HjemlighedVærktøj og udstyr

Sådan bruges en motorsav: trin for trin guide

Ejer af et privat hus, sommerhus eller villa nogle gange nødvendigt at foretage nedskæringer af træ. I dette tilfælde skal du købe særligt udstyr. Chainsaw i nogle tilfælde er et uundværligt redskab. Arbejdet er hurtig og sikker, før du betjener udstyret bør være bekendt med de detaljerede instruktioner i denne proces.

, следует знать каждому мастеру. Sådan bruges en motorsav, bør du vide hver mester. Hvis du ikke overholder reglerne angivet af producenten af sådant udstyr, er der stor risiko for ulykker. Derfor, før brug Sørg for at gennemgå i detaljer alle de finesser af udstyret.

Højdepunkter

«Штиль», «Дружба» или прочими разновидностями подобного оборудования, необходимо вникнуть в особенности каждого инструмента. Begyndt at undersøge, hvordan man bruger en motorsav "Husqvarna", "rolig", "Venskab", eller andre varianter af sådant udstyr, er det nødvendigt at forstå de særlige kendetegn ved de enkelte instrumenter. Alle eksisterende sorter af konventionelt opdelt i tre grupper.

Den første klasse omfatter apparater. De anvendes til privat drift i udførelsen af en lille mængde af arbejde. Disse save har en lav kapacitet. Men hjem arbejdstager sådan funktionalitet vil være mere end nok. Det er relativt billigt og let udstyr.

Semi-professionel motorsav tilladelse til at fælde træer. Med deres hjælp, også producere konstruktion eller reparationsarbejde. instrument driftstid ikke overstiger 8 timer om dagen.

Professionelle save er i stand til at arbejde op til 16 timer i døgnet. deres kontinuerlig drift tid når 9 timer. Det er dyrt, tungt udstyr. Det har råd til at købe kun specialiserede virksomheder, virksomheder.

Især indenlandske motorsave

Indenlandsk værktøj har visse strukturelle træk. For at kunne vedligeholde dem, er det nødvendigt at studere enhedens motorsave. De mest almindelige instrumenter i denne kategori er "Venskab", "Venskab-Altai" og "Ural". De findes på markedet i lang tid.

For at forstå, hvordan man bruger en motorsav "Venskab", og andre mærker, nødt til at overveje deres enhed. Udstyr har en motor og kobling, også har en reducer. Nødvendigvis kommer savenheden. At være i stand til at styre driften af starteren, der er særlige designelementer.

Strømforsyningen system har en gastank og karburatoren ventil. Tyngdekraft brændstoffet strømmer gennem brændstof røret ved den åbne hanen ind i karburatoren. Aftagelig forret starter motoren. Alle disse systemer skal fungere korrekt, for at sikre normal drift af udstyret.

Især udenlandske motorsave

Den mest populære i dag er de motorsav mærker "Husqvarna" og "rolig". Deres enhed svarer til de nationale sorter af instrumenter. Men der er nogle funktioner i deres enhed. или «Хускварна». De skal lære, før du bruger motorsav "Rolig" eller "Husqvarna".

Repræsenteret af udenlandske selskaber udstyr har en relativt lav vægt. Dette gør jobbet meget mere komfortabel. Den "Husqvarna" er en funktion af sugegas. Dette er meget nyttigt, hvis der var en situation, hvor benzin er afsluttet, og motoren gik i stå. På det næste tankstation så denne funktion vil straks begynde.

"Ro" er snap-låg, som er meget praktisk i tilfælde af at hælde benzin stearinlys. Enheder med et låg skrues forårsage visse vanskeligheder. I dette tilfælde skal befæstelseselementerne gøres ved hjælp kun én skrue. Udenlandske udstyr har et stort udvalg af ekstra funktioner. Men de operative regler for alle typer af save er almindelige.

forberedelse værktøj

, следует начать с подробного изучения инструкции производителя. Når man overvejer, hvordan man bruger en motorsav, bør du starte med en detaljeret undersøgelse af producentens anvisninger. Denne tabel viser alle detaljerne i udstyr drift.

Før du begynder, skal du kontrollere instrumentet. Begyndende med kædespændingen. For at gøre dette, skal du trække det over toppen link. Ideelt flag efterlader rillen et par millimeter. Den nederste kæde afdeling må ikke synke. Ellers skal kredsløbet strammes. Efter dette, skal hun trække nemt. Stærk spænding er også uacceptabelt.

Inertial bremse håndtag må ikke komme i kontakt med de vigtigste håndtag. Ellers når koblingen skift save. Elementær primære inspektion kan i høj grad reducere sandsynligheden for skader på udstyret.

refill

Stihl, Jonsered, Husqvarna, Partner и прочими моделями, следует уделить внимание процессу заправки. Når man overvejer, hvordan man bruger en motorsav Stihl, Jonsered, Husqvarna, Partner og andre modeller, bør man være opmærksom under tankning. Næsten alle slags enheder er repræsenteret ved en totaktsmotor. Han var ikke i stand til at operere på ren benzin blanding. Derfor er brændstof fremstillet af visse komponenter.

For at forberede behovet brændstof til at tage 1 liter benzin motorolie 20 g. Benzin skal være helt A92 til A95 og indenlandske instrumenter til dyre udenlandske modeller. Anbefalinger for udvælgelse af producenten angivne.

