-RA", samt missilsystem, kan både fungere som en selvstændig kampenhed og monteret på en bred vifte af køretøjer.

I modsætning til sin "storebror" ZRPK dække landtropper kun af lavtflyvende fly. Som SAM "Pine", ZRPK at engagere luftmål anvendelse kortrækkende missiler "Pine-P." Måske er den eneste fælles træk ved de to stykker udstyr til rådighed.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.