FormationUngdomsuddannelse og skoler

Navnet på indianerstammer: den Maya, aztekerne, inkaerne, Iroquois, Mohikaner, Apacherne. amerikanske indianere

Det område af Amerika, Columbus' opdagelse, er meget omfattende, og som følge heraf har et andet navn af de indianerstammer, der bor i det åbne land. Mange af dem, selv om europæiske opdagelsesrejsende kun anvendes én betegnelse for indfødte amerikanere - indianere.

Columbus vildledende og konsekvenser

Over tid blev det klart fejl: at de oprindelige folk - det er de indfødte i Amerika. Før europæiske kolonisering af XV beboere århundrede ankom på forskellige stadier af den fælles-tribal-system. Nogle stammer dominerede fars familie, og andre domineret matriarkat.

Niveauet for udvikling er primært afhængig af placering og vejrforhold. Under den efterfølgende kolonisering af Amerika, de europæiske lande kun anvendes den almindelige betegnelse for indianerstammer for hele gruppen af kulturelle og relaterede stammer. Nedenfor vi overveje i detaljer nogle af dem.

Specialisering og liv amerikanske indianere

Det er bemærkelsesværdigt, at de amerikanske indianere blev foretaget forskellige keramiske produkter. Denne tradition stammer længe før europæiske kontakt. I manuel drift bruges flere teknologier.

sådanne metoder er blevet anvendt som støbningen af rammen og form, der danner en spatel, støbningen af ler, og selv ledning skulpturel modellering. Et karakteristisk træk ved indianerne gjorde masker, figurer af ler og rituelle genstande.

Navnet på indianerstammer er helt anderledes, fordi de talte forskellige sprog og havde lidt litteratur. Der er mange amerikanske nationer. Lad os se på den mest berømte af dem.

Navnet på indianerstammer og deres rolle i historien om Amerika

Vi vil se på nogle af de mest berømte indianerstammer: Huronerne, Iroquois, Apache, mohikaner, inkaerne, mayaerne og aztekerne. Nogle af dem var med et tilstrækkeligt lavt niveau af udvikling, og andre meget imponeret af selskabet, hvis niveau ikke kan bestemmes blot ved ordet "stammen" med en så omfattende viden og arkitektur.

Lokal amerikanske befolkning er faldet markant under koloniseringen af det sted, de europæiske bosættere, gradvis ødelæggelse og fordrivelse, samt sygdomme melodier kolonisatorer, og manglen på immunitet blandt indianerne. Alt dette stærkt reduceret deres antal. De resterende indianere blev flyttet fra de traditionelle områder med levested på reservationen.

Huron

Huron stammen - en af de mange stammer af amerikanske indianere. Før invasionen af europæerne, deres antal var omkring 40.000 mennesker.

Den centrale del af Ontario var oprindeligt hjemsted for Huron. Det er kendt, at under den lange og blodige fejde med Stamme Irokesernes blev Huronerne delt i to ulige grupper. En mindre del af stammens grupper forsøger at slå sig ned i Quebec (moderne Canada). En større gruppe slog sig ned i det område af Ohio (USA), men snart måtte flytte til Kansas.

Huron var den første stamme, der trådte i handelsforbindelserne med europæerne. På nuværende tidspunkt er omkring 4.000 indianere bor i Canada og USA.

The Iroquois

Iroquois, da det viste sig - ganske initiativrige indianere. Iroquois stammen er en af de mest magtfulde og krigeriske stammer til kolonitiden i Amerika. Deres slægtskab blev dannet gennem moderens linie, og der var en opdeling i klaner.

The Iroquois havde en forfatning, der var "skrevet" med Shelly perler. Af den måde, takket være deres sprogfærdigheder, var handelsforbindelser, både med nabolandene stammer og med europæerne. I det XVII århundrede havde stammen udviklet nok forhold til hollænderne.

Iroquois blev fremstillet og anvendt med forskellige maske feature - en krum næse. Ifølge deres tradition, maskerne beskytte mennesker og deres familier fra sygdom. Indianerne levede i ovachirah - lange huse, som blev placeret næsten hele løbet, herunder ældste.

flod mennesker

Mohicans - indianere fra Østen algontinskogo stammen. Tribal navn betyder "folk af floden".

Original bopæl - Hudson River Valley og omkring (nær Albury, New York). Den første kontakt med europæerne fandt sted i 1609. Mohicans var en konføderation, og på tidspunktet for første kontakt blev fordelt i fem stammer: den mohikaner, vikagok, vavayhtonok, mehkentovun og vestenhuk.

Indbyggerne engageret i landbrug, jagt og fisk, samt indsamling. Det interessante er, at de havde en monarkisk styreform. I spidsen var leder, hvis status blev arvet.

Efterfølgende mange migreret til Massachusetts Stockbridge. Nogle af de Mohikaner konverteret til kristendommen på samme tid, en række af dem har holdt deres egne traditioner. Efterfølgende er de fleste af de overlevende repræsentanter fra stammen flyttet til områder i Wisconsin.

