FormationUngdomsuddannelse og skoler

Befolkning Belgien: befolkningstæthed, etnisk sotstav

Belgien - et lille europæisk land med en lang og kompliceret historie, som ofte er fælles med andre stater. Hvad kendetegner den moderne befolkning Belgien? Vi lærer om dette senere.

synopsis

Kongeriget Belgien ligger i den vestlige del af Europa. Han er omgivet af Holland, Frankrig, Luxembourg og Tyskland. I den nordvestlige del er Nordsøen. Befolkningstætheden Belgien er 368 personer pr kvadratkilometer, og det område af landet er lig med 30 528 km. sq.

Staten bestået en lang historie, der har været en del af det romerske imperium, hertugdømmet Bourgogne, Holland og Frankrig. Belgien modtog fuld uafhængighed i 1839, med angivelse på ryggen i 1830. Siden da er det er et konstitutionelt monarki, regeret af en konge.

Statens hovedstad og største by er Bruxelles. Der er kontorer og hovedkvarteret for det internationale samfund, der er medlem af Belgien (NATO, EU, Benelux-sekretariatet). Større byer er også Brugge, Antwerpen, Charleroi, Gent.

Befolkningen i Belgien

Staten tager 77. plads i verden ved antal indbyggere. Antallet af belgiske befolkning er 11,4 millioner mennesker. Den naturlige stigning i det samlede positive. Fertilitet er kun 0,11% højere dødelighed.

Procentdelen af den unge befolkning er gradvist faldet siden 1962. Så de børn i alderen fra 0 til 14 år tegnede sig for 24% af alle beboere, nu - 17,2%. Men i de senere år har tendensen er igen blevet positiv. Beboere over 65 år udgør omkring 18,4%, omkring 64.48% i alderen mellem 15 og 64 år.

Sex struktur af befolkningen viser en mere detaljeret tabel. Belgien er uløseligt forbundet med overvægt af den kvindelige befolkning.

0-14

15-24

25-64

65 og derover

levealder

mænd

1000155

667.760

3036079

911.199

78.4

kvinder

952.529

640.364

3012533

1118458

83,7

Ifølge data for 2016 pr kvinde 1,78 børn, familiens størrelse er 2,7 personer. I gennemsnit kvinder føder deres første barn i en alder af 28 år. Det overvældende antal børn vises i fuld familier med to forældre.

etniske sammensætning

Belgiske befolkning består af to større etniske grupper: Flemings (58%) og vallonerne (31%). Nationale mindretal er repræsenteret af den franske, italienske, hollandsk, spansk og tysk. Landet er hjemsted for næsten 9% af indvandrere. Dette omfatter polakker, marokkanere, tyrkere, indere, fransk, italienere, congolesiske og andre.

Flemings og wallonere - de oprindelige indbyggere. Den første er efterkommere af friserne, sakserne, frankerne og Bataver. Deres modersmål anses hollandsk og dens mange dialekter. Wallonere er væsentligt ringere end den flamske befolkning. De er efterkommere af romaniseret keltiske stammer - belgierne. De taler fransk og Vallonsk.

I Belgien er der tre nationale sprog. Hollandsk-talende 60%, fransk - næsten 40% på tysk - mindre end én procent af befolkningen. Tre fjerdedele af befolkningen klæber til katolicismen, og resten tilhører andre religioner, som er domineret af islam og protestantisme.

Kulturelle forskelle og konflikter

Befolkningen i Belgien er præget af markante forskelle mellem indfødte etniske grupper. Flamsk kultur tættest på hollandsk. De lever den nordlige del af landet kaldes Flandern. Kunst, arkitektur og folkemusik poesi, på grund af de historiske begivenheder, der er tæt forbundet med Holland og Luxembourg. Mange kunstnere skabte deres værker på hollandsk.

Vallonien tættere i ånd til alle de franske. De deler med dem sproget, selv om andre aspekter af livet er stadig anderledes på grund af påvirkning af de germanske stammer. Regionen Vallonien består af fem provinser i den sydlige del, centrum af Namur.

Flamlændere i lang tid konkurrerer med Wallonerne. De første klager blev udtrykt umiddelbart efter offentliggørelsen af landets uafhængighed som officielt sprog i hele området blev fransk. Flemings straks annoncerede ulighed, begyndte at kæmpe for deres identitet. Økonomiske og kulturelle kontroverser opstod hele historien om Belgiens op til moderne datoer.

beskæftigelse

Den erhvervsaktive befolkning Belgien var 5, 247 millioner mennesker. Arbejdsløsheden nåede 8,6%, hvilket placerer landet på en af de første steder i EU. På trods af dette, landets BNP er 30 tusind dollars per indbygger.

Et stort antal arbejdsløse og relativt moderat tempo i den økonomiske udvikling i Belgien i forbindelse med manglende konkurrenceevne og manglende tilpasning til de nye markedsvilkår. Med fremkomsten af nye ledere i branchen for landets vigtigste produkter - tekstiler, tekniske produkter, glas, uorganisk kemi - faldt efterspørgslen.

Det største antal beskæftigede i servicesektoren, som også sinker omstruktureringen af økonomien. I øjeblikket er landbrug engageret i ca. 1% af den erhvervsaktive befolkning. Servicesektoren tegner sig for 74% og industri - 24% af befolkningen. Andre er involveret i fast ejendom, finansiering, transport og kommunikation.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.