SundhedPræparater

Saline afføringsmiddel: indikationer og kontraindikationer

En ændring i situationen, rejser, ændringer i kost er hovedårsagerne til problemer med afføring. For at normalisere fordøjelsen skal du tage medicin. I tilfælde af akut forstoppelse anbefaler eksperter at tage et saltavføringsmiddel (navnet du lærer af artiklen), som har den hurtigste effekt.

Handlingsmekanisme

Som aktive komponenter af saltvandslaksanter anvendes natrium og magnesiumsulfat , phosphationer. Disse stoffer er i stand til at bevare væske i luminale hulrum. Et stort volumen vand bidrager til blødgøring af afføring, øger det osmotiske tryk. Nogle stoffer kan irritere receptorer placeret på tarmslimhinden, som forbedrer peristaltikken.

Salte absorberes ikke Slimhindeoverfladen i tarmkanalen og gennemgå den i uændret form. Saline afføringsmiddel virker hurtigt nok. Tarmens reaktion kan iagttages allerede i 2-3 timer efter at have taget lægemidlet. Til langvarig brug er sådanne afføringsmidler ikke egnede.

Hvornår skal jeg tage det?

Enhver afførende medicin kan kun bruges som en ekstra terapi. Ved hyppig forstoppelse bør undersøges og identificere årsagen til det patologiske fænomen. Eksperter anbefaler kun at tage saltoprensninger med akut forstoppelse. Sådanne lægemidler anvendes også, når tarmene renses før en medicinsk sult eller diæt. Dette hjælper med at rense tarmene fra giftige stoffer. Det skal huskes, at afføringsmidler til denne gruppe ikke kan anvendes kontinuerligt i hele fastgørelsesperioden.

Indikation for brugen af salt afføringsmiddel er også forberedelse til intestinal diagnose. Den hurtige virkning af stofferne gør det muligt for dem at blive brugt til forgiftning med giftstoffer (kviksølv, arsen, salte af tungmetaller). Effektive stoffer i stoffer forhindrer absorption af farlige stoffer i blodet. Under samspillet dannes sulfater af disse metaller, som er sikre for systemet.

Fordelene ved Saline Laxatives

Osmotisk (saltvand) afføringsmiddel har en hurtig terapeutisk virkning og forårsager ikke afhængighed. Nogle stoffer fra denne gruppe er i stand til at stimulere processen med at fordøje mad og etablere produktionen af mavesaft. Magnesiumsulfat påvirker positivt tilstanden af knoglevæv, myokardium.

Laksemidler baseret på natrium og magnesiumsulfat anbefales efter anthelmintisk behandling. Forberedelser hjælper med at fjerne parasitter fra kroppen og produkterne af deres livsvigtige aktivitet.

Hvad angår fejl?

Det er vigtigt at huske at for at klare et så känseligt problem som forstoppelse, er det kun muligt at bruge en afførende medicin ved hjælp af afførende lægemidler. Saline afføringsmidler påvirker ikke den egentlige årsag til det patologiske fænomen. Sådanne lægemidler kan kun tages i tilfælde af akut forstoppelse og i fravær af kontraindikationer.

Hyppig brug af salt afføringsmidler kan forårsage overtrædelse af elektrolyt og vand-salt balance, dehydrering. Overdosering er fyldt med udviklingen af bradykardi, et fald i blodtrykket.

Bivirkninger af salt afføringsmidler

Hvis reglerne for brug af afførende saltmedicin ikke følges, kan bivirkninger udvikle sig. Oftest forekommer de i form af smerter i maven, diarré, opkastning af opkast og kvalme. At dømme krænkelsen af vand-saltbalancen kan være på sådanne symptomer som svimmelhed, dyspnø, kramper, arytmi.

Hvis du bruger salt afføringsmidler til kronisk forstoppelse, kan du svække den normale tarmton, hvilket vil påvirke muligheden for selvtømning negativt.

Hvem bør ikke tage saltvandslaksanter?

I hjemmet er det helt muligt at klare de ubehagelige symptomer på forstoppelse . Mange mennesker er hjulpet af stoffer fra gruppen af salt afføringsmidler. Ved første øjekast kan sådanne værktøjer synes den sikreste. De er dog ikke egnede til alle patienter. Kontraindikationer indbefatter følgende patologiske tilstande:

  • Smerter i maven af en uklar ætiologi;
  • Hæmorider i det akutte stadium
  • Alvorlige sygdomme i maven, tarmene, nyrerne
  • blindtarmsbetændelse;
  • Overfølsomhed overfor komponenter;
  • Højt blodtryk
  • dehydrering;
  • cholelithiasis;
  • Graviditet, amning.

