BilerBiler

Akustik til bilen. Installation af akustik i en bil

God musik hjælper altid med at løfte stemningen og hjælper med at slappe af. Derfor ser i dag sjældent en bil, hvor der ikke ville være mindst en radiobåndoptager. Men før eller senere kommer bilens ejer til ideen om, at det ville være rart at få god og god akustik til bilen. Men for at gøre det rigtigt, skal du være i det mindste lidt styret i sagen og have specifikke mål.

Faktorer der påvirker lydkvaliteten

Før du vælger et akustisk system, er det værd at overveje flere regler:

 • Radiobåndoptageren skal nødvendigvis være kvalitativ, i stedet for nogen billig, anderledes kan højttalere ikke give rigtig god lyd.
 • Det er nødvendigt at erhverve en ekstra kraftig forstærker, så højttalerne kan arbejde med fuld styrke af mulighederne.
 • Køb kun behov fra dokumenterede producenter, der er specialiseret netop i salget af bilhøjttalere.
 • Det er nødvendigt at tilslutte akustikken korrekt i bilen korrekt og skabe lydisolering af høj kvalitet for at undgå resonanslyd.
 • Midfrekvens og højfrekvens anbefales at sætte i kabinens forside og bag på de store lavfrekvente højttalere.
 • Alle elementer i højttalersystemet skal være stift fastgjort.

Hvilken akustik er bedre?

Utvivlsomt er det bedste system en, der opfylder alle behovene hos en bilentusiast. Hvis du vælger akustik, skal du vide, at kabinettens forreste og bageste skal indstilles dynamikken hos forskellige producenter. I fremtiden vil dette have en god effekt på lydens mætning. En anden vigtig parameter er størrelsen på højttalerne, da det især påvirker rækkevidden af den overførte frekvens, og jo lavere den er, jo mere bas vil være. Det er værd at være opmærksom og følsom, for hvordan dens kvalitet afhænger af dens ydeevne.

Den ideelle løsning ville være en indikator på over 92 dB. Radioens egenskaber og bilens egenskaber er også vigtige. Udførelse af valget af akustik på bilen er det nødvendigt at tage højde for det faktum, at forskellige mærker af biler har huller til installation af akustik også, kan være forskellige. Hvis du har en indbygget radio, er det også bedre at vælge højttalerne af samme mærke eller at henvende sig til producentens anbefalinger. Hvis der selvfølgelig ikke er planer om at erstatte radioen selv.

Det er vigtigt at overveje

Producenter af akustiske systemer til dato, meget og alle af dem, på en eller anden måde, adskiller sig fra hinanden. Den største forskel er sandsynligvis omdømme og graden af popularitet. Nu er "omdømme" ikke et tomt ord, fordi sammenligning af to biloptagere af forskellige virksomheder, for eksempel Pioneer og Misteri, det ikke kan siges at de er ens og samme. Pioneer vil naturligvis give uforholdsmæssigt bedre indikatorer. Eksperter af problemet vil være enige med denne erklæring. Det samme gælder for akustiske systemer. Derfor vælger vi akustik til en bil af ukendt mærke, vi bør ikke forvente det af udstyrets udstyr af populære mærker. Men hvis lydkvaliteten ikke rigtig betyder noget, er det ikke nødvendigt at svinge på kendte mærker, især da dette kan påvirke systemets omkostninger. Forresten om prisen har bilhøjttalere en god prisudvikling.

Typer af akustiske systemer

Dynamikken til bilen kan købes til forskellige priser, der spænder fra 10 dollar til 500 (billedligt kan take-offen være noget). Det er vigtigt at vide, hvad der er forskellen mellem de to. For ikke at gå i detaljer kan vi sige, at den valgte type akustik vil påvirke varernes pris væsentligt. Der er andre faktorer, men denne er en af de vigtigste. Der er i alt to typer systemer: koaksiale hoveder og komponentakustik. De har utvivlsomt forskellige kvaliteter, og du kan for eksempel sammenligne disse to typer, hvilket vil hjælpe med at forstå, hvordan man vælger akustik i en bil.

 • Koaksiale hoveder. Hvis du vælger en billig akustik, er det bedre at stoppe ved dem. Et sådant system har en generalforsamling, der indeholder alt hvad du behøver, kaldet All inclusive. Kernen i dette system er en stor højttaler, der udsteder høje og lave frekvenser. Over dens diffusor er et højfrekvente hoved. Det er også beregnet til at styre gengivelsen af lydfrekvensområdet. Denne type konstruktion optager meget lidt plads, hvilket gør det muligt for dig at installere det kompakt i bilen. Når du fuldender kabinen med kun et par højttalere, bliver lyden så høj som muligt. Dette system, takket være dets parametre, herunder pris, er mest almindeligt blandt bilister i middelklassen.
 • Komponent akustik til bilen. Denne akustik til bilen indeholder et større sæt højttalere, herunder et par lavfrekvente og mellemstore. Højfrekvenshovedet er placeret separat. Systemet undtagen er blandt andet udstyret med krydsninger, der tjener til at adskille lydsignalet. Et sådant system vil give en langt mere effektiv lyd af høj kvalitet, men det vil koste meget mere, og pladsen i kabinen vil tage mere.