Apache - indianere

Nationalitet, der består af flere kommuner, som har lignende sammenkoblet kultur og sprog.

De har alle den almindelige betegnelse for indianerstammer under navnet Apache. Krigerne af stammen afveg fra de andre ved sin vildskab og overlevelse i barske miljøer. Apache - indianerne, der holdt militær strategi og planlægning af kamp. I flere århundreder, soldaterne gik til militære kampagner og forsvare deres territorium, nådesløst ødelagde alle, der kom i vejen.

Den første europæiske invasion fandt sted i 1500. Det var de spanske kolonisatorer. Konsekvenserne af krigen førte til tabet af de Apacherne af de gamle etablerede bånd med nabo-stammer.

I første omgang, indianerne var nomadiske og semi-nomadisk livsstil, bevæger sig på tværs af sydvestlige USA. Deres vigtigste erhverv var på jagt dyr og indsamling. Maden var ganske enkel, der hovedsagelig består af bær, svampe og majs.

For ophold anvendte Wigwammer kuppelformet, med røgen hul og arne. Bygget ved hjælp af kviste, læder og urter. På nuværende tidspunkt er deres antal er omkring 30.000. Apacherne lever på de områder i Arizona, Oklahoma og New Mexico.

På det amerikanske kontinent kun tre meget isolerede indfødte civilisation: inkaerne, aztekerne og mayaerne. Desværre er en masse viden om dem tabt, og kun takket være de arkæologer lykkedes at finde ud af om disse gamle kulturer.

gamle civilisationer

Aztekerne og mayaerne - den mest berømte af de fleste indianerstammer. Maya mennesker - meget stamme, er beliggende i Mellemamerika. De er berømte for deres byer, helt hugget fra sten, samt ekstraordinære kunstværker. Mayaerne bygget flere byer på fjernt nok afstand fra hinanden.

Det er bemærkelsesværdigt, at fundamentet var et kompleks af pyramider, og deres højde er ikke ringere end pyramiderne i Egypten. De havde ierograficheskuyu skriftligt og brugte begrebet nul i matematik. Maya astronomer blev aflyst, og de skabte den berømte kalender, afsluttede sin kalender i 2012. Denne gamle mennesker var forsvundet længe før ankomsten af Columbus.

Aztekerne - de mest talrige mennesker i Mexico. Oprindeligt en jagt vandre stamme, men efter lange vandringer aztekerne afregnes i nærheden af Lake Texcoco. Senere mestrer landbrug og bygget byer, var den vigtigste Tenochtitlan. Interessant, de gamle folk var ganske komplekst system af vandede landbrug.

Aztekerne før den spanske erobring bevaret de gamle traditioner. Deres antal var omkring 60.000. De vigtigste erhverv var jagt og fiskeri. Hertil kommer, at stammen var til stede opdeling i flere slægter med embedsmænd. Fra efterstillede byer hyldest blev trukket tilbage.

Aztekerne afveg der var tilstrækkelig stiv centraliseret kontrol og hierarkisk struktur. På det højeste niveau var kejseren og Præsterne og de laveste - slaver. Også, aztekerne brugte dødsstraf og menneskeofringer.

Højt udviklet samfund af inkaerne

Den mest mystiske stamme af Inkaernes en af de største antikke civilisation. Tribe boede på højden på 4,5 tusinde meter i bjergene i Chile og Colombia. XI по XVI века нашей эры. Det er den ældste stat eksisterede fra XI til XVI århundrede f.Kr..

Den bestod af hele området i staten Bolivia, Peru og Ecuador. Også en del af det moderne Argentina, Colombia og Chile, til trods for at imperiet i 1533 havde allerede mistet de fleste af sine territorier. Indtil 1572 klanen var i stand til at modstå angreb af conquistadorer, som var meget interesseret i de nye delstater.

I et samfund domineret af Inca landbrugsøkonomien med terrasseret landbrug. Det var ganske højt udviklet samfund, brugt kloakkerne og skabe vandingsanlæg.

På nuværende tidspunkt er mange historikere interesseret i spørgsmålet om, hvorfor og hvor det forsvandt så meget stamme.

"Arvet" fra de amerikanske indianerstammer

Utvivlsomt, er det klart, at amerikanske indianere har ydet et stort bidrag til verdens civilisation. Europæerne er blevet lånt fra dyrkning og dyrkning af majs og solsikke, samt nogle grøntsager: kartofler, tomater, peberfrugter. Derudover blev de indført bælgfrugter, frugter kakao og tobak. Alt dette fik vi fra indianerne.

Det er disse kulturer har hjulpet på det tidspunkt for at reducere sult i Eurasien. Corn senere blev en uundværlig fødekilde for husdyr. Mange af retterne på vores bord vi havde de indianere og Columbus, zavozshemu Europe "vidundere" af tiden.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.