Glauber's salt

Blandt saltoprensninger er en af de mest effektive mirabilitter (natriumsulfat, Glauber's salt). Lægemidlet er tilgængeligt i form af et pulver til fremstilling af en opløsning. Effekten af natriumsulfat er baseret på tilbageholdelse af vand i tarmene, som følge af hvilken kondensering af afføring opstår.

I medicin bruges stoffet til at fjerne symptomer på akut forstoppelse. Glauber's salt kan også bruges til forebyggende rensning af tarmen før helbredende fasting.

Anvendelse af salt afføringsmiddel, det anbefales at bruge mere rent vand for at undgå dehydrering og forekomsten af bivirkninger i form af kvalme, opkastning, elektrolyt ubalance.

For at forberede opløsningen er det nødvendigt at fortynde pulveret i rent varmt vand. Dosering af natriumsulfat til voksne - 15-30 g. Det er muligt at anvende lægemidlet i pædiatri. Doseringen beregnes afhængigt af barnets alder.

Magnesiumsulfat i tilfælde af forstoppelse

Magnesiumsulfat er et effektivt salt afføringsmiddel, som i folk er kendt som magnesia, engelsk eller bittert salt. I lægebehandling er dette stof blevet brugt i lang tid til at behandle en række sygdomme. Ud over den afførende virkning har magnesiumsulfat spasmolytiske, koleretiske, antikonvulsive, hypotensive og vasodilaterende egenskaber.

Magnesiumsulfat virker ret forsigtigt og forårsager ikke ubehagelige fornemmelser som nogle andre afføringsmidler. At komme ind i tarmene skaber stoffet et højt osmotisk tryk, hvilket igen bidrager til forbedringen af peristaltikken. En lille del af stoffet absorberes i blodbanen, men det fjernes hurtigt fra kroppen gennem nyrerne.

Ifølge anbefalingen fra specialister bør brugen af magnesium være i tilfælde, hvis forgiftningen af organismen påbegyndes mod baggrunden af forstoppelse. Forværring af sundheden, udseendet af smerter i maven - de første tegn på en patologisk tilstand. Magnesiumsulfat fremmer hurtig rensning af tarmen før koloskopi og andre lignende undersøgelser.

Hvordan tager man det?

Pulver til fremstilling af opløsningen kan købes på apoteket. Pakken indeholder sædvanligvis 20 eller 25 g magnesiumsulfat. For at eliminere symptomerne på forstoppelse opløses magnesiumsulfatpulver i 100 ml varmt vand. Dosering beregnes normalt afhængigt af patientens alder og vægt.

Den daglige dosis må ikke overstige 4 spiseskefulde. Voksenpatienter bør tage 20-25 g magnesia, børn (over 6 år) - 5-10 g. For spædbørn af yngre alder er magnesium som afføringsmiddel kun tilladt efter lægens recept.

Magnesiumsulfat i væsken er fuldstændig uopløselig og har også en udtalt bitter smag. Derfor tilføjer mange patienter sukker og citronsaft. Tag saline afføringsmiddel er nødvendig på en tom mave (helst om morgenen). Effekten kan forekomme allerede i 1-2 timer efter indtagelse af magnesiumsulfat. I dette tilfælde kan trangen til at affebe hyppige.

Madlavning saltvand afføringsmiddel hjemme

Du kan rense tarmene ikke kun ved hjælp af apoteksprodukter. For at justere arbejdet i mave og tarmkanalen vil saltvand hjælpe . I yoga har denne metode sit navn - shank-prakshalana. Det kan dog kun bruges i fravær af gastrointestinale og nyresygdomme.

En stor mængde af drukket saltet væske kan forårsage angreb af kvalme og opkastning. For at undgå dette er det nødvendigt at tilføje en lille mængde friskpresset citronsaft i vandet. Umiddelbart efter morgenopvågnen skal du drikke et saltavføringsmiddel.

Hvordan man laver en saltopløsning for at fjerne forstoppelse og forbedre fordøjelseskanalen? Det er vigtigt at følge visse anbefalinger. Vandet skal renses og koges. Før opvarmning skal den opvarmes til 40 ° C. Salt kan bruges almindeligt kogt eller hav. For 3 liter vand skal du tage tre spiseskefulde salt. Dette er det maksimale volumen af væske, der kan være fuld i rensningen. Mellem væskeindtaget er det nødvendigt at udføre visse øvelser.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.