FormationSprog

Betydning phraseologism "synge lovpriser", oprindelsen og betydningen

At rose en mand kan oprigtigt, og du kan, betyder hån. I vores fokusområde - værdien af phraseologism "synge lovpriser". Vi har ikke bort historien, tonen og kontekst brug.

oprindelse

Det var blandt grækerne, den gamle gud - Dionysos (i det gamle Rom blev det kaldt Bacchus). Han var ansvarlig for de vine, men ikke salg og vækst, udvikling, udbytte. Dionysos var også forbundet med den gamle grækere Chthonic kraft, symboliseret alt, hvad der er mørkt, skræmmende og uhæmmet menneskelige natur.

Roser - et lovsange til ære for Dionysos. Deres sang folk på særlige fester til ære for guden for vin, efter at hylde selve produktet.

Derfor phraseologism at "synge lovpriser" - overdådige ros. Umiddelbart opstår spørgsmålet: menneskelig tryghed i dette tilfælde, fair eller ej? På dette senere.

tone udtryk

Normalt så siger de uoprigtig, falsk ros. Sådanne vurderinger tillade menneskelig adfærd, når de ønsker at bryde afstanden og trænge ind i kredsen af tillid. Det er svært at sige, hvorfor lovprisninger (lovsange) pludselig begyndte at blive opfattet på den måde. Måske fordi folk kun drukket vin, god snak, og uden "doping" er ikke et godt ord at høre fra dem ...

Men nogle gange rost, ikke kun fordi de har en økse til at slibe, men blot for at støtte en person. Betragt to eksempler, der afslører, hvordan den traditionelle betydning af en fraseologiske "synge lovpriser", og ikke helt en klassisk.

Overordnede og underordnede

De siger de rige deres særheder. Men det kan siges om chefen. Forestil dig situationen: Manager-maling, og en af de ansatte ønsker at gøre karriere. Og han med rette mener, at hvis chefen lokke komplimenter, ville det åbne vejen til toppen.

Så han kommer ind i rummet og ser den næste chef væsen. Ved at bringe en knytnæve ret beskeden viden i maleriet, slaven begynder at udsende:

- Sergey, hvad en vidunderlig palet af en smøre. Hvilken slags penselstrøg. Du lærte et eller andet sted?

- Hvad er du, Artem Lvovich I - amatør.

- Nej, du ikke kan lide dig - et vidunderbarn!

- Okay, så nok til at smuldre komplimenter. Hvad kom?

Så de løser produktionsproblemer. Og Artem Lvovich, forlade kontoret, grinende: "Et billede-dens - bemale Klatmaleri."

Dernæst flytter til en situation, hvor værdien phraseologism "synge lovpriser" fyldt med positivt indhold.

Mangelfuld guitarspil og taknemmelig lytteren

En anden afsluttende koncert i musikskolen. Børn rolig, de er rystende hænder. Med andre ord, business as usual i en sådan situation. Dreng går på scenen og spille guitar. Det spiller godt, men nogle gange forvirrer noter, frets. Tortur er overstået, publikum klappe. Barnet går til gymnastik, hvor han mødte min mor. Og hun sagde til ham:

- Alt var stor, søn! Bare fint!

- Jeg tror, du overdriver.

- Tja, der var nogle mangler, men de ødelægger ikke helhedsindtrykket af spillet.

- Okay, mor, jeg ved hvad du synger mine roser, men tak for din støtte.

Som det kan ses fra eksemplet med den analyserede ekspression, kan idiomer og deres værdier ændres. Og det afhænger ikke kun af situationen, men også fra tid til anden. I det gamle Grækenland, på dette formulere det havde gode konnotationer, og nu højttaleren er fri til at variere det semantiske indhold af ytringer.

God eller dårlig ros uretfærdigt?

Det er svært at svare på entydigt. Når det kommer til menneskelig støtte, er der intet galt i sin ros. Desuden er en sådan handling taler endog af en sympatisk hjerte. En anden ting er, når folk smider buketter til at nå et bestemt mål, hans opførsel ser ikke meget attraktivt, især hvis modtageren forstår, at vurderingen af sine aktiviteter falsk og manipulerende.

Anyway, nu læseren har en idé, som betyder "synge lovpriser", og han kan beslutte, hvornår og hvem der skal fejre, og om det er det værd.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.