FormationSprog

Den tidligere tid af verbet på russisk og engelsk

Hvordan bestemmer man det tidligere tidsforbrug af et verb? Du vil modtage svaret på det spørgsmål du stillede fra artiklen. Derudover vil vi fortælle dig, hvordan verbets tidligere tid er dannet på engelsk.

Generelle oplysninger om verb

Før du taler om, hvad den tidligere tid er, skal du finde ud af, hvad det hele handler om.

Et verb er en del af tale, der angiver en objekts tilstand eller handling, samt besvarer spørgsmålene "hvad skal man gøre" eller "hvad skal man gøre?". Det skal specielt bemærkes, at de varierer alt efter stemninger, er transitive og intransitive, kan henvise til en perfekt eller ufuldkommen art.

Verb tenses på russisk

Denne del af talen kan sættes i følgende tidspunkter:

  • nu;
  • Fremtiden;
  • Fortiden.

Verdenens tidligere tid

En del af talen, der står i den tidligere tid, viser, at denne eller den slags handling har fundet sted indtil nu. Men når man beskriver tidligere situationer eller begivenheder i livet, i stedet for den tidligere tid, bliver nutiden ofte brugt.

Hvordan oprettes et verb i den tidligere tid? Vi finder ud af sammen

Den tidligere tid af verben på russisk er dannet fra den oprindelige form (dvs. det infinitive) ved at tilføje suffikset -l- (fled, ønsket, talte, hjulpet osv.). Denne regel har dog undtagelser. Således er verb, der er ubestemt og ufuldstændigt og slutter i -non, -at eller -ch, omdannet til den tidligere tid (i det masculine køns ental) uden at anvende det førnævnte suffix (skæreark osv.).

Gør verb, der er forbi spændt forandring?

Beretningens tidligere tid gør det muligt for en given del af talen at variere i tal. Til gengæld kan det eneste tal let falde ved fødslen. Det skal også bemærkes, at verb, der står i den tidligere tid i flertallet, ikke ændrer sig personligt.

Former af verb i fortiden af værdi

Verbs, der står i den tidligere tid, kan have en perfekt og aoristisk betydning (kun perfekt type). Lad os se nærmere på dem:

  • Perfektion betyder en vis handling, der blev begået i fortiden, men dens resultat er bevaret i nutiden. Lad os give et eksempel: Andrew, er du kold, var du på gaden?
  • Den aoristiske betydning angiver en handling, der var begået i fortiden, men det har intet at gøre med nutiden. Lad os give et eksempel: Jeg stod op og gik til min mor. Det skal også bemærkes, at en sådan værdi sædvanligvis realiseres i homogene prædikater. For eksempel: Drengen smilede, pressede sit legetøj til ham og roede sig ned.

Verbs, der ligger i den tidligere tid, kan have følgende grammatiske betydninger (kun imperfektive):

  • Ubegrænset individuel konkret handling, der blev begået inden taleforløbet. For eksempel: Pigen undrede sig, når det var nytår.
  • En handling, der gentages hele tiden indtil tidspunktet for talen. For eksempel: Annushka hver gang puffed op hendes hænder, og hendes øjne oplyst med glæde.
  • En handling der konstant sker. For eksempel strækkede uigennemtrængelige skove næsten til floden.
  • Den generaliserede kendsgerning. For eksempel: Nogen spurgte dig.

Forløbet tid: engelske verb

Som det var sagt ovenfor, er den tidligere tid form af verben, der angiver den perfekte handling, der nogensinde har fundet sted. På engelsk kaldes denne ændring af ord "Tidligere Tider". Det skal også bemærkes, at denne gang varierer i varighed og kvalitet. Med andre ord, på engelsk er der en simpel fortid, der hedder "Past Simple", en lang tidligere tid, der hedder "Past Continuous" og en tidligere perfekt "Past Perfect". Lad os overveje hver enkelt formular mere detaljeret.

Past Simple

Denne gang udtrykker absolut enhver handling, der fandt sted tidligere. Past Simple er dannet ganske enkelt: hvis et ord refererer til et uregelmæssigt verb, skal du tage sin anden form fra bordet. I tilfælde af at ordet er korrekt, er slutningen -ed tilføjet til det. Hvis du har brug for at stille et spørgsmål, så skal du bruge hjælpeordet gjorde.

Forresten har verbetens fortid til at have 2 varianter af konjugation, nemlig var og var. Normalt blev vi brugt sammen med substantiver kun i flertallet og var - i den eneste. I dette tilfælde er det med pronomen du (oversat som dig eller dig) nødvendigt at anvende kun var.

Tidligere Kontinuerlig

Denne form adskiller sig fra den foregående, idet i dette tilfælde fremgår virkningen af fortiden i processen. Som en krybbe anbefales det at huske at den præsenterede verb vil have et ufuldstændigt udseende. Det skal også bemærkes, at dannelsen af Past Continuous kun kræver kendskab til følgende former for verbet som værende: var og var.

Past Perfect eller en perfekt lang tidligere tid

For dannelsen af en sådan tid kræver et ideelt kendskab til alle former for verb (forkert og korrekt). Det skal også bemærkes, at for Past Perfect nødvendigvis har brug for et hjælpeord have. Forresten har verbens tidligere tid følgende form: had.

Man kan ikke men bemærke, at Past Perfect omfatter en sådan tid som Past Perfect Continuous, som har følgende russiske betydning: en perfekt lang tid tidligere. For dens dannelse er det nødvendigt at bruge hjælpeværktøjet til at være, hvilket skal sættes i fortiden Perfekt tid form, det var, havde været.

Lad os opsummere resultaterne

At kende det grundlæggende i dannelsen af fortidse verb på russisk og engelsk, kan du ikke kun sætte tale korrekt under personlig kommunikation med udlændinge eller landsmænd, men også skrive dem et letteragt brev.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.