Installation og tilslutning af højttalere

Alle kender stederne i bilen, specielt designet til akustik 16,5 centimeter. For at kunne bruge dem er det vigtigt at vælge kolonner med en tilsvarende diameter. Hvis de valgte kolonner ikke passer til størrelsen af de tilgængelige huller, kan specielle adapterringe bruges. Når du installerer akustik i en bil, skal du tage højde for højttalerne og radioens egenskaber og også vælge den rigtige forstærker. Kilden til energi til al elektronik i bilen er et batteri og en generator, så hvis udstyret er for meget, er strømmen ikke nok. For at løse dette problem benyttes kondensatorer, som reducerer strømforbruget, men selv om der ikke er nogen garanti for, at batteriet ikke vil blive afladet, og maskinen ikke skal skubbes.

Højttalere skal vedhæftes gennem en træafstandsring, som kan laves selvstændigt. Virkningen af dette vil være mærkbar. Da førersædet i bilen ikke er i midten, skal fjerndiskanterne indstilles på samme afstand fra den og sende dem strengt til føreren. Hvis det gøres anderledes, ser det ud til at man skriger direkte i øret, og det andet er slet ikke hørbart.

Forstærker til bil

Det er meget vigtigt at vælge det rigtige sted, hvor forstærkeren er placeret. Det afhænger af, hvor dyr installationen koster, fordi omkostningerne består af længden af kablet, der forbinder batteriet og subwooferen til højttalerne. Hvis du sætter forstærkeren i kufferten, skal du trække inter-enhedskablerne til radioen, hvilket er cirka seks meter, så du skal bestemme placeringen på forhånd. Forstærkeren skal købes straks med det nødvendige antal ledninger, både for ham og for højttalerne. Når forstærkeren er placeret bagud, tilføjes der straks yderligere fire ekstra meter ledninger for at forbinde de forreste højttalere til den. Der er mange andre faktorer, der afhænger af bilens mærke, så det anbefales at lagre yderligere målere.

Subwoofer til bil

Installation af akustik i en bil går normalt ikke uden en subwoofer. Nyligt aktive aktive subwoofere er blevet populære, og det er ikke tilfældigt. At vælge en sådan enhed forenkler opgaven, fordi du ikke behøver at narre med valg af forstærkeren, da forstærkeren er bundtet. Og lydkvaliteten er ret anstændig for ham. Blandt fordelene ved en sådan subwoofer er brugervenlighed og hurtig opsætning. Desuden er de udstyret med alle nødvendige udgange og installeres simpelthen i bilen. Der er dog en lille ulempe - der er ingen udgang fra den indbyggede forstærker, som ikke tillader brug af højttaleren, hvis subwooferen brænder ud.

Tilslutning af subwooferen og forstærkeren

Det er ikke svært at forbinde subwooferen i bilen. For at forbinde den til den indbyggede forstærker er det nødvendigt at tilslutte RCA-indgangene på den til radioens indgange. For at tilslutte strømforsyningen skal du slutte plusstikket på batteriet til den positive terminal. For den negative ledning er der to muligheder: Du kan smide det fra bilens krop, og du kan fra batteriet. Sidstnævnte mulighed er egnet til subwoofere med højere effekt. Og du bør forsøge at undgå kontaktledninger med en regelmæssig ledningsføring.

Her er de mest almindelige akustikforbindelsesordninger i en bil:

 • Den mest enkle og almindelige: Fronthøjttalere og bageste.
 • Fronthøjttalere og bageste plus diskanthøjttalere tilføjes.
 • Fronthøjttalere, bagtil plus en subwoofer.
 • Frontal højttalere klamrer sig til radioen og de bageste højttalere til forstærkeren.
 • Frontal højttalere klamrer sig til radioen, og baghøjttalerne er forbundet til forstærkeren sammen med subwooferen.

Afslutningsvis er det værd at bemærke, at køb af akustik til en bil ikke er nok for kun at overbelaste stejle og dyre udstyr, det er også vigtigt at forbinde det korrekt. Det er nødvendigt at løse problemet på en kompleks måde. Distribuere højttalerne korrekt for at opnå en målt lyd og højeste kvalitet, og det gør ikke ondt for at gøre god lydisolering.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.