FormationUngdomsuddannelse og skoler

Hvad er konjugation af verbet - let at huske, lære undtagelserne

En af de vanskeligste dele af volumen af at lære det russiske sprog - foran dig. Selv hvis man ser fra starten, intet uforståeligt er ikke her. Selvfølgelig vil noget nødt til at huske udenad. For eksempel, her er det: grammatisk kategori, bestemt af antallet og personer - der er verbum konjugation.

Hvis der er stress i sidste ende

Bestemmelse af konjugation af verbet, især se, om stress falder på slutningen. Hvis du falder, er det enkelt: den konjugering kan let identificeres ved en vokal. Den første konjugering er i slutningen af-em og -ex, y eller th, Ym eller -yut og -osh. En anden lukning verber har -ite, -um, -IM, ish, -yat, -AT.

Hvis stress i sidste ende er der

Hvis verbet er slutningen af stress ikke, så vil det vise konjugation infinitiv formular. I slutningen-det hører til den anden konjugation. Der er undtagelser: at lægge, at barbere, bygge og være pjusket. Også den anden verbum konjugation og slutter i -at og -et: synlig, fornærme, ur, høre, snurre rundt, jagter, had, hold, afhænge indånder tolerere.

Denne liste er godt husket i en anden rimede rækkefølge. Eller du kan huske tallene: syv til -et, fire på -at. Selv om mere effektiv til at studere bordet. Anyway, husk at denne bøjninger af verber, og alle ligger i listen udelukkelse, er det absolut nødvendigt. Resten er nemmere end nogensinde: verber, hvor der er ingen stress i sidste ende, er i den første konjugation. For eksempel: læse, læse, læse, læse, og så videre. Hvad er konjugering? Det er rigtigt, først. Og hvorfor? Fordi det så en anden tabel med endelser. Godt gået! Nu lærer undtagelse!

Tabel verbum konjugation af ubestemte form
anden konjugering første konjugering
-it verber, bortset fra tre undtagelser Verber barbering, være baseret på, at lægge
Syv verber i -et: se, ondt, had, lider, er afhængige af, ser, Twirl Verber i -et, foruden de syv undtagelser
Fire af verbet at -Ved: drev, hør, hold, indånder Verber i -at, ud over de fire undtagelser
Verber-OT, -ut, -t, og alle andre
Tabel konjugeringsmetoder verber i nutid
person første konjugering anden konjugering
Helheder. nummer Sæt. nummer Helheder. nummer Sæt. nummer
første y (th) -EM y (th) -IM
sekund -esh -ete ish -ite
tredje EX Ym (-yut) -det -AT (er) til ud

Raznospryagaemost verber

Fundet i den russiske sprogs verber - og jeres, og vores. Nogle former, de passer til den første konjugation, den anden - under den anden. Prøv og finde ud af det her, at denne bøjninger af verber. Vi vil have lidt flere undtagelser i tankerne: at løbe, til daggry, og ønsker at ære. Og resten er igen det samme.

Lidt mere om funktionerne i verbum konjugation

Verbum datid og vejledende stemning undvære personlige endelser. Jeg læste, læste. Det samme sker med verber konjunktiv humør. at læse, at læse. Ufravigelige - giver personlige endelser til verber kun den anden person. Læs! Læs! Der er også en mangel verber, hvor den første person ental ikke anvendes: Basit, hænge ud, skal du sørge for at vinde (bjørn, den gamle tegneseriefigur, som hooligans på nelliker hang også var på udkig efter en form af verbet: Jeg sagde, der visyu ... det trimmet: visyu ikke at sige, og hænge ud ... men den mest korrekte udtryk er tvunget til at hænge, men med normale verber er hober sig op til noget: vi er sikre på at sige, de flyver, og de vil ikke flyve). Her, ved den måde, en ting mere: i sammensatte verber kun være konjugeret verbum og de vigtigste i henhold forbliver i ubestemt form, altid. Du forstår, hvad konjugation af verbet er ikke svært? Verber konjugeres i alle to gange - i nutiden og fremtiden, ingen mørke fortid, de ikke har brug for. Dette er reglen. De vigtigste ting - husk undtagelser!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.