FormationUngdomsuddannelse og skoler

Hvad er de eukaryoter: definition, strukturelle træk

Hvad er en eukaryot? Svaret på dette spørgsmål ligger i strukturen af funktionerne i forskellige typer af celler. Nuancerne i deres organisation, og vi ser på i denne artikel.

Strukturelle funktioner i cellen

Cellerne i levende organismer klassificeres efter forskellige kriterier. En af dem - organisering af arvelige materiale indeholdt i DNA-molekylerne. Eukaryoter - organismer er i celler, som er dekoreret kerne. Denne dvumembrannaya organel omfatter genetisk materiale. I prokaryoter denne struktur er fraværende. Disse organismer er alle former for bakterier og archaea.

Strukturen af prokaryote celler

Fraværet af kernen betyder ikke, at prokaryote organismer er ikke arvelig materiale. Det er også kodes i sekvensen af nukleotider. Imidlertid er den genetiske information ikke dekoreret kerne og repræsenteres af en enkelt cirkulært DNA-molekyle. Det kaldes et plasmid. Sådant molekyle er bundet til den indre overflade af plasmamembranen. Celler af denne type er også frataget en række specifikke organeller. Prokaryote organismer præget af primitive, lille størrelse og lave organisationen.

Hvad er en eukaryot?

Denne store gruppe af organismer omfatter repræsentanter for alle planter, dyr og svampe. Virus er ikke-cellulære livsformer, så i denne klassifikation anses ikke.

De overflade enhedscelledele prokaryoter repræsenterede plasmamembranen, og de interne indhold - cytoplasma. Dette er en intern halvflydende miljø, som udfører en understøttende funktion, integrerer alle de strukturer sammen. For celler af prokaryoter er også karakteriseret ved tilstedeværelsen af en række specifikke organeller. Denne Golgi-komplekset, endoplpzmaticheskaya netværk plastiderne lysosomer. Nogle mener, at eukaryoter - organismer er i celler, der mangler mitokondrier. Men det er ikke tilfældet. Disse organeller i eukaryote celler er placeringen af dannelsen af molekyler ATP energibærer i cellen.

Eukaryoter: organismer eksempler

Eukaryoter er de tre naturriger. Men på trods af lighederne i deres celler er der betydelige forskelle. For eksempel plante karakteriseret ved at indeholde specialiserede organeller chloroplaster. Det er i disse komplekse fotokemisk proces forekommer omdannelse uorganiske til glucose og oxygen. Dyreceller sådanne strukturer ikke har. De er i stand til at absorbere kun klar næringsstoffer. Forskelle mellem struktur og strukturen af overfladeapparatet. I dyreceller på plasmamembranen er glycocalyx. Det er en tyktflydende overfladelag sosotoyaschy af proteiner, lipider og kulhydrater. For planter, kendetegnet ved cellevæggen. Det er placeret på plasma membran. Cellen væg defineres af komplekse kulhydrater cellulose og pektin, som giver det styrke og stivhed.

Hvad er eukaryoter, som er repræsenteret af en gruppe af svampe? Celler af disse vidunderlige organismer kombinere strukturelle træk ved både planter og dyr. Strukturen i deres cellevægskomponenter kulhydrater er cellulose og chitin. Men de indeholder ikke kloroplaster tsitoplpzma derfor ligesom dyreceller, i stand kun at levere heterotrofe metode.

Avancerede funktioner i strukturen af eukaryoter

Hvorfor alle eukaryoter er organismer, der har opnået en høj grad af udvikling og spredt over hele kloden? Først og fremmest takket være den høje grad af specialisering af deres organeller. Ring molekuda DNA indeholdt i cellerne af bakterierne, giver den nemmeste måde at deres reproduktion - celledeling i to. Som et resultat af denne proces producerer nøjagtig genetisk kopi af datterceller. Gengivelse af denne type er helt sikkert sikrer kontinuiteten i generationer og give tilstrækkelig hurtig afspilning af sådanne celler. Imidlertid kan forekomsten af nye tegn i divisionen i to, og talen ikke gå. Det betyder, at for at tilpasse sig skiftende forhold, kan disse organismer ikke. For eukaryote celler karakteristiske for seksuel proces. I sin kurs, der er en udveksling af genetisk information og dens rekombination. Som et resultat, er enkeltpersoner født med nye, ofte nyttige skilte, der er fastsat i deres genotype og kan overføres fra generation til generation. Dette er en manifestation af genetisk variation, der er grundlaget for udviklingen.

Så i denne artikel vil vi kigget på, hvad eukaryoter. Dette koncept er en organisme, hvis celler indeholder en kerne. Denne gruppe af organismer omfatter repræsentanter for alle plante- og dyreliv, samt svampe. Kernen er en permanent cellestruktur, som tilvejebringer lagring og overførsel af genetiske informitsii organismer kodet i nucleotidsekvensen af DNA-molekyler.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.