FormationUngdomsuddannelse og skoler

Hvordan til at trække vejret bakterier? Aerobe og anaerobe bakterier. Især respiratoriske prokaryoter

Næsten alle levende organismer på Jorden kræver processen med åndedræt. Oxygen er en af de mest almindelige oxidationsmidler i den respiratoriske kæde af dyr, planter, protister, mange bakterier. Men ikke alle ved, hvordan vores kroppe er forskellige i den komplekse struktur af små celler af mikroorganismer. Spørgsmålet er: hvordan man indånder bakterierne? Er metoden til at opnå energi fra vores?

Undgå alle bakterier indånder ilt?

Ikke alle ved, at ilt er ikke altid en nødvendig komponent i den respiratoriske kæde. Det spiller hovedsagelig rollen som en elektronacceptor, men god gassen oxideres og reagerer med hydrogenprotonernes. ATP - det er grunden til, at alle levende organismer indånder. Men mange typer bakterier undvære ilt, og stadig få en eftertragtet energikilde som adenosin trifosfat. Hvordan til at trække vejret bakterier af denne type?

Processen med respiration i vores krop finder sted over to etaper. Den første af disse - anaerob - ikke kræver nærvær af oxygen i cellen, og det kræver eneste kilder til carbon og hydrogen protonacceptorer. Den anden fase - aerob - forekommer udelukkende i nærvær af oxygen og er kendetegnet ved et stort antal i trinvise reaktioner.

I bakterier, som ikke absorberer ilt og ikke bruger det for respiration sker kun anaerobe fase. Ved graduering mikroorganismer også modtage ATP, men mængden er meget forskellig fra den, som vi modtager efter passage af to vejrtrækning faser. Det viser sig, at ikke alle bakterier indånder ilt.

ATP - den universelle energikilde

For enhver af kroppen er det vigtigt at bevare deres levebrød. Derfor er det nødvendigt i processen med udviklingen for at finde energikilder, der bruger vil være i stand til at levere nok ressourcer for strømmen af alle de nødvendige reaktioner i cellen. Først kom fermentering af bakterier: den såkaldte trin i glycolysen eller anaerob respiration etape af prokaryoter. Og så ved de mere avancerede flercellede organismer udviklede tilpasninger, hvorved, med deltagelse af atmosfærisk ilt vejrtrækning effektivitet væsentligt forøget. Så der var en aerob fase af cellulære respiration.

Hvordan til at trække vejret bakterier? Grade 6 skole løbet af biologi viser, at for enhver organisme, er det vigtigt at få en vis andel af energi. I processen med udviklingen blev det opbevares i specielt syntetiseret for dette molekyle kaldet adenosin trifosfat.

ATP er den energi-rige stof, som er baseret på carbonatomet i pentosen ring nitrogenbase (adenosin). Afvige fra ham phosphatrester mellem hvilke der dannes højenergi-bindinger. Til destruktion af en af dem frigivet et gennemsnit på omkring 40 kJ, og en ATP-molekyle er i stand til at lagre maksimalt tre phosphatrester. Hvis således dekomponerer ATP til ADP (adenoziddifosfat), cellen modtager 40 kJ energi under dephosphorylering. Og omvendt, sker gennem fosforylering opbevaring af ADP til ATP energiforbrug.

Glycolyse bakteriecelle giver 2 ATP molekyle, når aerob respiration efterbehandling trin kan tilvejebringe cellen 36 umiddelbart molekyler af stoffet. Derfor er spørgsmålet "Hvordan til at indånde bakterier?" Svaret kan gives til følgende: vejrtrækning proces for mange prokaryoter er dannelsen af ATP uden tilstedeværelse af ilt og omkostninger.

Hvordan til at trække vejret bakterier? typer af vejrtrækning

Med oxygen alle prokaryoter er opdelt i flere grupper. Blandt dem:

  1. Obligat anaerobe.
  2. Fakultative anaerobe.
  3. Obligat aerobe.

Den første gruppe består af de bakterier, der ikke kan leve i iltforholdene. O2 for dem giftige og fører til celledød. Eksempler på sådanne bakterier kan være rent symbiotiske prokaryoter, der bor i en anden organisme i fravær af oxygen.

Den anden gruppe omfatter de former for prokaryoter, som aktivt deler sig og vokser i fravær af ilt, men en lille procentdel af det i miljøet ikke fører til fatale konsekvenser. Disse bakterier er saprofytter og nogle parasitter.

Hvordan til at trække vejret bakterier i den tredje gruppe? Disse prokaryoter er anderledes, idet de kun kan leve under forhold med god aerosolisering. Hvis der ikke er tilstrækkelig ilt i luften, disse celler dør hurtigt, fordi det er afgørende vejrtrækning O2.

Fermenteringen er forskellig fra vejrtrækning ilt?

Gæring i bakterier - det er den samme proces med glycolyse, som i forskellige arter af prokaryoter kan give forskellige reaktionsprodukter. For eksempel mælkesyrefermentering fører til dannelsen af et biprodukt af mælkesyre, alkoholisk gæring - ethanol og carbondioxid, olie-creme - smørsyre (butansyre), osv ...

Ilt vejrtrækning - er en komplet kæde af processer startende fra trin glycolyse til dannelse pyrodruesyre, og slutter med udviklingen af CO2, H2O og energi. De seneste reaktioner finder sted under tilstedeværelse af ilt.

Hvordan til at trække vejret bakterier? Biologi (Grade 6) Skole Uddannelse for Mikrobiologi

I skolen, fik vi kun simpel viden om, hvordan processen med vejrtrækning prokaryoter. Mitokondrier fra disse mikroorganismer er imidlertid ikke har mesosoma - fremspring på den cytoplasmatiske membran ind i cellen. Men disse strukturer spiller ikke den mest afgørende rolle i respiration af bakterier.

Siden urolighederne - en slags glykolyse, den finder sted i cytoplasmaet i prokaryoter. Der er også mange enzymer, der er nødvendige for hele kæden af reaktioner. Alle, uden undtagelse, bakteriernes første to molekyler pyrodruesyre fremstillet som en person. Og så de henvende sig til andre biprodukter, som er afhængige af typen af gæring.

konklusion

Verdens prokaryoter, på trods af den tilsyneladende enkelhed af cellulær organisation, fuld af komplicerede og til tider uforklarlige øjeblikke. Nu er der et svar som at trække vejret bakterier faktisk, fordi ikke alle af dem har brug for ilt. Tværtimod har de fleste tilpasset til at anvende andre, mindre praktisk måde at opnå energi - gæring.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.