FormationVidenskab

Sådan fejre sommersolhverv i oldtiden

Sommersolhverv i tusinder af år var af stor betydning for mennesker. 20-21 Juni er betragtes midt på sommeren, den naturlige. Hertil kommer, det er den længste dag i året lys.

Sommersolhverv fejres siden oldtiden ved forskellige folkeslag. De største festivaler i Europa (Kupala, Lita) var begrænset til de længste dage af lys. Efter vedtagelsen af kristendommen, blev fejringen af julen introduceret af Ioanna Krestitelya (24 juni).

De hedninge gav den guddommelige kraft af solen. De troede, at lyset har magt over alle levende væsener. Sommersolhverv for hedninge betød at blomstrende natur. Men sammen med denne den længste dag lys og pegede på den uundgåelige tilgang af efteråret, og derefter vintertid.

Kelterne fejrede sommersolhverv festivalen holder Lita. Under fejringen, folk arbejdede og udhvilet, kommunikere med ånderne og udfører bryllup ceremonier, sjov, heks, gad.

Boligerne var dekoreret med blomsterkranse. Brug altid hvide liljer, kløvede spirer, fennikel, birk, perikon. Sommersolhverv blev fejret storslået. Folk kom for at danse, synge, førte danse, deltage i rituelle ceremonier. Om aftenen, folk gik ind i skoven, hvor de forlod for elverne og feer gaver, urter, mad. Man troede, at de indsamlede på Lita aften planter, havde magiske kræfter. Da det var ved at blive mørkt, tændte bål og organiseret processioner med fakler. Ifølge gammel tro, hoppe over brandsikring af familien og sikre velstand i huset. Ægteskabet var en glad én, stor og rig på kærlighed, tog hinanden i hænderne, sprang over ilden tre gange. Kultyper resterende fra brande, efterfølgende anvendes til sårheling. Det blev også ment, at briketterne kan tage dårligt vejr under høsten.

Indsamling honning først fandt sted i juni måned. Derfor fuldmånen på det tidspunkt kaldte bryllupsrejse. I slutningen af juni, er der et stort antal hedenske bryllupper. Selv nu, i juni er den mest populære måned for bryllupper i mange lande.

Befolkningerne i Skandinavien, Baltikum, Tyskland fejrede storslået sommeren jævndøgn. Betydningen af ritualerne var lignende ceremonier på Lita. Folk hilste foreningen af Jorden og Solen, kaldet høsten og trivsel i huset, køre væk onde ånder. Helligdage i forskellige lande blev kaldt Ivanova aften (eller midsommer). Ritual blev kindling brande. Man troede, at jo højere flamme, jo værre bør være onde ånder. Mennesker bare gerne Lita, tilbedt vand, dyppet blomster på hendes brændte gamle både (i Skandinavien). Nu næsten alle ritualer fra fortiden. På St. Johns Night afholdt masse fester, sover ingen gik. Folk har det sjovt, have det sjovt, fejre indtil daggry. I dag Østersøen, Skandinavien festivaler gennemført i juni, mellem 19 og 25 numre.

Før sommersolhverv blev fejret i Rusland mermaid Week. Således den berømte floder og søer spiritus - havfruer. Det skal bemærkes, at mange af de ritualer i løbet af denne uge blev tæt forbundet med erindringen om forfædrene til den gamle skik rafting i både på floden rester af soldater. I Rusland i den meget dag i solhverv fejrede Kupala. Kresen begyndte en måned (den første måned af sommeren). Kupala ritualer er meget lig ceremonien på Lita og St. Johns Night. Folk vævning kranse, bare hoppe over bål, lavet ritualer, badning i vandløb, søer, floder, renser sjælen og kroppen, drikke Surya (en drik lavet af honning).

Efter en dag med solhverv solhverv begyndte. Det varede tre dage. Under solhverv mennesker fejrede begivenheder i livet af guden Perun - en af de største og mest magtfulde slaviske guder, skytshelgen for soldater, var ansvarlig for den himmelske ild og naturkræfter.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.