Motorolien skal være specielt designet til kædesave. Konventionelle automotive sorter i dette tilfælde ikke passer. Plastbeholderne nødt til at blande olie med benzin. Den resulterende blanding skal hældes i tanken. Dens åbning indikeres af ikonet tankstation. Halsen af beholderen er mærket efter olie dråbe.

savkædesmøring

Udstyret har arbejdet i lang tid, og driften var af høj kvalitet, skal du med jævne mellemrum tilføje til kæden smøring. Oftest, anbefaler fabrikanterne kun bruger ægte olie. Hvis brugeren beslutter at anvende andre midler, kan erstattes med en særlig smøremiddel bil sorter. Viskositeten af et sådant produkt skal svare til det angivne niveau af producenten.

Når du har valgt den rigtige smøremiddel er nødvendigt at forstå, hvordan man bruger målebægeret til motorsav. Mærkerne er placeret nær mundingen af fyldet tanken. I drift skal med den nuværende udstyr regelmæssigt kontrollere oliestanden inde i bladet.

En gang om måneden anbefales at smøre de bærende dæk. Det er placeret på den ydre endedel. Hvis designet har en speciel hul, hæld olien der. Det tager kun et par dråber. Olie og brændstoftank operere på en hård flad overflade.

forebyggelse af ulykker

, необходимо рассмотреть правила техники безопасности. Ved at lære at bruge en motorsav, skal du overveje de sikkerhedsbestemmelser. Dette vil bidrage til at forebygge ulykker under driften af instrumentet. Alle regler er angivet i brugsanvisningen.

Under drift saven skal holde godt fast med begge hænder. Tommelfingeren af den venstre hånd til at sætte under det forreste håndtag. Du er nødt til at stå på deres fødder langt fra hinanden på siden af saven. Må ikke stå direkte bag værktøjet. Bagsiden ikke bøje. Det skal være fladt.

Hvis føreren er nødvendigt at flytte til en anden position, at udstyret er obligatorisk sat på bremserne. Hvis denne regel blive forsømt, er der stor sandsynlighed for alvorlig personskade. Root cut dæk skal ende.

Det er yderst vigtigt at bære beskyttelsesdragt og sikkerhedsudstyr. Disse omfatter briller, specielle bukser og jakke med foer og tykke sko med stålindlæg.

lancering

Proceduren til start saven skal udføres omhyggeligt og på et bestemt sekvens. Værktøjet skal være installeret på et fast, plant underlag. Kæden må ikke være i kontakt med nogen genstand.

Dernæst bør du overveje, hvordan man bruger kædebremsen på motorsav. dreje håndtaget ved selv at aktivere det. Det vil ikke tillade kredsløbet straks begynde at rotere ved opstart. Hvis det tages i en konkret save model har en dekompression ventil, skal det også intensiveret.

Chokerreguleringshåndtaget til at trække. Tå af den højre fod skal placeres i håndtaget bag saven, og behovet for at holde sig til den forreste venstre hånd. Flere gange må hurtigt trække i startsnoren. Motoren udsender en karakteristisk lyd som et nys. Det betyder, at instrumentet er tændt.

Efter dette, skal chokeren føres tilbage til udgangspositionen. Du kan derefter køre saven. For at gøre dette, er vi nødt til at fortsætte med at trække startsnoren. Motoren skal varmes op. På dette tidspunkt er det umuligt at fjerne bremsen (sikring).

proces ruller

, необходимо уделить внимание проведению процесса распила. Når man overvejer, hvordan man bruger en motorsav, er det nødvendigt at være opmærksom på at udføre opskæringen. Inden for det arbejde bør ikke være fremmede. Når fældning et træ, du har brug for at bestemme den rigtige retning. Det bør tage hensyn til hældningen af terrænet og af stammen, styrken og retningen af vinden. Så det vil være lettere at afgøre, hvor træet vil falde.

Rummet omkring det er nødvendigt at fri af buske og underskov. Der bør ikke være nogen fremmedlegemer i vejen. Inden for en radius af to længder af fældede træer bør ikke være fremmedlegemer eller mennesker.

Programguiden er underskåret lav. Det er lettere at skyde skylden på stammen. Når et træ er fældet, er det nødvendigt at stå til venstre. Stammen bør fastsættes, så der i den proces, han blev ikke flyttet. Skær ned grene nedefra. Snittet er lavet på hesteryg sav.

tjeneste værktøj

, необходимо уделить внимание правильному обслуживанию. Efter at have studeret teknikken med, hvordan man bruger en motorsav, er det nødvendigt at være opmærksom på korrekt vedligeholdelse. Efter afslutningen af arbejdet skal vurderes på integriteten af instrumentet. Hvis det er nødvendigt at smøre kæden.

Særlig opmærksomhed bør rettes mod sikringen, betjeningsgreb og cyklonen samler. Mekanismen må ikke beskadiges. Fixture skal være forsvarligt fastspændt.

Efter påføring af værktøjet, der skal rengøres grundigt. For at gøre dette, åbne låget og fjerne snavs fra bremsebåndet. Du bør også rense bussen. Luftfilteret skal rengøres fra små partikler af træ. køleribber rengøres, rengøres ventilationsåbninger. Du skal også kontrollere knivene af svinghjulet.

slibning din kæde

Med kraftig brug af instrumentet kan være nødvendigt at servicere kniven selv under saven skåret af tønden. Derfor bør du overveje, hvordan du bruger maskinen til slibning kædesave. Proceduren kan udføres ved hjælp af filer, men i dette tilfælde, er processen tidskrævende og mindre effektiv.

På salg er en masse af sorter af sådant udstyr. Efter fabrikantens anvisninger, kan du indstille alle parametre for skarphed. I dette tilfælde vil arbejdet blive udført hurtigt og effektivt.

Efter at have overvejet den særlige operation af kædesave, omhyggeligt studere producentens anvisninger, kan du sikre høj sikkerhed for føreren, samt længere standtid.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.