FormationUngdomsuddannelse og skoler

Arkitektonisk element, der kom fra den gamle egyptiske obelisk - en ...

Denne artikel vil tale om, hvad den obelisk, når først født, denne del af arkitekturen, analysere historien om Luxor obelisken.

arkitektur

Folk har altid givet stor vægt på kunst, herunder arkitektur. Levetiden for de fleste gamle civilisationer, vi kender mest på grund af de bevarede bygninger og elementer af arkitektonisk stil, for eksempel, disse omfatter de Maya pyramider i Sydamerika. Selvfølgelig er det ikke alle mennesker efterladt et så betydningsfuldt mærke i historien, at det samme selv i dag i huset og andre bygninger primært anvendes som et praktisk anliggende, og århundredgamle holdbarhed med avancerede konstruktionsløsninger, de er ikke anderledes.

Måske den mest kendte historiske æra - er det gamle Egypten. Og beundrede den dag i dag kulturen i dette folk nu død. Og bortset fra pyramiderne til i dag har nået et meget vigtigt for de gamle egyptere, denne arkitektonisk element, ligesom en obelisk. Så hvad er en obelisk, som bruges i vores tid? Dette er, hvad vi vil tale.

definition

Obelisker blev brugt i det antikke Grækenland, men der var de af rent praktisk værdi, for eksempel som en gnomon (særlige tegn, prototypen uret) solur. Mens der i det gamle Egypten Obelisk - et symbol på solen, og generelt en af de foretrukne elementer i arkitektur og symbolik. Lad os betragte nærmere historien om de egyptiske obelisker og deres formål.

Enheden og udnævnelsen af

Egyptisk obelisk (i hvert fald dem, der overlevede den dag i dag) er monolitter, som blev hugget fra en homogen blok af sten. materiale udragende rød granit, der blev brudt i Aswan. Og de blev installeret i par langs indgangen til templet.

På grund af de ufuldkommenheder værktøjerne blev foretaget obelisker meget lang og hård. For eksempel obelisk Hatshepsut udhugget i syv måneder. Nu ved vi, hvad det obelisk. Overvej de vigtigste karakteristika.

Deres hånd blev lavet for at dække de tegn, hvis tekster i de fleste tilfælde begrænset til forherligelse af guder og faraoer, der handler. Nogle gange, hvis en sådan konstruktion havde en særlig betydning, blev det belagt med en legering af guld og sølv. Men for at gøre det kun med spidsen af obelisk. Så i det gamle Egypten obelisk - et vigtigt element i religiøs tilbedelse og symbolik.

Historikere ved, at kunsten at gøre obelisker egypterne besad i den tid af det 4. dynasti, men de ældste, der har overlevet til i dag, dateret den 5. dynasti. Deres særkende - en lille størrelse, lidt mere end tre meter. Hvis vi taler om dem, der har overlevet til vor tid på samme sted, som var blevet etableret, den ældste er den obelisk af Senusret. En højeste af færdige - den, der indstillet til Karnak, højden er over 24 meter. Af den måde, ifølge en tilnærmelsesvis vurdering det vejer 143 tons. Som du kan se, den obelisk - en struktur, der er meget forskellige i størrelse.

spredning

Gradvist, de obelisker i Egypten begyndte at sprede sig rundt om i verden. De første lande, hvor der var en mode for dem, var Palæstina og Phoenicia. Men hvor de blev produceret ved udarbejdelse af individuelle segmenter, hvilket i høj grad forenkler fremstillingsprocessen. Næste obelisker begyndte at sprede sig til det byzantinske rige, Assyrien, og endda Etiopien. Et betydeligt antal af dem blev eksporteret til det romerske imperium. For eksempel den, der er nu placeret foran Lateranet basilikaen i Rom, blev etableret i Karnak, vejer 230 tons og højden er 32 meter. Men den første ting, der kommer til at tænke, når man ser på denne obelisk, hvordan det transporteres? Selv i dag, transport af denne last er ikke sådan en simpel opgave.

Under renæssancen gange obelisker blevet populære italienske arkitekter som elementer i den samlede komposition. Og så, startende fra midten af det XIX århundrede som offentlig interesse i vækst og historikere til det gamle Egypten, mange lande var beskæftiget med at ukontrollabelt eksporteres til alle former for kunstgenstande og antikviteter. For eksempel, i St. Petersborg på Neva-floden er sfinkser, men kun få mennesker ved, at de bringes direkte fra Egypten, og alderen af flere tusinde år.

vores tid

Og i dag, de obelisker er meget populære som et arkitektonisk element som en standalone skulptur symbolsk betydning eller monument. Den største er Washington Monument i USA, højden er 169 meter.

I Rusland, spredning af de obelisker modtaget, startende med regeringstid Catherine II, og etableret til ære for militære sejre og resultater. Det er muligt at bestemme med ordet "obelisk". Det er et arkitektonisk monument, der ligner en søjle, aftagende opad.

Obelisker faldt gradvist ud af mode som et design element eller arkitektur, men begyndte at blive brugt som et monument af militær herlighed. For eksempel er det ofte muligt at opfylde obelisker massegrave fra Anden Verdenskrig. Og i russiske byer er monumenter over udestående historiske og militære tal for de seneste år, for eksempel, en obelisk til ære for Minin og Pozharsky i Nizhny Novgorod, on-site kommandopost Suvorov på området Borodino , og andre.

Luxor obelisken

I 1831, guvernør i Egypten Mehmet Ali gav Frankrig Luxor Obelisk, som oprindeligt blev opført til ære for Ramses II. Allerede i 1833 blev han taget til Paris og efter den kongelige mødet er indstillet på Place de la Concorde, hvor den dag i dag kan du se obelisk. Foto venligst udlånt af dens lidt højere. Den nederste del viser processen af monumentet ved levering.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.